Life

Testul de inteligență perfect pentru Ajunul Crăciunului. În cât timp poți găsi cei doi brazi identici din imagine?

Testul de inteligență pe care să-l faci în Ajunul Crăciunului. Cât de repede poți găsi cei doi brazi identici din imaginea dată?
24.12.2023 | 16:31
Testul de inteligenta perfect pentru Ajunul Craciunului In cat timp poti gasi cei doi brazi identici din imagine
Cât de repede reușești să găsești cei doi brazi identici? Sursa foto: Gândul
ADVERTISEMENT

Testul de inteligență pe care să-l rezolvi în Ajunul Crăciunului. Reușești să identifici cei doi brazi identici din imagine în câteva secunde? Este un test care îți analizează mai ales atenția la detaliu.

Testul de inteligență perfect pentru Ajunul Crăciunului. Cât de repede găsești cei doi brazi identici din imagine

Coeficientul de inteligență (IQ-ul) măsoară capacitatea de raționament a unei persoane și există multe teste prin care îl poți evalua. Testele de inteligență sau puzzle-urile sunt foarte utile în acest sens și te pot ajuta să afli cât de bine te concentrezi și analizezi lucrurile.

ADVERTISEMENT

Astfel de teste există de mai bine de 100 de ani. Inițial, au fost create în Franța, pentru a se putea afla care erau elevii ce aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.

Mai târziu, guvernul SUA a utilizat versiuni modificate ale testelor IQ, în timpul Primului Război Mondial, pentru ca oamenii necalificați să nu ajungă în armată. Testele s-au folosit, astfel, pentru a găsi candidați calificați. Armata a continuat să utilizeze teste până în prezent.

ADVERTISEMENT

Testele de inteligență reprezintă un mod distractiv de a-ți testa capacitatea  concentrare și de analiză, dar și atenția la detalii. Există numeroase astfel de teste pe internet, cele mai multe fiind bazate pe imagini.

De data aceasta, tot ce trebuie să faci este să rezolvi cât mai rapid un test potrivit pentru perioada sărbătorilor. Mai exact, trebuie doar să identifici doi brazi de Crăciun identici, dintre cei 12 din imagine.

ADVERTISEMENT

La prima vedere, poate părea un test simplu, dar poate să pună multe persoane în dificultate. Ai ocazia să-ți testezi perspicacitatea, pentru că cei doi brazi identici trebuie găsiți rapid, în doar câteva secunde.

Din cei 12 brazi, mulți sunt asemănători, așa că este destul de greu să-ți dai seama de singurii doi identici într-un timp atât de scurt. Dacă, totuși, ai reușit să rezolvi testul din prima, după ce ai analizat rapid imaginea, dar cu atenție, felicitări, pentru că ai o capacitate de concentrare foarte bună.

ADVERTISEMENT

Care este răspunsul testului

Dacă vrei să verifici răspunsul sau, pur si simplu, nu ai identificat brazii, iată răspunsul în imaginea de mai jos. Cei doi brazi identici sunt al treilea de pe rândul doi și primul de pe ultimul rând.

Răspuns test brazi
Aceștia sunt cei doi brazi. Sursa foto: Gândul

Astfel de teste IQ au scopuri diverse, conform lui Joel Schneider, psiholog la Universitatea de Stat din Illinois, notează gandul.ro. În timp ce unele au fost create pentru a evalua copiii de anumite vârste, alte teste au fost făcute special pentru adulți.

ADVERTISEMENT
Tags: