Sport

Emma Răducanu se antrenează intens în sala de forță. Când revine pe teren

Emma Răducanu este pregătită de o revenire spectaculoasă pe teren. După o lungă absență cauzată de accidentări, fosta campioană US Open și-a regăsit forma sportivă.
16.12.2023 | 11:01
Emma Raducanu este pregatita sa revina pe teren dupa o lunga pauza. foto: Instagram Emma Raducanu
ADVERTISEMENT

În lumea tenisului, fiecare revenire este o poveste în sine. Dar când vine vorba de Emma Răducanu, fostă campioană la US Open, întreaga comunitate sportivă privește cu interes și entuziasm procesul său de pregătire pentru revenirea pe terenul de tenis după o pauză de opt luni.

Emma Răducanu, pregătită de revenire

De la intervenții chirurgicale la ambele încheieturi și la glezna stângă, la provocări fizice și mentale, povestea sa este una de determinare și reziliență. Emma Răducanu a fost forțată să se retragă temporar din circuitul de tenis în urma problemelor de sănătate care au necesitat intervenții chirurgicale serioase la încheieturi și gleznă.

ADVERTISEMENT

Această perioadă de absență a coincis cu absența sa de la French Open, Wimbledon și US Open în acest an. Cu toate acestea, tânăra campioană a demonstrat că nu este doar o luptătoare pe terenul de tenis, ci și în afara lui. Recent, Răducanu a împărtășit o privire în culisele pregătirilor sale intense pentru revenirea pe teren.

Prin intermediul unui videoclip postat pe platforma sa de socializare preferată, ea a dezvăluit momente dintr-o sesiune de antrenament la sala de fitness. În imagini, putem vedea cum sportiva se antrenează intens la bicicletă, transpirând din greu și depunând eforturi considerabile pentru a reveni la forma sa maximă.

ADVERTISEMENT

Cu o determinare evidentă, Răducanu a subliniat că, în ciuda lipsei unui antrenor sau a unei echipe stabilite în jurul ei, este dedicată să-și recâștige locul în vârful clasamentului. Această decizie de a se pregăti fără sprijinul unui antrenor poate fi interpretată ca un semn al dorinței sale de a-și descoperi propriile resurse și strategii pentru a reveni la cel mai înalt nivel al performanțelor sportive.

Răducanu a primit un wildcard pentru ASB Classic din Auckland

Un alt aspect evidențiat în postarea recentă a fost o imagine care dezvăluia o bătătură neplăcută la palma mâinii sportivei. Cu toate acestea, mesajul ei pozitiv indică faptul că fiecare astfel de obstacol este perceput ca o oportunitate de a depăși limitele și de a evolua atât fizic, cât și mental.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu a primit un wildcard pentru ASB Classic din Auckland, programat între 1-7 ianuarie, unde va avea ocazia să revină în competiție. În această perioadă, ea ar putea întâlni adversare precum Coco Gauff sau Caroline Wozniacki.

Cu absența sa de la French Open, Wimbledon și US Open în acest an, fanii așteaptă cu nerăbdare să vadă modul în care Răducanu va reveni și să descopere dacă va reuși să-și recâștige locul în elita tenisului mondial.

ADVERTISEMENT

Australian Open, primul Grand Slam al noii sezoane, se va desfășura pe o perioadă de 15 zile și va începe duminică, 14 ianuarie. În prezent, Emma Raducanu va trebui să treacă prin calificări la Melbourne, cu excepția cazului în care vor exista șase retrageri în tabloul feminin în săptămânile următoare.

ADVERTISEMENT