Life

Pericolul ascuns din produsele de post. Mulți români le consumă, dar Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă: „Feriți-vă!”

Alimentele de post adorate de români în privința cărora Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă. Conțin un ingredient cancerigen.
02.05.2024 | 17:04
Pericolul ascuns din produsele de post Multi romani le consuma dar Mihaela Bilic trage un semnal de alarma Feritiva
Mihaela Bilic trage un semnal asupra unor alimente de post iubite de români. Sursa foto: montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic avertizează persoanele care țin post. Unele alimente pe care mulți români le iubesc și le consumă des conțin un ingredient cancerigen și cel mai bine ar fi să fie evitate.

Mihaela Bilic spune de ce alimente să te ferești în post. Au potențial cancerigen

În perioada aceasta, creștinii țin postul Paștelui și, din lipsă de timp, consumă semipreparate sau trec pe la patiseria din colț. Totuși, Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă. Aceste produse conțin un ingrediente cu potențial cancerigen.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre acizii trans care nu se găsesc în grăsimile de origine animală. Acestea sunt rezultatul transformării uleiurile vegetale lichide în formă solidă, iar studiile au demonstrat că sunt periculoase.

„Dacă țineți post, feriți-vă de acizii grași trans! Acizii grași trans, alții decât cei prezenți în mod natural în grăsimile de origine animală, sunt periculoși pentru sănătate. Grăsimile trans apar atunci când transformăm uleiurile vegetale din formă lichidă în formă solidă.

ADVERTISEMENT

Este demonstrat că au potențial cancerigen. De aceea există legislație europeană care limitează prezența acizilor trans la maximum 2g la 100g grăsime. Industria alimentară a fost nevoită să renunțe la hidrogenarea grăsimilor vegetale și să reconfigureze producția de margarină. Dar încă există pe piață multe produse care conțin margarină clasică, pentru că este ieftină!”, a dezvăluit Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Produsele cu grăsimi vegetale, de evitat

Produsele care conțin acizi grași trans se găsesc în alimentele consumate frecvent, mai ales cele care se bazează pe un amestec din făină și margarină. În această categorie intră sosurile și alimentele fast-food.

ADVERTISEMENT

„În ce produse găsim acizi grași trans în mod frecvent? În toate alimentele care presupun un amestec de făină și margarină, adică produse de panificație și patiserie. Acizi grași trans găsim și în sosuri, semipreparate, alimente procesate și produse fast-food, acolo unde grăsimea animală de timp unt sau smântână este înlocuită cu forma mai ieftină- grăsime de cocos sau de palmier și margarină. Din păcate orice produs care are ca ingredient grăsimea vegetală are șanse mari să conțină și acizi grași trans.

Dincolo de alimentele ambalate, pe care ar trebui să fie indicat conținutul de acizi grași trans, mâncarea preparată în restaurante și rețele fast-food nu este nici controlată și nici analizată. Pizza făcută cu mozarella de proastă calitate, obținută din grăsimi vegetale în loc de lapte, este plină de acizi grași trans. La fel și preparatele care conțin sosuri și smântână vegetală, produsele de patiserie de la colț de stradă și majoritatea produselor de post. Pentru că grăsimile trans apar, culmea, doar în produsele care conțin grăsimi vegetale”, a adăugat Mihaela Bilic în postarea sa.

ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic: „Pune-ți accentul pe legume”

Astfel că Mihaela Bilic susține că persoanele care țin post ar trebui să-și îndrepte atenția către legume și mâncarea gătită din ingrediente cât mai simple, evitând uleiul și vinul.

„Evitați margarina, grăsimea de cocos și de palmier. Cât despre ulei, el trebuie folosit ca atare, în formă lichidă, indiferent că e de floarea-soarelui sau de măsline. Iar pentru cei care țin post, puneți accentul pe legume și leguminoase boabe, pe mâncare gătită din ingrediente simple, așa cum făceau bunicii noștri.

Mai bine un ghiveci de legume, decât paste tartinabile și patiserie de post. Și nu uitați că sunt doar 10 zile cu dezlegare la ulei și vin. Până și religia știe că excesul de grăsimi vegetale nu este sănătos”, a încheiat Mihaela Bilic.

ADVERTISEMENT
O imagine postată de Jose Mourinho din vestiarul Arenei Naționale a devenit virală...
O imagine postată de Jose Mourinho din vestiarul Arenei Naționale a devenit virală în Italia: „Unicul pe care îl iubesc”
Șumudică, o concediere inspirată: dovada că turcii au procedat bine când i-au arătat...
Șumudică, o concediere inspirată: dovada că turcii au procedat bine când i-au arătat ușa
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Raisa Maria a fost găsită moartă, la 100 de metri de casă. Fetiţa...
Raisa Maria a fost găsită moartă, la 100 de metri de casă. Fetiţa de nici 3 anișori dispăruse ieri la Breasta, în Dolj
Momentul în care Leonard Doroftei i-a redus la tăcere pe canadieni. Ce a...
Momentul în care Leonard Doroftei i-a redus la tăcere pe canadieni. Ce a fost pus să facă după ce a luat-o de la zero
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu...
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu Mara Bănică. Uluitor ce s-a aflat
Nivel RECORD la PENSIILE din PILONUL 2. Cum SE RETRAG BANII
Nivel RECORD la PENSIILE din PILONUL 2. Cum SE RETRAG BANII
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Ce tarif are Irina Loghin la evenimente. Cere mai puțin ca mulți artiști
Ce tarif are Irina Loghin la evenimente. Cere mai puțin ca mulți artiști
Câți bani cere Irina Loghin la o nuntă sau un botez în 2024....
Câți bani cere Irina Loghin la o nuntă sau un botez în 2024. Nu e calică deloc. E la îndemâna oricui să o cheme să-i cânte
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic...
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic Fritz: „În 2024, încă sunt timișoreni agresați și hărțuiți fără ca statul român să-i protejeze”
Motivul care a dus la separarea pe bani grei a „Reginei Întunericului”, Gabriela...
Motivul care a dus la separarea pe bani grei a „Reginei Întunericului”, Gabriela Lucuțar: „Un divorț nu e o înmormântare”