Fotbal intern

Eric și Gnohere, pe urmele lui Wesley. Vor să depășească recordul deținut de brazilianul care a plecat din Liga 1 Betano în 2015

21.04.2019 | 09:25
Eric si Gnohere pe urmele lui Wesley Vor sa depaseasca recordul detinut de brazilianul care a plecat din Liga 1 Betano in 2015

Eric de Oliveira și Harlem Gnohere sunt doi dintre cei mai buni stranieri din Liga 1 Betano. Brazilianul din lotul Viitorului va avea ocazia să se dueleze cu francezul FCSB-ului, azi, de la ora 21.00, în etapa a 6-a din play-off-ul Ligii 1 Betano, pe stadionul Central din Ovidiu. Cei doi vor să îi calce pe urme lui Wesley Lopes da Silva, cel mai bun marcator străin din campionatul din România.

Eric și Gnohere, pe urmele lui Wesley

Eric de Oliveira are 57 de goluri înscrie în Liga 1 Betano, iar Harlem Gnohere are 51 de reușite. Aceștia sunt și principalii marcatori străini activi în campionatul intern, iar ambii au ca obiectiv depășirea celor 64 de goluri reușite de Wesley Lopes da Silva, fostul atacant al lui FC Vaslui și Poli Iași, în principala competiție internă din România.

Cotat de site-urile de specialitate la 650.000 de euro, Eric de Oliveira mai are nevoie de  7 goluri în Liga 1 Betano pentru a-l egala pe Wesley Lopes da Silva. De partea cealaltă, atacantul FCSB-ului, Harlem Gnohere, trebuie să înscrie 13 goluri pentru a ajunge la 64 și să fie la egalitate cu brazilianul care a jucat ultima dată în Liga 1 Betano la Poli Iași.

Bucuria lui Eric de Oliveira după un gol înscris pentru Viitorul

Wesley a plecat din Liga 1 Betano în 2015

Cotat de site-urile de specialitate la 300.000 de euro, Wesley Lopes da Silva a ajuns la 38 de ani, iar ultima dată s-a aflat sub contract cu UA Barbarense, formație la car ea ajuns după ce s-a despărțit de Poli Iași în ianuarie 2015. Deși nu a mai jucat în Liga 1 Betano de aproape patru ani și jumătate, jucătorii străini care au trecut prin campionatul intern din România nu au reușit să îl depășească.

Pe parcursul carierei, Wesley Lopes da Silva a jucat pentru echipe precum Poli Iași, UA Barbarense, Millonarios, Hilal, FC Vaslui, Leixoes, Alaves, Pacos Ferreira, Grasshoppers, Vit. Guimaraes, Penafiel, Fortaleza, Suwon Bluewings și Ponta Preta. Prima dată a ajuns în Liga 1 Betano la FC Vaslui, în februarie 2009, după ce Adrian Porumboiu a plătit pentru el 1,5 milioane de euro. Apoi, fostul patron din Liga 1 Betano l-a vândut cu 3 milioane de euro la Hilal.