News

Elon Musk anunță că va fi implantat primul cip în creierul unui om. Când va începe procesul

Elon Musk spune că începe procesul pentru implantarea primului cip în creierul uman. Omenirea ar putea ajunge la „o simbioză cu inteligenţa artificială”
17.06.2023 | 12:44
Elon Musk anunta ca va fi implantat primul cip in creierul unui om Cand va incepe procesul
Elon Musk anunță că va fi implantat primul cip în creierul unui om. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Elon Musk anunță că va fi implantat primul cip în creierul unei persoane. Afirmația a fost făcută vineri, la un eveniment la care au participat 3.600 de oameni. A fost vorba de o sesiune de întrebări, desfășurată la Dôme de Paris.

Elon Musk spune când va fi implantat primul cip în creierul unui om

Neuralink, start-up-ul multimiliardarului, a primit undă verde, la finalul lunii mai 2023, de la autoritățile sanitare din America, pentru a începe testarea implanturilor pe oameni.

ADVERTISEMENT

Elon Musk a răspuns unui copil, însoțit de tatăl acestuia, la sesiunea de întrebări, cu privire la acest subiect. Prima ființă umană va fi dotată cu implant neuronal până la finalul acestui an.

„Sperăm că, mai târziu în acest an, vom realiza prima noastră implantare a unui cip la om, pentru cineva care are o formă de tetraplegie”, a transmis Elon Musk în cadrul evenimentului de vineri.

ADVERTISEMENT

Elon Musk: „Vreau să liniştesc pe oricine”

Prin urmare, procesul de implantare ar urma să înceapă cât de curând. „Vreau să liniştesc pe oricine s-ar putea teme de Neuralink. Va fi un proces destul de lent”, a adăugat multimiliardarul.

Elon Musk urmărește ca prin acest proces privind implantarea cipurilor, creierul oamenilor să poată fi în legătură directă cu computerele. Prin urmare,  vor comunica în mod direct.

ADVERTISEMENT

În acest fel, omenirea ar putea ajunge la „o simbioză cu inteligenţa artificială”, acesta reprezentând obiectivul pe termen lung al lui Musk. Obiectivul pe termen mediu este de a ajuta persoanele paralizate sau care au anumite afecțiuni neurologice.

Neuralink urmărește ca oamenii paralizați să își poată restabili mobilitatea, prin implantarea cerebrală. „Este un prim pas important, care îi va permite într-o bună zi tehnologiei noastre să ajute mulţi oameni”, spuneau reprezentanții start-up-ului, în luna mai.

ADVERTISEMENT

Amintim că cip-urile au fost implantate în craniile unor animale, în timpul proceselor de testare. Potrivit Neuralink, maimuțele care au participat la testări au învățat să „ joace jocuri video” şi “să scrie” pe un ecran în timp ce urmăreau „doar cu ajutorul ochilor mişcarea unui cursor”.

 

ADVERTISEMENT
Tags: