Sport

Emma Răducanu, detalii despre viitorul său. Când va mai juca tenis după operațiile la încheieturi și gleznă

Emma Răducanu a avut un 2023 de coșmar din cauza numeroaselor accidentări. A suferit operații la ambele încheieturi, dar și la gleznă.
21.09.2023 | 09:12
Emma Raducanu detalii despre viitorul sau Cand va mai juca tenis dupa operatiile la incheieturi si glezna
Emma Răducanu are un 2023 de coșmar din cauza accidentărilor. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Emma Răducanu nu a mai jucat din luna aprilie, când era învinsă clar de Jelena Ostapenko la Stuttgart, 1-6, 2-6. De atunci, jucătoarea născută în Anglia, cu origini românești, se chinuie cu o serie interminabilă de probleme medicale.

Sezon de coșmar pentru Emma Răducanu. S-a operat la încheieturi și gleznă și a ratat ultimele 3 turnee de Grand Slam

S-a operat la ambele încheieturi și la gleznă, astfel că a ratat ultimele 3 turnee de Grad Slam, Roland Garros, Wimbledon și US Open. Recent a ieșit din top 200 WTA, dar va beneficia de clasament protejat la revenire.

ADVERTISEMENT

O revenire care cu siguranță nu se va produce în 2023, așa cum a anunțat câștigătoarea US Open 2021. Noul obiectiv pentru Răducanu ar fi să ajungă într-o formă competitivă pentru ianuarie 2024, la Australian Open.

Emma Răducanu a revenit la antrenamente în luna august, dar nici nu ia în calcul să mai forțeze în acest an. Sezonul se încheie peste mai puțin de două luni, astfel că nu îi oferă niciun obiectiv important rămas.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu a anunțat că nu va mai juca în 2023: “Iau ca pe un compliment faptul că lumea încă vorbește despre mine”

“Planul este să revin la anul. Au trecut trei turnee de Grand Slam și mi-a fost foarte greu să privesc de pe margine. Încerc să îmi concentrez toată atenția pe recuperarea mea.

Nu am mai jucat de foarte mult timp, deci iau ca pe un compliment faptul că încă se vorbește despre mine. În ceea ce mă privește, lucrurile sunt clare.

ADVERTISEMENT

Visul meu este să câștig Wimbledon, asta îmi doresc încă din copilărie”, a declarat Emma Răducanu pentru BBC. Cea mai bună performanță a ei la Wimbledon rămâne în 2021, când juca optimi de finală.

Emma Răducanu, niciun rezultat notabil după super performanța de la US Open 2021. Nu a mai trecut de turul 2 la un Grand Slam

Emma Răducanu a reușit una dintre cele mai mari surprize din istoria tenisului prin victoria de la US Open 2021. A câștigat trofeul la New York deși jucase în calificări pentru a ajunge pe tabloul principal.

ADVERTISEMENT

De atunci, însă, Emma Răducanu a mai avut foarte puține performanțe notabile. În 2022 nu a prins mai mult de turul 2 la niciunul dintre cele patru turnee de Grand Slam. Iar în 2023 a jucat doar 10 partide, jumătate dintre ele pierdute.

În ultimii doi ani, după ce a câștigat US Open 2022, Emma Răducanu a mai câștigat doar patru meciuri în total la turnee de Grand Slam. Și niciodată nu a mers mai mult de turul 2!

ADVERTISEMENT