News

Elena Udrea scapă de dosarul Hidroelectrica din cauza prescripției. Judecătorii îi mențin sechestrul pe bunuri

Elena Udrea a scăpat de dosarul Hidroelectrica după ce a intervenit prescripția. Totuși, judecătorii au păstrat sechestrul asigurator
11.04.2023 | 11:58
Elena Udrea scapa de dosarul Hidroelectrica din cauza prescriptiei Judecatorii ii mentin sechestrul pe bunuri
Fostul ministru al turismului scapă de dosarul Hidroelectrica Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Încetarea procesului penal în dosarul Hidroelectrica, în care era judecată Elena Udrea, a fost decisă marți de către Curtea de Apel București, ca urmare a intervenirii prescripției.

Elena Udrea scapă de dosarul Hidroelectrica prin prescripție

Astfel, judecătorii Curții de Apel București au pronunțat sentința pe fond în dosarul Hidroelectrica. În acest dosar, fostul ministru al turismului este acuzată de trafic de influență și spălare de bani. În același dosar, patronul EVZ, Dan Andronic, este acuzat de mărturie mincinoasă.

ADVERTISEMENT

Dosarul a fost închis ca urmare a deciziei CCR privind prescripția. Pronunțarea în acest dosar a fost amânată de cinci ori, începând de la finalul anului trecut. Totuși, instanța a decis menținerea măsurilor de indisponibilizare a unei sume totale de 3,4 milioane de euro de la Elena Udrea.

Astfel, potrivit încheierii de la termenul precedent, din data de 14.03.2023, judecătorii au decis să mențină atât măsura asiguratorie a popririi luată în 2016, cât și măsura sechestrului asigurator instituită în 2018.

ADVERTISEMENT

Elena Udrea, rămâne cu sechestru pe avere

”În temeiul art.250 ind.2 Cod de procedură penală, menţine măsura asiguratorie a popririi luată faţă de inculpata UDREA ELENA-GABRIELA prin ordonanţa din 15.12.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie şi măsura sechestrului asigurator instituită faţă de aceeaşi inculpată prin încheierea din data de 01.10.2018, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară al Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul nr.9725/2/2017/a1, definitivă prin încheierea nr.902 din 15.11.2018 a unui Complet de cameră preliminară din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală. […]

Executorie. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Respinge cererea de suspendare a judecăţii, formulată de Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, în temeiul art.413 alin.1 ind.1 coroborat cu art.2 din Codul de procedură civilă.

ADVERTISEMENT

Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 14.03.2023. Pe fondul cauzei, amână pronunțarea la data de 11.04.2023. Document: Încheiere – Amânare ulterioară a pronunţării 14.03.2023”, se arată în documentul publicat pe portal.just.ro.

În acest dosar, Elena Udrea este acuzată de DNA că a acceptat promisiunea făcută prin intermediari de omul de afaceri Bogdan Buzăianu, în anul 2011, de a primi suma de 5 milioane de dolari pentru a-şi exercita influenţa asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei şi Hidroelectrica, în vederea menţinerii, în condiţiile deja negociate, a contractelor pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu compania producătoare de energie.

ADVERTISEMENT

”Din suma promisă, inculpata a primit, în noiembrie 2011, în scopul arătat, prin intermediari, 3.800.000 de dolari, dar şi o creanţă de 900.000 de euro; creanţa reprezenta o sumă pe care o firmă a omului de afaceri o împrumutase unui terţ şi care era garantată cu părţi sociale ale unei societăţi comerciale care deţinea două publicaţii”, susţin procurorii.

ADVERTISEMENT
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul...
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul care conduce România...”
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat...
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat să-şi oprească un strănut. Avertismentul medicilor
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și...
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și a reușit să se îmbogățească
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară,...
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară, la Timiş: "Oamenii vor fi mai fericiți"
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român....
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român. Suma a fost făcută publică
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe:...
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe: 'Mi-am dat seama că...'
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție...
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție – Returnare, transmite ReturRO
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce...
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce pensie incredibilă are actrița
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu...
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu am zis că accept, am zis că iert”
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit...
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit să oprească un protest față de primar
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte...
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte de eveniment: „I-am comandat pe un site și de patru ori mi-au trimis banii înapoi”