News

Elon Musk anunță că va schimba logo-ul Twitter. „În curând ne vom lua adio de la toate păsările”

Patronajul lui Elon Musk asupra Twitter se apropie de un nou moment delicat, după ce miliardarul a anunțat că va schimba logo-ul companiei
23.07.2023 | 15:20
Elon Musk anunta ca va schimba logoul Twitter In curand ne vom lua adio de la toate pasarile
Elon Musk a anunțat că va schimba logo-ul Twitter. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În scurta perioadă de când a preluat compania Twitter, Elon Musk a fost autorul a nenumărate episoade controversate. Un nou episod similar s-ar putea consuma în scurtă vreme, după ce miliardarul american a anunțat că intenționează să schimbe celebrul logo al companiei de social media.

Musk anunță schimbarea logo-ului Twitter

Elon Musk a declarat că vrea să schimbe logo-ul Twitter, scriind pe Twitter: “Și în curând ne vom lua adio de la marca Twitter și, treptat, de la toate păsările”.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe site, la primele ore ale zilei de duminică, proprietarul miliardar al platformei de socializare a adăugat: “Dacă un logo X suficient de bun va fi postat în această seară, vom face ca (acesta) să fie difuzat la nivel mondial mâine”.

Musk a postat o imagine cu un “X” care pâlpâie, iar mai târziu, în cadrul unei discuții audio pe Twitter Spaces, a răspuns afirmativ când a fost întrebat dacă logo-ul Twitter se va schimba, adăugând că “ar fi trebuit să fie făcut cu mult timp în urmă”.

ADVERTISEMENT

Probleme financiare pentru Twitter

Unul dintre cei mai bogați oameni din lume, Musk, cunoscut cândva în special pentru eforturile sale inovatoare în cadrul companiilor SpaceX și Tesla de a lansa rachete și de a construi mașini electrice, este acum pe prima pagină a ziarelor pentru nebuniile și comentariile sale excentrice de pe contul său personal de Twitter – împărtășind adesea teorii ale conspirației și intrând în dispute publice pe platforma de socializare.

Musk a revizuit site-ul după ce l-a achiziționat pentru 44 de miliarde de dolari la sfârșitul lunii octombrie – reducând drastic personalul și supervizând schimbări controversate de politică care au dus la întreruperi frecvente ale serviciilor și i-au afectat propria reputație în acest proces, după cum au observat observatorii din domeniul tehnologiei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, el a avertizat în repetate rânduri că Twitter ar putea fi în pericol de a intra în faliment. În această lună, el a dezvăluit că platforma are încă un flux de numerar negativ din cauza unei scăderi de 50% a veniturilor din publicitate și a datoriilor mari.

Compania a fost criticată la unison atât de către utilizatori dar și de către profesioniști în marketing atunci când Musk a anunțat, la începutul acestei luni, că Twitter va limita numărul de tweet-uri pe zi pe care le pot citi diverse conturi.

ADVERTISEMENT

Limitele zilnice au ajutat la creșterea serviciului rival Threads, deținut de Meta, compania mamă a Facebook, care a depășit 100 de milioane de înscrieri în cinci zile de la lansare.

Cea mai recentă problemă a Twitter a fost un proces intentat săptămâna trecută, în care firma este acuzată că datorează cel puțin 500 de milioane de dolari ca indemnizație de concediere foștilor angajați. De când a fost achiziționată de Musk, compania a concediat mai mult de jumătate din forța de muncă pentru a reduce costurile.

ADVERTISEMENT
Tags: