News

Elena Udrea ar putea ieși din închisoare. Documentul secret care o poate salva

Elena Udrea, fostul ministru al turismului, ar putea ieși din închisoare. Documentul secret prin care ICCJ poate revizui condamnarea în Dosarul Gala Bute.
12.12.2023 | 08:36
Elena Udrea ar putea iesi din inchisoare Documentul secret care o poate salva
Elena Udrea ar putea fi achitată în Dosarul Gala Bute. Documentul secret care o poate scoate din închisoare. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Elena Udrea ar putea ieși din închisoare mult mai devreme decât se preconiza. Fostul ministru al turismului execută o pedeapsă de executare de 6 ani primită în Dosarul Gala Bute. Acum, un document secret i-ar putea aduce libertatea.

Elena Udrea ar putea fi achitată în Dosarul Gala Bute. Documentul secret care o poate scoate din închisoare

Marți, 12 decembrie 2023, Elena Udrea află dacă va fi sau nu eliberată din penitenciar, în urma cererii de revizuire a condamnării din Dosarul Gala Bute, pe care a cerut-o în baza unei note secrete a SRI

ADVERTISEMENT

Fostul ministru poate fi pus în libertate dacă magistrații admit cererea de revizuire depusă în dosarul în care execută în prezent pedeapsa de 6 ani de închisoare la Penitenciarul Târgșor. Încă de la început, avocații acesteia au susținut că nu există nicio probă care să dovedească acuzațiile procurorilor în afară de denunțările inculpaților din dosar care au scăpat de anii de detenție.

Udrea cere să fie achitată în Dosarul Gala Bute și să fie eliberată din închisoare, în baza unui document secret. Acesta ar aduce probe noi. Inculpata se bazează pe un document secret al Serviciului Român de Informații, pe care Traian Băsescu l-a prezentat în 2018.

ADVERTISEMENT

Mai exact, documentul o disculpă prin omisiune. Ofițerii SRI vorbesc despre un grup infracțional organizat la nivelul Ministerului Turismului, dar nu spun nimic și despre o posibilă implicare a Elenei Udrea.

Ce spunea Traian Băsescu în preajma dezbaterilor apelului din Dosarul Gala Bute

În 2018, în încercarea de a o ajuta pe Elena Udrea, fostul lider de la Cotroceni făcea o serie de dezvăluiri. Se întâmpla asta pe ultima sută de metri a dezbaterilor din apel în Dosarul Gala Bute. Din păcate pentru Udrea, instanța a respins atunci desecretizarea notei și depunerea ei la dosar.

ADVERTISEMENT

”Acest document informează că sunt nişte infracţiuni: un domn care dă mită, altul care primeşte şi face trafic de influenţă în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Niciun cuvânt despre ministru.

El identifică şi cursul traficului de influenţă, care sunt directorii, persoanele din minister care au beneficiat şi de mită şi au pus pe roate nişte plăţi.Rezultatul de astăzi este că toţi cei nominalizaţi şi mituitorul şi beneficiarii mitei au devenit din oameni care încalcă legea, denunţători.

ADVERTISEMENT

Singurul denunţat de cei prezentaţi a comite infracţiuni a fost ministrul şi el a fost consistent condamnat în instanţa de fond. Este vorba de Gala Bute. Se devoalează un mecanism: oameni de afaceri, funcţionari din ministere sunt implicaţi în ilegalităţi, dar DNA nu este interesat de ei, îl interesează să obţină de la aceşti oameni denunţuri împotriva omului politic şi asta s-a întâmplat în dosarul Gala Bute”, a spus Traian Băsescu, scrie Ziare.com.

În Dosarul Gala Bute, Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu și luare de mită. Fostul ministru a executat un an și jumătate din această pedeapsă.

ADVERTISEMENT
Tags: