News

Elon Musk, lovitură pentru Bill Gates: “E timpul pentru un proces”

Elon Musk a pregătit deja o lovitură puternică pentru Bill Gates. Șeful Twitter lansează acuzații dure la adresa Microsoft.
21.04.2023 | 07:18
Elon Musk lovitura pentru Bill Gates E timpul pentru un proces
Elon Musk, lovitură pentru Bill Gates. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Elon Musk este pregătit să îi dea lui Bill Gates o lovitură neașteptată. Șeful Twitter a anunțat public că va da în judecată Microsoft. Acesta a lansat de asemenea acuzații extrem de dure la adresa gigantului tehnologic.

Elon Musk vrea să dea în judecată Microsoft

De când a preluat conducerea Twitter, Elon Musk a făcut tot felul de schimbări majore. Dincolo de concedierea a numeroși angajați, fondatorul Tesla a introdus și alte reguli pe platforma de socializare. Acum însă, acesta are planuri și mai mari.

ADVERTISEMENT

Microsoft, companie creată de Bill Gates, a anunțat că că vrea să elimine Twitter de pe platforma sa de publicate corporativă. Iar Elon Musk avea să vină cu un răspuns pe măsură pentru gigantul tehnologic.

Mai exact, șeful Twitter vrea să dea în judecată Microsoft. Motivul? Acesta acuză compania fondată de Bill Gates de folosirea fără permisiune a datelor companiei. El susține că singura soluție în această situație rămâne doar demararea unui proces.

ADVERTISEMENT

”S-au antrenat în mod ilegal folosind datele Twitter. E timpul pentru un proces”, a declarat multimiliardarul într-un tweet, scrie BBC. Acesta nu a mai dat și alte detalii în acest sens. De asemenea, BBC scrie că nu este clar nici dacă miliardarul are sau nu dovezi pentru a-și susține informația.

Decizia companiei fondată de Bill Gates privind Twitter

Drept urmare, cei de la BBC i-au contactat pe reprezentanții Microsoft, astfel încât să obțină un punct de vedere mai clar. Aceștia au refuzat însă să comenteze subiectul sau să ofere alte informații despre acuzațiile venite din partea lui Elon Musk.

ADVERTISEMENT

Trebuie menționat însă că anunțul privind un posibil proces împotriva Microsoft vine la scurt timp după o decizie neașteptată a companiei. Gigantul tehnologic anunța că platforma sa publicitară ”nu va mai susține Twitter” începând cu data de marți, 25 aprilie.

Drept rezultat, de săptămâna viitoare, cumpărătorii de publicitate vor fi puși în dificultate. Aceștia nu vor mai putea să își acceseze conturile de Twitter prin intermediul instrumentului de gestionare socială al Microsoft.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, compania preciza că de această măsură nu sunt afectate platformele precum Instagram, LinkedIn sau Facebook. ”Alte canale de socializare, cum ar fi Facebook, Instagram și LinkedIn, vor continua să fie disponibile”, a precizat Microsoft.

ADVERTISEMENT
Tags: