LIVE Actualizat 23-06-2021
08:57

EURO 2020, faza grupelor. Primul selecționer care demisionează după turneul final: „A fost o plăcere”

FANATIK.RO vă prezintă cele mai noi informații din faza grupelor turneului final al EURO 2020, oferindu-vă, totodată, şi programul meciurilor
EURO 2020 faza grupelor Primul selectioner care demisioneaza dupa turneul final A fost o placere
EURO 2020, faza grupelor. Primul selecționer care demisionează: „A fost o plăcere”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT
23-06-2021
08:57

Igor Angelovski nu va mai continua pe banca Macedoniei de Nord

Căpitanul Goran Pandev (37 de ani) nu este singurul care părăsește naționala Macedoniei de Nord. Selecționerul Igor Angelovski a hotărât să își dea demisia după turneul final. De cinci ani și jumătate pe banca roș-galbenilor, antrenorul n-a vrut să își mai prelungească înțelegerea care expiră pe 31 iulie.

„A fost o plăcere să conduc Macedonia de Nord la Euro. Nu ar trebui să fim dezamăgiți, pentru că noi am spart gheața”, a declarat Angelovski la sosirea pe aeroportul din Skopje. 

Pentru Macedonia de Nord, prezența la Euro 2020 a reprezentat o premieră. Selecționata lui Angelovski nu a reușit să câștige însă niciun punct, ea pierzând două meciuri pe Arena Națională, 1-3 cu Austria și 1-2 cu Ucraina, dar și la Amsterdam, cu Olanda, scor 0-3. 

23-06-2021
08:30

UEFA, omagiu pentru Zidane la împlinirea vârstei de 49 de ani

Fostul mare fotbalist francez Zinedine Zidane împlinește astăzi 49 de ani, iar UEFA l-a omagiat cu un video de poveste în care acesta și-a arătat măiestria în diferite întâlniri.

În imaginile oferite de UEFA apar goluri marcate de Zidane la Euro 2000, atunci când naționala Franței a câștigat titlul, dar și alte momente antologice ale fostului mijlocaș.

22-06-2021
21:43

Autoritățile germane anunță măsuri draconice pentru suporterii maghiari

Autoritățile germane sunt gata să impună o serie de măsuri dure cu ocazia ultimului meci al grupei F, împotriva Ungariei. Cel puțin 200 de „suporteri problematici” sunt așteptați miercuri, 23 iunie, la Munchen.

Dacă descoperim încălcări ale legislației înainte, în timpul sau după meci, mai ales în cazul declarațiilor rasiste sau homofobe, le vom preveni și acolo unde se va impune, vom lua măsuri în consecință”, avertizează oamenii legii.

22-06-2021
20:22

Eliminați după trei eșecuri în grupa A, turcii s-au luat la bătaie în cantonament

Fotbaliștii naționalei Turciei au digerat greu primele două din cele trei eșecuride la EURO 2020. Potrivit cotidianului Sabah, atacanții Halil Dervişoglu și Enes Unal s-au luat la bătaie, în timpul unui antrenament dinaintea ultimul meci, cu Elveția, pierdut de turci cu 1-3.

Protagoniștii scandalului sunt doi dintre fotbaliștii care aproape că nu au contat la actuala ediție a Campionatului European. Halil Dervişoglu a bifat doar 29 de minute, iar Enes Unal nu a jucat deloc.

Turcia a pierdut cu 0-3 meciul de deschidere de la EURO 2020, apoi a cedat cu 0-2 în fața Țării Galilor, pentru ca în ultima apariție să piardă în fața Elveției cu 1-3.

22-06-2021
17:05

Continuă deciziile ciudate la Euro 2020. Fanii Țării Galilor nu își pot susține echipa în optimi

Din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei Covid-19, suporterii galezi nu își vor putea susține favoriții în optimile de finală ale Campionatului European, contra Danemarcei. Partida este programată sâmbătă, 26 iunie, la ora 19:00, pe arena din Amsterdam.

Am primit indicații clare din partea poliției din Amsterdam. Ni s-a transmis că niciun fan galez nu va fi lăsat în Olanda. În această situație, vă încurajăm să rămâneți acasă și să urmăriți meciurile în siguranță.

Dacă autoritățile locale ne vor cere să instalăm ecrane speciale, pentru a putea urmări partida, atunci vom face asta. Evident, respectând restricțiile în vigoare”, a anunțat ministrul Sănătății din Țara Galilor, Eluned Morgan.

În schimb, fanii danezi au parte de o veste bună. Pot asista din tribune la această partidă, cu condiția să nu petreacă mai mult de 12 ore pe teritoriul olandez. Cine depășește această limită va fi plasat în carantină.

22-06-2021
15:47

Petr Cech iese la atac după izolarea lui Mount și Chilwell: „E de neînțeles”

Decizia delegației engleze de a-i trimite în izolare pe Mason Munt și Ben Chilwell, pe motiv că au intrat în contact cu scoțianul Billy Gilmour, diagnosticat cu Covid-19, nu e văzută cu ochi buni de Petr Cech.

Într-un mesaj publicat cu puțin timp în urmă pe rețelele de socializare, fostul portar al lui Chelsea cere explicații, pentru faptul că naționala Scoției a primit dreptul de a juca în următorul meci de la Campionatul European, în baza unor teste negative.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

O postare distribuită de Petr Cech (@petrcech)

Vă rog, mă poate ajută cineva să înțeleg cum e posibil ca Mason Mount și Ben Chilwell, ambii cu teste negative, să fie izolați după ce au intrat în contact cu Billy Gilmour, iar întregul lot al Scoției, care a stat în același vestiar, hotel, avion, în aceeași sală de mese și în aceeași sală de ședințe, are dreptul de a juca fără nicio problemă, pentru că jucătorii au prezentat teste negative? Care e diferența dintre aceste rezultate? E de neînțeles”, a scris Petr Cech pe contul său de Instagram.

22-06-2021
13:50

Peste 60.000 de fani pe Wembley la semifinale și finală

Guvernul britanic a decis să permite ca la meciurile din semifinale și finala de la Euro 2020 stadionul Wembley să poată fi umplut la o capacitate de 75%.

Conform BBC, acest lucru înseamnă că la fiecare din cele trei meciuri care vor avea loc în capitala Angliei vor putea fi prezenți peste 60.000 de fani.

Stadionul Wembley a fost în pericol să piardă organizarea semifinalelor și a finalei din cauza restricțiilor pandemice. UEFA ar fi pus presiune pe oficialii britanici, amenințând că va muta cele trei partide la Budapesta, acolo unde nu mai există nicio restricție sanitară.

22-06-2021
12:57

Suporterii francezi au încurcat Budapesta cu București

Șase suporteri ai echipei naționale a Franței care trebuiau să ajungă la Budapesta pentru meciul cu Ungaria au aterizat din greșeală la București.

Conform jurnalul.ro, fanii reprezentativei ”cocoșului galic” s-au suit din greșeală în avionul spre capitala noastră în loc de cel care trebuia să-i ducă în Ungaria și au fost nevoiți să vadă întâlnirea la o terasă din Centrul Vechi al Bucureștiului.

Fanii francezi au decis să nu mai plece la Budapesta pentru întâlnirea cu Portugalia, din ultima etapă a Grupei F, și așteaptă ca reprezentativa lui Didier Deschamps să termine păe locul 1 și astfel să joace în optimi la București pentru a-și vedea favoriții pe viu la acest turneu final.

22-06-2021
08:03

Culorile curcubeului, interzise pe Allianz Arena

UEFA a respins propunerea nemților de a ilumina stadionul Allianz Arena la meciul Germania – Ungaria, din ultima etapă a fazei grupelor de la Euro 2020, în culorile curcubeului, ca semn de susținere pentru comunitatea LGBT.

