News

Era căutat în toată Europa, însă a fost prins în Argeș. Ce greșeală a comis un infractor ascuns în România

Un bărbat din Hunedoara, dat în urmărire internațională, a avut o idee mai puțin inspirată și a fost prins imediat de polițiștii din Argeș.
26.04.2024 | 18:45
Era cautat in toata Europa insa a fost prins in Arges Ce greseala a comis un infractor ascuns in Romania
Era căutat în toată Europa, însă a fost prins în Argeș. Ce greșeală a comis un infractor ascuns în România. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Concret, așa cum transmite IPJ Argeș, bărbatul și-a alimentat autoturismul, care s-a dovedit că era furat, și a plecat fără să plătească. Angajații benzinăriei au sunat la 112, astfel că polițiștii Secției de Poliție Rurală Drăganu. În momentul în care a fost confruntat de polițiști, bărbatul a devenit recalcitrant.

Greșeala de începător făcută de un român dat în urmărire internațională

La scurt timp după primirea sesizării, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Drăganu au observat în trafic pe DN 7, pe raza comunei Cotmeana, autovehiculul ce corespundea descrierii, procedând la oprirea acestuia. Ca urmare a comportamentului recalcitrant manifestat de conducătorul auto, poliţiştii l-au imobilizat”, este precizat în comunicat.

ADVERTISEMENT

După ce au făcut mai multe verificări, polițiștii au constatat că bărbatul în vârstă de 48 de ani, cu domiciliul din Deva, județul Hunedoara, era urmărit la nivel internațional. Mai mult, autoturismul pe care în conducea fusese furat din județul Sibiu, iar acum autoritățile din România pregătesc extrădarea bărbatului.

În continuare, au fost efectuate activităţi specifice de către poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale (…), care l-au preluat pe bărbatul în cauză şi l-au prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, în vederea parcurgerii procedurii de extrădare. Totodată, au fost efectuate demersurile pentru restituirea autoturismului în cauză către proprietarul acestuia”, mai este precizat în comunicatul IPJ Argeș.

ADVERTISEMENT

Mai mulți cetățeni români au fugit din benzinărie fără să plătească

Un caz asemănător a fost înregistrat în Satu Mare în urmă cu o săptămână, acolo unde un bărbat în vârstă de 44 de ani și-a alimentat autoturismul la o stație de carburant fără să plătească. De această dată șoferul a cauzat un prejudiciu de 430 de lei, însă polițiștii l-au recuperat în totalitate.

Iar în luna decembrie, un tânăr de 23 de ani din Dâmbovița a alimentat la mai multe benzinării, fără să plătească, provocând un prejudiciu de 3.000 de lei. Și în acest caz mașina era furată, iar numerele de înmatriculare au fost luate de pe o mașină găsită la întâmplare pe drum.

ADVERTISEMENT

“Din investigaţiile efectuate, poliţiştii au constatat că în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie 2023, ar fi sustras plăcuţele cu număr de înmatriculare ale unui autovehicul parcat în municipiul Târgovişte şi, ulterior, ar fi condus pe raza localităţii un alt autoturism căruia i-ar fi montat plăcuţele respective”, transmite IPJ Dâmbovița.

Pe parcursul a 4 nopți (1, 2, 3 și 4 decembrie), șoferul ar fi alimentat cu carburant de la 6 stații peco, în valoare totală de 3.000 de lei. De fiecare dată a urcat la volan și a plecat, fără să achite contravaloarea combustibilului. Alertați de proprietarii benzinăriilor, polițiștii au pornit pe urmele suspectului.

ADVERTISEMENT

După ce au pus cap la cap informațiile și au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere, oamenii legii l-au identificat. Făptaşul are 23 de ani și este din Gura Vulcanei, județul Dâmbovița. Tânărul a fost reţinut, marți, pentru 24 de ore pentru furt, furt calificat şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, au transmis reprezentanții IPJ Dâmbovița.

ADVERTISEMENT