News

Elev din Constanța, admis la Harvard. Vrea să studieze o materie care nu există în programa din România

18.05.2021 | 17:10
Elev din Constanta admis la Harvard Vrea sa studieze o materie care nu exista in programa din Romania
Elev din Constanța, admis la Harvard. Vrea să studieze o materie care nu există în programa din România. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Un elev din Constanța a fost admis cu bursă integrală la Harvard. Își dorește să studieze o materie care nu se predă în România.

Darius Mardaru și-a văzut visul cu ochii. După ce va susține examenul de Bacalaureat va pleca în SUA să studieze la una dintre cele mai prestigioase universități din lume.

ADVERTISEMENT

Elevul din Constanța este decis să  studieze Științele Pământului, o materie care nu există în programa din România.

Elev din Constanța va studia la Harvard

Băiatul a visat mereu să ajungă la o școală de renume. Și-a realizat visul și în cel mai scurt timp va pleca în Statele Unite, acolo unde va începe o nouă viață. Darius Mardaru i-a impresionat pe profesorii din SUA cu multiplele medalii pe care le-a câștigat la concursurile internaționale. Nu va scoate niciun ban din buzunar pentru că a primit o bursă integrală.

ADVERTISEMENT

“A fost acceptat la Universitățile Columbia și Harvard cu bursă integrală la ambele, la Columbia oferindu-i-se și titlul de tânăr cercetător, un program de cercetare în științe pentru cei mai promițători studenți care au arătat determinare, pasiune și sete de cunoaștere. Programul este dedicat exclusiv studenților pe care Universitatea Columbia îi consideră ca fiind de excelență. La Universitatea Columbia au fost 60 de mii de aplicanți, iar la Harvard, din 57 de mii de aplicanți au fost acceptați 1.900”, au transmis reprezentanții Colegiului Mircea cel Bătrân, din Constanța.

Vrea să studieze o materie care nu se predă în România

Darius este cât se poate de fericit. Va studia o materie care nu este predată în școlile din România. Științele Pământului.

ADVERTISEMENT

“Am continuat cu Științele Pământului care, deși nu se află în programă, există o olimpiadă pentru această materie. Pentru faza internațională a trebuit să studiez cu adevărat științele pământului pentru că se cer noțiuni de geologie, meteorologie, astronomie, paleontologie, oceanografie, hidrologie”, a spus elevul, pentru Digi24.ro.

Deocamdată nu știe în ce dorește să se specializeze. Este pasionat de  științele planetare asociate cu chimia, biochimia, biologia moleculară și neuroștiințele.

ADVERTISEMENT

“Mi se pare extraordinar. Nefăcând cercetare până acum este ceva unic să ajung acolo”, a mai spus Darius Mardaru.

Copiii vorbesc acum doar despre performanța lui Darius.

“Mi se pare o realizare imensă, este ceva ce și-ar dori toată lumea să realizeze în viață”, afirmă o colegă de-a băiatului.

Universitatea Harvard este una dintre cele mai bune din lume potrivit unui clasament realizat anul trecut. Un singur an de școlarizare costă 85.000 de dolari. Darius Mardaru nu va fi nevoit să scoată din buzunar niciun ban. Toate cheltuielile vor fi suportate de universitatea din SUA.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: