News

Elev de liceu din Vâlcea, prins cu un pistol airsoft asupra sa. Tânărul, amendat de Jandarmerie

Un elev al unui liceu din Râmnicu Vâlcea a mers la ore având asupra sa un pistol de tip airsoft. Tânărul a fost prins și amendat de Jandarmerie cu o sumă importantă.
15.02.2022 | 12:34
Elev de liceu din Valcea prins cu un pistol airsoft asupra sa Tanarul amendat de Jandarmerie
Un elev de 17 ani din Vâlcea a mers la școală cu un pistol airsoft. De unde avea arma. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Elevii din România continuă să se afirme prin lucruri nu tocmai pozitive. La începutul acestei săptămâni, un tânăr de la Colegiului Tehnic Forestier din Râmnicu Vâlcea a mers la ore având la el un pistol de tip airsoft.

Din fericire, elevul nu a folosit arma, fiind depistat rapid de conducerea unităţii de învăţământ, cea care a sesizat imediat autorităţile.

ADVERTISEMENT

Un elev de 17 ani din Vâlcea a mers la școală cu un pistol airsoft. De unde avea arma

Veniți rapid la unitatea de învățământ din Vâlcea, jandarmii au ridicat arma în vederea confiscării şi l-au amendat pe băiat cu suma de 2.500 de lei.

Elevul, care învață în clasa a XI-a, le-a spus autorităților că avea arma achiziționată de pe un site cu anunțuri, de la o persoană pe care nu o cunoaște.

ADVERTISEMENT

”Jandarmii care se aflau în apropierea unităţii de învăţământ au intervenit imediat, iar în urma verificărilor efectuate, au descoperit asupra tânărului de 17 ani un pistol de tip airsoft.

Întrebat cum a intrat în posesia lui, acesta le-a răspuns jandarmilor că a cumpărat pistolul de pe un site cu anunţuri, de la un necunoscut”, informează, marţi, Inspectoratul de Jandarmi Vâlcea, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

Cei de la Jandarmeria Vâlcea au mai menţionat că pentru acest tip de arme este nevoie de un aviz special, neputând fi achiziţionate de minori şi nici folosite în public, deoarece deşi sunt considerate de mulţi drept jucării, ele pot fi periculoase.

Ce spune legea în privința armelor airsoft în România

În România, regulamentul privind regimul armelor şi al muniţiilor spune că replicile de arme tip airsoft sunt incluse în categoria armelor neletale.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că acestea sunt arme neletale exceptate de la procedura autorizării ori notificării, deținătorii acestora au anumite obligații.

Astfel, ”Posesorii armelor neletale au obligația să ia toate măsurile necesare pentru păstrarea armelor la domiciliu, reședință sau, după caz, la locul de rezidență, astfel încât să nu permită accesul persoanelor neautorizate la acestea și să nu existe pericol de vătămare corporală accidentală”.

Legea mai spune că ”Armele și dispozitivele neletale (…) pot fi procurate în România de orice persoană care a împlinit vârsta de 18 ani. Legea nu face referire la vârsta minimă de la care un individ poate juca airsoft”.

De asemenea, obligaţia magazinelor care vând produse airsoft este de a verifica dacă vârsta cumpărătorului este de minim 18 ani aşa cum prevede legea.

ADVERTISEMENT