Sport

Tensiuni înainte de U Craiova – Poli Iași. Antrenorul amenință cu demisia: „Era mediocrității s-a dus”

Tensiune înaintea confruntării Universitatea Craiova - Poli Iași. Antrenorul formației din SuperLiga a amenințat cu demisia din cauza problemelor financiare.
14.12.2023 | 20:02
Tensiuni inainte de U Craiova  Poli Iasi Antrenorul ameninta cu demisia Era mediocritatii sa dus
Tensiuni înainte de meciul Universitatea Craiova - Poli Iași. Antrenorul a amenințat că va pleca, dacă problemele nu se rezvolă. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Tensiuni în tabăra celor de la Poli Iași înaintea meciului cu Universitatea Craiova, sâmbătă, 16 decembrie, ora 17:00. Leo Grozavu, antrenorul principal al moldovenilor, a amenințat că va pleca de la echipă, dacă situația financiară a clubului nu se va îmbunătăți.

Tensiuni înainte de U Craiova – Poli Iași. Antrenorul amenință cu demisia: „Era mediocrității s-a dus”

Poli Iași a revenit în acest sezon pe prima scenă a fotbalului din România. După 19 etape și după mai multe victorii surprinzătoare, formația pregătită de Leo Grozavu ocupă locul 12, cu 22 de puncte. Totuși, tehnicianul în vârstă de 56 de ani nu se mulțumește cu atât.

ADVERTISEMENT

În cadrul conferinței de presă premergătoare meciului cu Universitatea Craiova, Leo Grozavu a cerut noi investiții la echipa care s-a despărțit recent de Luis Phelipe, transferat la FCSB. În caz contrar, fostul antrenor de la Sepsi sau FC Botoșani a amenințat că va pleca din Copou. În ultima etapă, Poli Iași a câștigat, pe teren propriu, cu UTA Arad, scor 1-0.

„Fiecare va merge pe drumul lui, dacă lucrurile vor continua cum sunt acum. Era mediocrității s-a dus. La Iași, bugetul e mai mic ca la alte echipe de sub noi, infrastructura nu e ce trebuie pentru performanță”, a declarat Leo Grozavu.

ADVERTISEMENT

Leo Grozavu aspiră la cupele europene: „Trebuie buget, jucători mai buni, salarii, stadion”

Leo Grozavu vrea să o transforme pe Poli Iași într-o echipă care să se bată la play-off. Totuși, antrenorul este conștient că pentru a prinde un loc mai bun în clasament și pentru a juca în cupele europene, formația din Copou trebuie să aibă parte de investiții.

„La un oraș ca Iașiul, echipa trebuie să se bată pentru primele șase locuri, pentru cupele europene. Pentru asta trebuie buget, jucători mai buni, salarii, stadion”, a mai spus Leo Grozavu.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 56 de ani, Leo Grozavu are un salariu de 8.500 de euro lunar pe banca celor de la Poli Iași. La aceeași sumă se ridică și cel mai mare salariu oferit de moldoveni unui fotbalist. În 2023, Poli Iași a avut un buget de 4,5 milioane de euro.

  • 2 milioane de euro a primit Poli de la Consiliul Județean Iași în 2022 și 2023
  • Leo Grozavu mai are contract cu Poli Iași până la finalul sezonului
ADVERTISEMENT

Leo Grozavu, pregătit de duelul cu Universitatea Craiova: Nu mergem ca mielul la tăiere”

Poli Iași are parte de două partide extrem de dificile înainte de pauza de iarnă. Moldovenii le întâlnesc pe Universitatea Craiova și FCSB, însă Leo Grozavu susține că echipa sa are șanse pentru a obținte punct sau puncte.

„O partidă importantă de campionat cum toate sunt. Mai sunt două etape, întâlnim două echipe care se bat în partea superioară a clasamentului, două echipe care și-au exprimat intenția de a cuceri titlul.

Asta nu înseamnă că mergem ca mielul la tăiere. Suntem încrezători, mai ales după ultimele jocuri. Chiar dacă punctele nu și-au făcut prezența în dreptul nostru în clasament cred că echipa a arătat un nivel superior de joc față de primele etape. Am încredere în băieți. Toată lumea este concentrată, răspund bine la comenzi.

Este important ce stare vom avea la momentul jocului pentru că întâlnim adversari valoroși. Nu suntem aroganți, dar avem șansa noastră. Vom încerca să mergem la Craiova să scoatem cât mai mult posibil”, a mai spus Leo Grozavu.

ADVERTISEMENT