Sport

Elvir Koljic, amintire horror de la ultimul Universitatea Craiova – Poli Iași. A ratat transferul carierei

Elvir Koljic trecea prin clipe de coșmar la ultima confruntare cu Poli Iași din 2020, atunci când Ovidiu Mihalache l-a accidentat grav pe „Dragonul” Universității Craiova.
16.12.2023 | 10:33
Elvir Koljic amintire horror de la ultimul Universitatea Craiova  Poli Iasi A ratat transferul carierei
Elvir Koljic s-a ales cu o amintire horror de la ultimul Universitatea Craiova - Poli Iași. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Întâlnirea cu Poli Iași de pe stadionul „Ion Oblemenco” îi trezește amintiri horror lui Elvir Koljic de la ultima confruntare cu moldovenii în SuperLiga. Atacantul Universității Craiova are speranțe că se va reîntoarce din nou la evoluțiile pe care le-a avut înaintea accidentării grave suferite cu formația din Copou.

Elvir Koljic s-a ales cu o amintiri horror de la ultimul Universitatea Craiova – Poli Iași! Accidentarea care a pus stop formei de zile mari a atacantului

Ultimul dans din 2023 pe stadionul „Ion Oblemenco” pentru „alb-albaștrii” lui Ivaylo Petev este cu Poli Iași, iar tensiunea este mare în tabăra ieșenilor. Confruntarea dintre cele două formații este programată sămbătă, de la ora 17:00, iar bulgarul se gândește doar la cele trei puncte.

ADVERTISEMENT

Armele lui Ivaylo Petev sunt Alex Mitriță și Elvir Koljic, care s-au înscris pe lista marcatorilor în ultimele partide ale Universității Craiova. Internaționalul din Bosnia a înscris două goluri în trei confruntări la gruparea din Bănie, iar „Dragonul” speră la reabilitarea în fața suporterilor pentru răbdarea pe care au avut-o.

Pentru Elvir Koljic va fi prima partidă cu Poli Iași de la accidentarea horror din 2020, atunci când Ovidiu Mihalache l-a „rupt” chiar când era într-o formă de invidiat. Se întâmpla pe 2 octombrie pe stadionul „Ion Oblemenco” la scorul de 0-0.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Mihalache a avut o intrare dură la Elvir Koljic în minutul 34, iar golgheterul Universității Craiova avea să îndure luni de zile bune în afara dreptunghiului verde. Acesta a suferit o fractură de peroneu care l-a ținut în afara circuitului aproximativ șase luni.

elvir koljic
Elvir Koljic a suferit una dintre cele mai grave accidentări cu Poli Iași. sursă foto: Sport Pictures

Accidentarea din Universitatea Craiova – Poli Iași i-a blocat transferul la Dinamo Kiev: „Am avut 10 milioane de euro”

Accidentarea i-a oprit serie incredibilă de șase goluri în primele cinci runde ale campionatului, dar și un transfer de senzație. Elvir Koljic debutase deja la acea vreme pentru naționala Bosniei și Herțegovinei, iar cota acestuia era peste un milion de euro.

ADVERTISEMENT

„Dragonul” a atras atenția cluburilor din afara granițelor țării, iar un transfer la Dinamo Kiev era aproape parafat pentru Elvir Koljic. Pavel Badea a mărturisit în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA oferta fabuloasă de 10 milioane de euro primită din Ucraina.

„Acum doi ani și ceva Koljic era aproape de un transfer extraordinar. Am avut 10 milioane de euro pe el și s-a accidentat cu 24 de ore înainte de transfer. De la Dinamo Kiev, erau negocieri avansate”, spunea Pavel Badea.

ADVERTISEMENT

Putea să pună punct carierei la doar 25 de ani: „Dacă s-ar fi întâmplat în urmă cu 10 ani, nu i-ar fi permis să revină niciodată”

Accidentarea lui Elvir Koljic i-ar fi putut pune capăt carierei de la 25 de ani, dacă mijloacele de recuperare erau cele din urmă cu 10 ani. Bpgdan Andrei, medicul care l-a operat pe atacant, a mărturisit că și în prezent există un risc ca jucătorii să nu își revină după astfel de probleme.

„A avut osul lateral al gleznei extrem de afectat și toate ligamentele gleznei afectate. A fost o accidentare care, dacă s-ar fi întâmplat în urmă cu 10 ani, nu i-ar mai fi permis să revină niciodată pe teren. Dar datorită progresului tehnologic și implanturilor folosite în prezent, sportivii pot reveni. Nici acum șansele nu sunt 100%, mai pot exista recidive”, spunea Bogdan Andrei.

ADVERTISEMENT
1,45 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „1 solist” la meciul Universitatea Craiova - Poli Iași