Life

Un român a pornit o afacere de succes după ce a cultivat “regina fructelor” pe terenul de la câmp. E preferata românilor în acest moment

Un român a pornit o afacere de succes cultivând ”regina fructelor” pe terenul de la câmp. Cum l-a îmbogățit o simplă plantă?
09.09.2023 | 15:00
Un roman a pornit o afacere de succes dupa ce a cultivat regina fructelor pe terenul de la camp E preferata romanilor in acest moment
Un român a pornit o afacere de succes după ce a cultivat "regina fructelor" pe terenul de la câmp. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un român a dat lovitura cu o afacere cultivând ”regina fructelor”. Bărbatul nu se așteaptă la un asemenea succes și a început totul pe terenul de pe câmp. Ce a urmat apoi întrece orice fel de așteptare.

Un român a pornit o afacere de succes după ce a cultivat “regina fructelor” pe terenul de la câmp

Nelu Micula este românul care a dat lovitura cu o banală afacere. Și-a dorit să renunțe la culturile obișnuite și să încerce ceva nou, mai exotic și iată că i-a și reușit, la un nivel complet neașteptat.

ADVERTISEMENT

Pe ce a mizat românul? Pe ”regina fructelor”, adică pe aronia. Dacă nu vă este cunoscut numele, atunci este de înțeles. În țara noastră, această plantă nu este chiar atât de cunoscută.

Pe de altă parte, ea are numeroase proprietăți benefice pentru organismul nostru. Și se pare că această afacere s-a dovedit un real succes. Acum, Nelu Micula are pe terenul său de 40 de ari arbuști de aronia.

ADVERTISEMENT

O singură plată scoate 22 de kilograme după 15 ani. Iar românul nu regretă nici măcar pentru o secundă alegerea făcută.
“Ajunge la randament după 15 ani şi randamentul e undeva la 20, 22 de kilograme pe plantă. Nu-mi pare rău nicio secundă”, spune Nelu Micula, fermier, potrivit observatornews.ro.

Trebuie menționat faptul că în general, fructele de aronia sunt originare din America de Nord. Se pot dezvolta însă și în România dacă sunt îngrijite așa cum trebuie. Iar pentru această afacere, Nelu Micula nu a avut o investiție atât de mare.

ADVERTISEMENT

Cât costă un kilogram de fructe de aronia

Doar câteva sute de euro i-au fost suficiente pentru a dezvolta această afacere extrem de profitabilă. Fructul poate fi consumat sub formă de dulcețuri, gemuri, dar și sucuri.

De asemenea, s-a demonstrat că un consum regulat de ironia reglează glicemia. Totodată, ”regina fructelor” mai scade și tensiunea și poate să și îmbunătățească sistemul imunitar.

ADVERTISEMENT

Cât costă un kilogram de aronia? Familia Micula îl vinde cu doar 20 de lei. De cealaltă parte, o sticlă de suc ori un borcan de dulceața ajunge să coste 15 lei, deci un preț destul de accesibil.

Câte kilograme sunt scoase pe an din această afacere? În jur de 1.200 de kilograme. Iar aceasta nu este singura afacere de succes din România care a pornit dintr-o simplă dorință și cu bani puțini. Și alți români au reușit să dea lovitura în diferite domenii, pornind de la lucruri simple. 

ADVERTISEMENT