News

Focuri de armă la un priveghi din Timiș. Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, reținut de Poliție

Incident grav în județul Timiș. Un bărbat în vârstă de 47 de ani a tras focuri de armă la un priveghi desfășurat în Lugoj. Acesta a fost reținut 24 de ore de Poliția județeană.
07.02.2022 | 22:15
Focuri de arma la un priveghi din Timis Barbatul in varsta de 47 de ani retinut de Politie
Un bărbat a fost împușcat în picior de polițiști, în Arad
ADVERTISEMENT

Un bărbat în vârstă de 47 de ani a fost reținut luni după ce a tras cu arma la un priveghi care a avut loc în orașul Lugoj, județul Timiș.

Potrivit presei locale, incidentul a avut loc în urmă cu două zile. Atunci, bărbatul a tras cu o armă în plan vertical.

ADVERTISEMENT

Bărbat de 47 de ani, reținut după ce a tras focuri de armă la un priveghi din Timiș

Luni, 7 februarie, IPJ Timiș a transmis că bărbatul de 47 de ani, care în noaptea de sâmbătă spre duminică, a tras un foc de armă în fața unui imobil din Lugoj, unde avea loc un priveghi, a fost reținut.

Din primele cercetări, bărbatul a tras focuri de armă în plan vertical cu o armă neletală, supusă autorizării, confecționată pentru a produce zgomot sau a pentru a împrăștia gaze.

ADVERTISEMENT

Conform datelor oferite de OpiniaTimișoarei.ro, suspectul nu figura ca deținător de armă, iar arma folosită nu se afla în evidențele Poliției Romane.

Date fiind aceste aspecte ale încălcării legii, polițiștii au întocmit un dosar penal, bărbatul fiind acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și tulburarea ordinii și liniștii publice.

ADVERTISEMENT

”Pistolarul” a fost reținut, luni, pentru o perioadă de 24 ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Timiș.

”Poliţiştii lugojeni au fost sesizaţi prin Serviciul de Urgenţă 112 cu privire la faptul că, în faţa unui imobilul de pe strada Rosada din Lugoj (unde avea loc un priveghi) s-a tras un foc de armă.

ADVERTISEMENT

Din verificările efectuate a rezultat faptul că un bărbat în vărstă de 47 de ani ar fi executat un foc de armă în plan vertical cu o armă neletală, supusă autorizarii, confectionată pentru a produce zgomot sau a pentru a împrăştia gaze”, transmite, luni seară, IPJ Timiș.

Participanții la priveghi, amendați pentru nerespectarea măsurilor sanitare

Prezenți la fața locului, unde s-au semnalat focurile de armă, oamenii legii nu s-au ferit de la a-i sancționa cu amenzi pe participanții de la priveghi care nu respectau măsurile de igienă din pandemie.

Sursa citată notează că s-au dat 11 amenzi pentru nerespectarea prevederilor pandemiei de Covid-19 la priveghiul unde bărbatul a tras cu pistolul în aer. Sancțiunile au venit pentru faptul că ceremonia se desfășura cu participare numeroasă.

ADVERTISEMENT