Life

Pericolul ascuns din produsele de post. Mulți români le consumă, dar Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă: „Feriți-vă!”

Alimentele de post adorate de români în privința cărora Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă. Conțin un ingredient cancerigen.
02.05.2024 | 17:04
Pericolul ascuns din produsele de post Multi romani le consuma dar Mihaela Bilic trage un semnal de alarma Feritiva
Mihaela Bilic trage un semnal asupra unor alimente de post iubite de români. Sursa foto: montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic avertizează persoanele care țin post. Unele alimente pe care mulți români le iubesc și le consumă des conțin un ingredient cancerigen și cel mai bine ar fi să fie evitate.

Mihaela Bilic spune de ce alimente să te ferești în post. Au potențial cancerigen

În perioada aceasta, creștinii țin postul Paștelui și, din lipsă de timp, consumă semipreparate sau trec pe la patiseria din colț. Totuși, Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă. Aceste produse conțin un ingrediente cu potențial cancerigen.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre acizii trans care nu se găsesc în grăsimile de origine animală. Acestea sunt rezultatul transformării uleiurile vegetale lichide în formă solidă, iar studiile au demonstrat că sunt periculoase.

„Dacă țineți post, feriți-vă de acizii grași trans! Acizii grași trans, alții decât cei prezenți în mod natural în grăsimile de origine animală, sunt periculoși pentru sănătate. Grăsimile trans apar atunci când transformăm uleiurile vegetale din formă lichidă în formă solidă.

ADVERTISEMENT

Este demonstrat că au potențial cancerigen. De aceea există legislație europeană care limitează prezența acizilor trans la maximum 2g la 100g grăsime. Industria alimentară a fost nevoită să renunțe la hidrogenarea grăsimilor vegetale și să reconfigureze producția de margarină. Dar încă există pe piață multe produse care conțin margarină clasică, pentru că este ieftină!”, a dezvăluit Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Produsele cu grăsimi vegetale, de evitat

Produsele care conțin acizi grași trans se găsesc în alimentele consumate frecvent, mai ales cele care se bazează pe un amestec din făină și margarină. În această categorie intră sosurile și alimentele fast-food.

ADVERTISEMENT

„În ce produse găsim acizi grași trans în mod frecvent? În toate alimentele care presupun un amestec de făină și margarină, adică produse de panificație și patiserie. Acizi grași trans găsim și în sosuri, semipreparate, alimente procesate și produse fast-food, acolo unde grăsimea animală de timp unt sau smântână este înlocuită cu forma mai ieftină- grăsime de cocos sau de palmier și margarină. Din păcate orice produs care are ca ingredient grăsimea vegetală are șanse mari să conțină și acizi grași trans.

Dincolo de alimentele ambalate, pe care ar trebui să fie indicat conținutul de acizi grași trans, mâncarea preparată în restaurante și rețele fast-food nu este nici controlată și nici analizată. Pizza făcută cu mozarella de proastă calitate, obținută din grăsimi vegetale în loc de lapte, este plină de acizi grași trans. La fel și preparatele care conțin sosuri și smântână vegetală, produsele de patiserie de la colț de stradă și majoritatea produselor de post. Pentru că grăsimile trans apar, culmea, doar în produsele care conțin grăsimi vegetale”, a adăugat Mihaela Bilic în postarea sa.

ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic: „Pune-ți accentul pe legume”

Astfel că Mihaela Bilic susține că persoanele care țin post ar trebui să-și îndrepte atenția către legume și mâncarea gătită din ingrediente cât mai simple, evitând uleiul și vinul.

„Evitați margarina, grăsimea de cocos și de palmier. Cât despre ulei, el trebuie folosit ca atare, în formă lichidă, indiferent că e de floarea-soarelui sau de măsline. Iar pentru cei care țin post, puneți accentul pe legume și leguminoase boabe, pe mâncare gătită din ingrediente simple, așa cum făceau bunicii noștri.

Mai bine un ghiveci de legume, decât paste tartinabile și patiserie de post. Și nu uitați că sunt doar 10 zile cu dezlegare la ulei și vin. Până și religia știe că excesul de grăsimi vegetale nu este sănătos”, a încheiat Mihaela Bilic.

ADVERTISEMENT
Cum arată noua casă a lui Mihai Neșu » Construcția a durat 3...
Cum arată noua casă a lui Mihai Neșu » Construcția a durat 3 ani: „Eu mi-aș dori o mică pauză, să ne bucurăm de ce am muncit”
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină...
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară. ANM anunţă temperaturi în creştere
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
SIMONA HALEP a RECUNOSCUT! ANUNȚUL ZILEI: Vă mulțumesc celor care mă susțineți
SIMONA HALEP a RECUNOSCUT! ANUNȚUL ZILEI: Vă mulțumesc celor care mă susțineți
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Rețetă de șnițel vienez. Secretul bucătarilor austrieci
Rețetă de șnițel vienez. Secretul bucătarilor austrieci
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori