News

Elon Musk, o nouă decizie controversată. Afișarea site-urilor pe care miliardarul nu le ”îndrăgește” va fi întârziată cu câteva secunde

Elon Musk a dat o lovitură: Twitter, acuzat că a introdus o întârziere de cinci secunde pentru accesul la link-urile către site-uri de știri și rețele sociale.
17.08.2023 | 07:06
Elon Musk o noua decizie controversata Afisarea siteurilor pe care miliardarul nu le indrageste va fi intarziata cu cateva secunde
O nouă decizie controversată a lui Elon Musk. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Marți, site-uri și publicații de știri pe care Elon Musk nu le privește cu ochi buni s-au plâns în legătură cu o nouă măsură adoptată de Twitter, care presupune o întârziere de cinci secunde pentru accesul la conținutul lor prin link-urile distribuite pe platforma de social media.

Elon Musk a luat o decizie controversată

Potrivit raportului publicat de Washington Post și citat de The Guardian, utilizatorii care accesau link-urile de pe Twitter către site-urile precum New York Times, Reuters, Instagram și Blue Sky erau nevoiți să aștepte cinci secunde până când conținutul se afișa.

ADVERTISEMENT

Această tactică, numită throttling, era vizibilă în special pentru link-urile prescurtate prin serviciul t.co, utilizat de Twitter pentru gestionarea și scurtarea link-urilor.

Numeroase site-uri concurente ale Twitter și publicații de știri critice față de Elon Musk au semnalat această problemă, sugerând că aceasta ar putea fi o metodă subtilă de a descuraja utilizatorii să acceseze conținutul acestora.

ADVERTISEMENT

Washington Post a efectuat teste pentru a evalua situația și a constatat că atunci când utilizatorii dădeau click pe link-urile care îi direcționau către alte site-uri, acestea se deschideau inițial pe un ecran gol, urmând ca conținutul să se încarce după câteva secunde. Cu toate acestea, până la sfârșitul zilei de marți, pare că problema a fost remediată, iar link-urile se deschid acum aproape instantaneu.

Twitter, în conflict cu Substack

Aceste întârzieri au făcut parte dintr-o serie de măsuri controversate adoptate de Twitter în ultima vreme. Elon Musk, proprietarul platformei, a fost în centrul atenției în urma unor relatări critice din partea unor publicații de știri și s-a angajat în diverse confruntări cu acestea prin intermediul rețelei de socializare.

ADVERTISEMENT

În aprilie, Twitter a stârnit controverse prin etichetarea BBC și NPR drept “mass-media afiliată statului“, ceea ce a dus la proteste din partea acestor instituții.

În plus, Twitter a intrat în conflict cu platforma Substack, marcând link-urile către aceasta drept nesigure, după ce Substack a lansat o funcție similară cu cea de pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Substack a subliniat că cele două platforme ar trebui să se completeze reciproc, dar Twitter, acum redenumit X, nu a oferit încă un răspuns oficial la această situație.

ADVERTISEMENT
Tags: