Life

Cum a ajuns celebră în toată lumea o piatră funerară, după ce Microsoft a anunțat că închide Internet Explorer

O piatră funerară concepută de un inginer software din Coreea de Sud a ajuns celebră în toată lumea după ce Microsoft a anunțat că închide Internet Explorer.
17.06.2022 | 22:45
Cum a ajuns celebra in toata lumea o piatra funerara dupa ce Microsoft a anuntat ca inchide Internet Explorer
O piatră funerară a ajuns celebră în toată lumea după ce Microsoft a anunțat că închide Internet Explorer. Sursa foto: nypost.com
ADVERTISEMENT

După ce Microsoft a anunțat că va retrage Internet Explorer, un inginer software sud-coreean a conceput o piatră funerară pentru a marca sfârșitul unei relații “de dragoste și ură” care durează de 27 de ani.

O piatră funerară a ajuns celebră în toată lumea după ce Microsoft a anunțat că închide Internet Explorer

Pentru a comemora dispariția browserului, Jung Ki-young a petrecut o lună și 430.000 de woni (330 de dolari) pentru a concepe o piatră funerară cu logo-ul Internet Explorer, alături de mesajul “A fost un instrument bun pentru a descărca alte browsere”, notează Reuters.

ADVERTISEMENT

Piatra funerară a fost expusă într-o cafenea administrată de fratele lui Jung Ki-young în Gyeongju, în sudul țării. Monumentul a devenit viral pe internet, iar internauții din toată lumea s-au amuzat pe seama acestuia.

Jung a spus că această piatră funerară reprezintă sentimentele sale față de vechiul software, care a jucat un rol foarte important în viața sa profesională.

ADVERTISEMENT

“A fost o pacoste, dar aș numi-o o relație de dragoste și ură pentru că Explorer în sine a dominat cândva o eră.”, a explicat acesta pentru sursa citată anterior.

El a mai precizat că i-a luat mai mult timp să se asigure că site-urile și aplicațiile sale online funcționează cu Explorer, decât cu alte browsere.

ADVERTISEMENT

În plus, clienții îi cereau să se asigure că site-urile lor web arată mai bine în Internet Explorer, care a rămas ani de zile browserul standard al birourilor guvernamentale din Coreea de Sud , dar și al multor bănci.

Jung a spus că a vrut doar să-i facă pe oameni să râdă cu piatra funerară. Acesta a fost surprins să vadă că imaginea cu monumentul a devenit virală.

ADVERTISEMENT

“Acesta este un alt motiv pentru care să-i mulțumesc Explorer, acum mi-a permis să fac o glumă de clasă mondială. Regret că a dispărut, dar nu îi voi simți lipsa. Așa că retragerea sa, pentru mine, este o moarte bună.”, a mai precizat el.

Microsoft renunță la Internet Explorer, după 27 de ani

Internet Explorer a fost lansat în 1995 și a devenit principalul browser la nivel mondial timp de mai bine de un deceniu, fiind inclus în sistemul de operare Windows, care era deja preinstalat în miliarde de calculatoare.

Odată cu apariția altor browsere mai rapide, Internet Explorer a început să piardă teren. De altfel, a devenit ținta mai multor glume și meme-uri în mediul online, în contextul în care mai mulți dezvoltatori sugerau că era mult mai lent, comparativ cu alte browsere web.

Internet Explorer a fost unul dintre primele instrumente de referință pentru navigarea pe internet. Ulterior, a fost depășit de concurenți, mai ales de Google Chrome, potrivit BBC. După lansare, Explorer a înlocuit primul browser important din istoria internetului, Netscape.

Utilizarea Explorer va fi posibilă în continuare. Microsoft a anunțat că nu vor mai fi făcute actualizări sau modificări ale browserului lansat în 1995.

Microsoft a mai anunțat sfârșitul Explorer, care a cunoscut 11 versiuni succesive. Gigantul își propune să se concentreze asupra browserului Edge. Acesta permite “o navigare mai rapidă, mai sigură și mai modernă decât Explorer”, a anunțat compania fondată de Bill Gates.

Explorer a reprezentat doar 2% din piața browserelor web, conform site-ului specializat Kinsta. Google Chrome reprezintă 77%, Safari (Apple) 8%, iar Microsoft Edge 5%.

ADVERTISEMENT