Life

Este cel mai scurt test de inteligență. Îți arată imediat dacă ești un geniu sau nu. Doar 17% dintre oameni îl rezolvă

Cel mai scurt test de inteligență care îți arată dacă ești sau nu un geniu. Doar 17% dintre oameni reușesc să-l rezolve în totalitate.
25.02.2024 | 16:30
Este cel mai scurt test de inteligenta Iti arata imediat daca esti un geniu sau nu Doar 17 dintre oameni il rezolva
Și studenți de la Harvard s-au încurcat la testul de inteligență. Sursa foto: pexels.com
ADVERTISEMENT

Testele de inteligență sunt foarte utile pentru creier. Mintea este pusă la contribuție și se dezvoltă mai mult. Ne punem la încercare, totodată, capacitatea de concentrare și gândirea logică. Unele exerciții, însă, pot pune în dificultate chiar și pe cei foarte inteligenți.

Cel mai scurt test de inteligență care îți demonstrează dacă ești un geniu

Testele de inteligență sunt benefice mai ales pentru mintea copiilor. Chiar le sunt necesare acestora, pentru a-și forma un coeficient de inteligență (IQ) ridicat, care să-i ajute să se descurce în viață, în orice.

ADVERTISEMENT

Dacă ești curios să rezolvi un test de inteligență, ți-am pregătit unul, foarte scurt. Este inventat de psihologul Shane Frederick, la celebra universitate americană, Princeton, în 2005. Te avertizăm că doar 17% dintre oameni au reușit să-l rezolve. Cealaltă parte a întâmpinat dificultăți de logică.

Printre cei care nu au reușit să găsească răspunsuri la testul de față se numără inclusiv studenți de la cele mai prestigioase universități din lume, ca Harvard sau Yale. Asta în condițiile în care testul este compus din trei întrebări.

ADVERTISEMENT
  1. O minge și o bâtă costă împreună 1 dolar și 10 cenți. Bâta costă cu 1 dolar mai mult decât mingea. Cât costă mingea?
  2. 5 mașini au nevoie de 5 minute pentru a fabrica 5 obiective. De cât timp au nevoie 100 de mașini pentru a fabrica 100 de obiecte?
  3. Pe un lac se află o zonă cu nuferi. În fiecare zi, această zonă își dublează suprafața. Dacă durează 48 de zile pentru ca nuferii să acopere tot lacul, în câte zile vor acoperi jumătate din lac?

Ai reușit să răspunzi? Dacă nu, nu-ți pierde răbdarea și încearcă să te concentrezi mai mult. Nu încerca să trișezi, de altfel, încercând să găsești răspunsurile pe internet. Ți le vom oferi tot noi, însă te lăsăm să te mai gândești.

ADVERTISEMENT

Care sunt răspunsurile testului

De obicei, un astfel de test, chiar dacă este foarte scurt, necesită un timp de gândire de cel mult 7, 8 minute. În rest, nu ar trebui să dureze mai mult de un minut pentru a desluși misterul și vei demonstra că ai capacitate de geniu. Iată care sunt răspunsurile.

La prima întrebare răspunsul bun este cinci cenți, atât costă o minge, căci bâta costă cu un dolar mai mult, adică un dolar și cinci cenți. Plus cinci cenți cât este prețul mingii, se va obține doar 1 dolar și 10 cenți.

ADVERTISEMENT

La întrebarea a doua, majoritatea persoanelor spun 100 de minute,  dar tot cinci minute este varianta corectă. Mai exact, dacă o mașină fabrică un obiect în cinci minute, înseamnă că acesta este timpul său de funcționare.

La ultima întrebare, majoritatea persoanelor răspund 24 zile. Răspunsul corect este 47 de zile, iar explicația este că ar dura doar o zi ca lacul să treacă de la o jumătate acoperită, la o suprafață total acoperită de nuferi.

ADVERTISEMENT
Tags: