News

Elev din Cluj, arestat pentru trafic de droguri. Arsenalul găsit de polițiștii care l-au capturat

Un elev de 18 ani din Cluj a ajuns după gratii după ce a fost prins că vindea droguri în apropierea unei școli. Asupra sa au fost găsite droguri și arme
10.02.2024 | 19:04
Elev din Cluj arestat pentru trafic de droguri Arsenalul gasit de politistii care lau capturat
Elevul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Tânărul a fost prins vânzând canabis minorilor în proximitatea unei unități de învățământ. Oamenii legii au găsit asupra sa un cântar electronic, două pumnale, un spray iritant lacrimogen, un briceag și o cagulă.

Elev din Cluj, arestat pentru trafic de droguri

Anchetatorii nu au dezvăluit care este școala în preajma căreia acționa tânărul. Publicația Știri de Cluj relatează, pe surse, că ar fi vorba despre un liceu situat în preajma Iulius Mall.

ADVERTISEMENT

”Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au documentat activitatea infracțională a unui tânăr (elev), de 18 ani, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată.

În fapt, la data de 9 februarie 2024, acesta a fost depistat de către un echipaj de ordine publică din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, în proximitatea unei unități de învățământ, având asupra sa o cantitate de peste 20 de grame canabis (drog de risc) deja porționată în vederea comercializării, precum și un cântar electronic purtând urme de substanță vegetală.

ADVERTISEMENT

Totodată, asupra acestuia au mai fost găsite un cântar electronic, două pumnale, un spray iritant lacrimogen, un briceag și o cagulă”, au informat anchetatorii.

trafic de droguri
În posesia elevului au fost găsite droguri și arme Sursa foto: IPJ Cluj

Anchetatorii mai precizează că probele administrate au scos la lumină faptul că elevul traficant ar fi acționat pe lângă o unitate de învățământ din Cluj-Napoca în perioada 2023 – ianuarie 2024. Tânărul ar fi vândut și oferit, cu titlu gratuit, în mod repetat, diferite cantități de canabis mai multor minori, printre care și colegi de ai săi.

ADVERTISEMENT

”În urma unei percheziții domiciliare efectuată în data de 9 februarie a.c. au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă”, a mai transmis IPJ Cluj.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj au dispus sâmbătă reținerea, pentru 24 de ore, a tânărului, iar ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj  a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT

”Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării  de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul anchetatorilor.

ADVERTISEMENT
Tags: