News

El este mirele ridicat de procurori cu tot cu Mercedes înainte de nuntă. Trebuia să cânte Tzancă Uraganul. Ce s-a întâmplat, de fapt

Mascații i-au stricat nunta. Mire ridicat de procuror cu tot cu Mercedes. Descinderi de amploare în județul Iași, trafic de persoane și proxenetism.
05.08.2023 | 09:42
El este mirele ridicat de procurori cu tot cu Mercedes inainte de nunta Trebuia sa cante Tzanca Uraganul Ce sa intamplat de fapt
Andrei Odobașu urma să fie mire dar mascații i-au făcut alt program / Foto: Ziarul de Iași
ADVERTISEMENT

Polițiștii din Iași, alături de procurorii DIICOT (Serviciul Teritorial Iași) au făcut mai multe descinderi în județ, într-un dosar privind infracțiunile de trafic de persoane și proxenetism. Una din persoanele vizate urma să fie ginerică, sâmbătă, la nuntă fiind invitate vedere din lumea manelelor, între care Tzancă Uraganul.

De la nuntă, în dubă

Mascații au descins în mai multe localități de pe raza județului Iași, inclusiv în comuna Miroslava, în total fiind vorba de 14 percheziții imobiliare, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.

ADVERTISEMENT

În comuna Miroslava, forțele de ordine au descins la familiile Buhan și Odobașu. Una din persoanele vizate, Paul Odobașu, urma să aibă nuntă sâmbătă seara, la complexul de lux Le Gaga din Iași. La eveniment erau așteptați mai muklți maneliști celebri, între care Tzancă Uraganul.

Însă, potrivit presei locale, mascații i-au făcut alt program. Încă de la orele dimineții, polițiștii și procurorii DIICOT au descins la clanurile Buhan și Obobașcu. În cadrul perchezițiilor la Paul Odobașcu, caree a fost luat de mascați, poliția a ridicat și două autoturisme, între care unul marca Mercedes.

ADVERTISEMENT

Potrivit poliției, persoanele vizate ar fi recrutat de pe teritoriul României opt persoane, majore, în scopul exploatării, prin obligarea la practicarea prostituției pe teritoriul Marii Britanii. Potrivit poliției, descinderile au început vineri.

„La data de 4 august 2023, polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, efectuează 14 percheziții domiciliare, în județul Iași, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism”, se arată în comunicatul poliției.

ADVERTISEMENT

Percheziții în paralel și în Marea Britanie

În paralel cu perchezițiile din Iași, în Marea Britanie poliția londoneză a făcut la rândul ei mai multe percheziții legate de acest dosar. „Simultan, pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii, Serviciul de Procuratură al Coroanei, Unitatea Cazuri Complexe Sudul Londrei și Poliția Metropolitană efectuează 3 percheziții domiciliare, în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autoritățile judiciare britanice, încheiat cu sprijinul EUROJUST”.

„La perchezițiile efectuate în județul Iași, participă patru ofițeri din cadrul Metropolitan Police și un reprezentant Europol, iar la cele efectuate în Londra participă doi polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași”.

ADVERTISEMENT

Potrivit anchetatorilor, rețeaua de proxeneți ar fi recrutat din România mai multe persoane pe care le-ar fi obligat să se prostitueze în Marea Britanie.

„Din cercetări a reieșit că mai multe persoane, începând cu anul 2014, ar fi recrutat de pe teritoriul României 8 persoane vătămate, majore, în scopul exploatării, prin obligarea la practicarea prostituției pe teritoriul Marii Britanii”.

Metoda loverboy

„Victimele ar fi fost transportate în Londra și adăpostite în imobile închiriate, fiind determinate să practice prostituția în diferite agenții de profil, în folosul și sub stricta coordonare a traficanților”, arată poliția. Proxeneții și-au atras victimele prin metoda loverboy, una din metodele des folosite de traficanții de persoane și de cei care recrutează astfel pe internet.

Pe scurt, prin metoda loverboy femeile, majoritatea tinere și foarte tinere, sunt convinse că au de-a face cu o cunoștință integră, cinstită, care s-a îndrăgostit de ele, cerându-i în schimb aceeași dragoste și loialitate. Deseori, datorită abilității proxeneților, victima este convinsă că și-a găsit alesul vieții și cade astfel într-o capcană ce uneori poate fi chiar mortală.

Și-ar fi pus soțiile să practice prostituția

„Forma de exploatare sexuală de tip loverboy, prin aservirea sentimentală a persoanelor vătămate de către traficanți, ar fi fost realizată inclusiv prin oficializarea relațiilor prin căsătorie”, precizează poliția. La percheziții, pe lângă două mașini de lux, poliția a mai descoperit și aproximativ 40.000 de lire sterline, mai arată anchetatorii

„În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate două autoturisme de lux, de aproximativ 70.000 de euro fiecare și aproximativ 40.000 de lire sterline. 14 persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, în vederea audierii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Inteligența Artificială schimbă Codul Rutier. Șoferii vor circula după noi reguli
Inteligența Artificială schimbă Codul Rutier. Șoferii vor circula după noi reguli
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie