Sport

El putea fi Duckadam în finala de la Sevilla. L-a vrut Ienei! „Dacă spuneau da, îmi luam viteză spre Ghencea”

Eroul de la Sevilla putea fi altul decât Ducakdam! Incredibil, dar adevărat, un alt portar de legendă putea apărea buturile Stelei pe „Ramon Sanchez Pizjuan”
09.03.2024 | 18:54
El putea fi Duckadam in finala de la Sevilla La vrut Ienei Daca spuneau da imi luam viteza spre Ghencea
El putea fi Duckadam în finala de la Sevilla. L-a vrut Ienei! „Dacă spuneau da, îmi luam viteză spre Ghencea”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Eroul de la Sevilla este supranumele lui Helmuth Duckadam. În locul omului care a adus Cupa Campionilor Europeni în vitrina Stelei ar fi putut sta Ion Manu, legenda Rapidului.

Eroul de la Sevilla putea fi altul! Dezvăluirea făcută de legenda Rapidului

Pe 7 mai 1986, Steaua a devenit singura echipă din România care a reușit să câștige Cupa Campionilor Europeni. Un mare merit pentru această performanță inegalabilă o are Helmuth Duckadam. După 0-0 în 120 de minute, fostul portar a apărat toate cele patru lovituri de departajare executate de fotbaliștii Barcelonei.

ADVERTISEMENT

La „Suflet de Rapidist”, show care se vede pe FANATIK.RO, LIVE, în fiecare zi de marți, de la ora 13:30, am aflat că altcineva putea fi în poarta „militarilor” în finala de la Sevilla.

(n.r. – ai fost ofertat vreodată de o echipă a sistemului? Steaua sau Dinamo?) Da, da. Înainte de finala Cupei Campionilor Europeni din 1986.De către Emerich Jenei. Eu să știi că nu eram tentat sub nicio formă, dar dacă hotărau conducătorii să îmi dea viteză spre Ghencea…

ADVERTISEMENT

Pentru că nea Imi a și spus. I-a spus lui nea Vio Kraus. Dați-mi-l pe Manu. Chiar înainte de sezonul care a precedat câștigarea Ligii Campionilor.

Dați-mi-l pe Manu că vreau să îi aduc contracandidat lui Helmuth Duckadam și vi-l dau pe Stângaciu.

ADVERTISEMENT

Și nu a vrut Ministerul meu (n.r. – Ministerul Transporturilor). N-a fost de acord nici nea Vio Kraus. I-a zis ce faci mă îmi iei pâinea de la gură? Nea Imi era prieten cu Kraus.

(n.r. – ai regretat că nu te-ai dus?) Nu, nu. Cum să regret? Să plec de la Rapid? Nu plecam niciodată de la Rapid”, a declarat Ion Manu, în exclusivitate la „Suflet de Rapidist”.

ADVERTISEMENT

Născut pe 1 iulie 1959, la Vlădeni, Ion Manu a apărat la două echipe de tradiție din România. În perioada 1978 – 1990, Manu a fost goalkeeperul Rapidului, după care s-a retras, în Regie, la Sportul, după ce a „păzit” poarta „studenților” până în 1994.

Ion Manu, LA UN PAS SA AJUNGA la Steaua: “Nea Imi m-a vrut inainte de finala CCE”

ADVERTISEMENT