Sport

Elias Charalambous recunoaște că nu se implică în transferurile FCSB. Ce spune despre plecările lui Coman și Olaru

Elias Charalambous a oferit mai multe declarații spectaculoase în conferința de presă în care au fost prezentați oficial achizițiile Baba Alhassan și Luis Phelipe.
08.01.2024 | 15:40
Elias Charalambous recunoaste ca nu se implica in transferurile FCSB Ce spune despre plecarile lui Coman si Olaru
Elias Charalambous recunoaște că nu se implică în transferurile FCSB. Ce spune despre plecările lui Coman și Olaru
ADVERTISEMENT

Antrenorul a recunoscut, printre altele, că nu are niciun cuvânt de spus când vine vorba de transferuri și a surprins pe toată lumea când a anunțat că s-ar bucura ca vedetele Florinel Comand și Darius Olaru să își găsească echipe din străinătate, pentru că ar fi bine pentru cariera lor. Cu toate acestea, tehnicianul nu crede că vor exista astfel de ”bombe” în acest mercato.

Elias Charalambous recunoaște că nu se implică în transferurile FCSB

”Cu siguranță, noi aducem doar jucători de calitate pe care-i cunoaștem foarte bine. Vrem jucători care au calitatea, abilitatea să ne ajute să îndeplinim obiectivul. De aia sunt aici cei doi, dar trebuie să muncească mult, ca să prindă echipa”, și-a început Charalambous discursul. Ulterior, antrenorul a recunoscut că transferurile sunt realizate pe filiera MM Stoica – Gigi Becali, însă el consideră că lotul celor de la FCSB este oricum bun.

ADVERTISEMENT

Sunt mulțumit de lot, avem jucători foarte buni, niciodată nu se știe în perioada de transferuri, mereu poți să ai sosiri sau plecări. Dar asta nu e treaba mea, MM și Gigi decid, meseria mea e să antrenez. Nu sunt cel care decide transferurile, sunt doar antrenor, transferurile sunt făcute de MM și Gigi”, a completat Elias Charalambous.

Cât despre vânzarea ipotetică a vedetelor Darius Olaru și Florinel Coman, antrenorul celor de la FCSB s-ar bucura pentru cei doi fotbaliști dacă ar face pasul spre o echipă mare din Europa. De altfel și fanii ar trebui să se bucure, pentru că este vorba despre cariera unor fotbaliști tineri care pot face performanță la cel mai înalt nivel.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Charalambous nu crede și nici nu se ”teme” că-i va pierde pe cei doi fotbaliști în acest mercato. ”Nu mă tem. V-am spus că noi trebuie să fim bucuroși când unii jucători se transferă în ligi mai importante. Nu e vorba doar de Coman sau Olaru, poate să apară ceva și pentru alt jucător. Dacă băieții au variante mai bune ca aici, de ce nu? Este vorba, totuși, de cariera lor? Dar, momentan sunt aici, nu e ceva oficial, trebuie să muncim. Să fim focusați, vacanța e gata!”, a completat antrenorul.

Elias Charalambous, laudă pentru Damjan Djokovic

De asemenea, tehnicianul a dezvăluit că se bucură să aibă parte de mai multe dubluri pe posturi, chiar dacă unii fotbaliști valoroși ar rămâne rezerve și ar putea fi nemulțumiți. ”Prefer să am multe variante, decât prea puțini jucători. Ne place să avem mulți jucători, știu că doar 11 dintre ei joacă. Ne concentrăm pe noi, nu ce fac restul. Cel mai important e ce facem noi. Nu are rost să ne uităm ce fac restul”, a explicat antrenorul.

ADVERTISEMENT

Cât despre cedarea lui Damjan Djokovic, fotbalist care a ajuns la Rapid, Charalambous anunță că nu este interesat că a întărit o rivală și o contracandidată la titlu. ”Djoko e de domeniu trecutului, vreau să-i mulțumesc pentru tot, jucător foarte bun în vestiar, am doar cuvinte bune despre el. A fost o decizie luată de club și de Djoko, îi urez succes. Am adus jucători noi, nu e nicio problemă pentru noi.

A fost decizia lui să meargă la Rapid. Din momentul în care pleacă un jucător, poate semna cu cine vrea. Nu putem să-l lăsăm să plece și să condiționăm unde să plece. A fost decizia lui. E foarte logic pentru el să meargă unde vrea. Poate fi un mic bonus pentru ei (n.r. că Damjan Djokovic cunoaște tactica și secretele din vestiarul FCSB), dar e parte din joc, vedeți mulți jucători care se mută între echipe. S-a mai făcut, e logic în fotbal. Asta-i viața”, a completat antrenorul.

ADVERTISEMENT

În încheiere, Elias Charalambous a anunțat că se va baza în restul sezonului și pe renegații Andrea Compagno sau Valentin Crețu, jucători care au fost luați în cantonament și, momentan, au primit o nouă șansă. Cât despre neconvocarea la echipa națională a lui Ngezana, antrenorul cipriot a recunoscut, glumind, că se bucură că fundașul nu va juca la Cupa Africii pe Națiuni, deci va fi prezent pe teren pentru a apăra tricoul ”roș-albastru”.

ADVERTISEMENT
2,70 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul ”X2” la meciul FCSB - UTA Arad