Life

Este delicioasă și ușor de preparat. Rețeta de Shaorma de casă

Shaorma este unul dintre preparatele favorite ale românilor. Vă prezentăm o rețetă ușor de pregătit și care este foarte gustoasă.
05.10.2021 | 09:58
Este delicioasa si usor de preparat Reteta de Shaorma de casa
Este delicioasă și ușor de preparat. Rețeta de Shaorma de casa
ADVERTISEMENT

Produsele de tip fast food sunt extrem de îndrăgite de români. De ani de zile, shaorma este foarte apreciată. Cel care a adus acest produs în țara noastră a fost un libanez, Nassar Ghaleb.

Produsul a avut succes, iar mai apoi a fost preluat de comunitățile palestiniene, siriene și turcești din București. Însă, şaorma care se vinde în România nu seamănă deloc cu cea tradițională arăbească.

ADVERTISEMENT

Shaorma poate să fie un preparat sănătos, nu doar delicios dacă se pregătește acasă.

Este delicioasă și ușor de preparat. Reţeta de Shaorma de casa

Vă prezentăm o rețetă rapidă și gustoasă. Pregătiți-o și nu veți da greș. Aveți nevoie de aproximativ 30 de minute pentru a face o shaorma delicioasă acasă. Nu se folosesc foarte multe ingrediente, iar această shaorma este și foarte sănătoasă.

Ingrediente 

400 g de pulpe de pui (fără piele)

2 lipii mari (pot să fie și din făină integrală)

o jumătate de cană de chefir

2-4 căni de varză roșie tocată

o cană de castraveți murați tocați

2 roșii medii

pătrunjel verde, piper negru măcinat, oregano, chimion, boia, sare, zeamă de lămâie. Condimentele se pun după gust.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară Shaorma de casa

Puneți pulpele de pui pe grătar și prăjiți-le bine. Când sunt gata le tăiați cubulețe.

Luați o lipie și puneți-o într-o tigaie. Încălziți-o ușor, fără să puneți ulei. Stropiți însă lipia cu puțin ulei de măsline.

Dați bucățelele de pui prin boia, piper și sare. Într-un bol amestecați puiul, varza,  castraveții, roșiile, chefir și restul condimentelor pe care vreți să le folosiți.

ADVERTISEMENT

Acest mix se pune în lipia încălzită, după care o rulați. Așa ați obținut o shaorma foarte gustoasă, dar și sănătoasă.

Ce se întâmplă dacă carnea nu este bine gătită

De multe ori shaorma din comerț ar putea să vă cauzeze probleme la stomac. Acest lucru se întâmplă mai ales pentru că unele ingrediente nu sunt corect preparate.

ADVERTISEMENT

Pentru că se vând extrem de multe shaorme, uneori carnea nu are timp să se prăjească foarte bine, iar acest lucru suprasolicită stomacul și astfel este posibil să apară toxiinfecții alimentare.

De asemenea de multe ori și sosurile consumate în exces pot dăuna organismului.

ADVERTISEMENT