Decizia forului continental vine după ce Peter Szijjarto, ministrul de externe din Ungaria, a intervenit și a declarat că politica nu trebuie amestecată în sport.

În schimb, Allianz Arena va fi iluminat în sprijinul comunității LGBT pe 28 iunie, când niciun meci nu este programat la Munchen.

 

22-06-2021
06:09

O dominșoară a încântat asistența la Finlanda - Belgia

Partida Finlanda – Belgia, din ultima etapă a Grupei B de la Euro 2020, a fost întreruptă pentru câteva minute în repriza a doua după ce o superbă domnișoară a reușit să pătrundă pe gazonul stadionului din Sankt Petersburg.

Tânăra era destul de sumar îmbrăcată și a stârnit ropote de aplauze din tribune, în timp ce jucătorii de pe teren au zâmbit galeș la vederea femeii. Domnișoara purta pe bustieră cu mesajul WTF Coin, care face trimitere spre un site web pentru un rival de-al Bitcoinului.

UEFA EURO 2020 - Finland vs Belgium

După câteva momente de uluială, stewarzii au reușit să o prindă pe tânără și să o escorteze în afar gazonului.

21-06-2021
18:05

Lovitură pentru Gareth Southgate înainte de meciul cu Cehia. Chilwell și Mount au intrat în izolare

Jucătorii lui Chelsea, Ben Chilwell și Mason Mount, au intrat în contact la finalul derby-ului cu Scoția, cu Billy Gilmour, coechipierul lor de clubul londonez și care s-a dovedit a fi infectat cu coronavirus.

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook a echipei naționale a Angliei, oficialii au anunțat că cei doi fotbaliști au intrat în izolare și nu vor fi în lot înainte de meciul de totul sau nimic cu Cehia.

Până în acest moment, niciun alt jucător al Angliei nu a fost infectat, toate testele efectuate fiind negative. Din precauție s-a luat însă decizia ca cei doi să rămână în izolare: „Vom continua să urmăm toate protocoale COVID-19 și regimul de testare al UEFA și în același timp rămânem în contact cu Departamentul de Sănatate Publică din Anglia”, se anunță în acest comunicat.

21-06-2021
15:23

Macedonia de Nord, cea mai bizară încălzire văzută la EURO 2O2O

Macedonia de Nord s-a calificat în premieră la un turneu final, iar selecționerul lor a surprins cu un antrenament cel puțin bizar înaintea meciurilor de la EURO 2020.

Jucătorii s-au pregătit înaintea meciurilor de pe National Arena alergând cu un jalon în brațe, în interiorul căruia se afla o minge, pe care trebuiau să o transmită în viteză către următorul coechipier, fără ca aceasta să cadă.

Scopul acestui antrenament „special” i-a lăsat pe mulți specialiști în „ceață”. Macedonenii vor avea ocazia să se pregătească în acest fel pentru ultima dată la EURO 2020, unde vor întâlni de la ora 19:00 pe Amsterdam Arena naționala Olandei.

21-06-2021
12:53

Ousmane Dembele, out din lotul Franţei la Euro 2020!

Ousmane Dembele nu va mai putea evolua pentru Franţa la Euro 2020. Atacantul Barcelonei a suferit o accidentare în timpul meciului cu Ungaria la tendonul genunchiului drept şi nu va mai juca la Euro. 

21-06-2021
08:55

UEFA, decizie după acuzaţiile de rasism la adresa fanilor maghiari

UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva Ungariei după incidentele de la primele două meciuri la Euro 2020. Ultraşii au afişat un banner xenofob, jignindu-l pe Cristiano Ronaldo, în meciul Ungaria – Portugalia 0-3. 

La meciul cu Franţa, Kylian Mbappe a fost principala ţintă. Suporterii au imitat strigăte de maimuţă. În acest sens, UEFA a desemnat un inspector de etică să investigheze aceste acuzaţii. 

20-06-2021
14:29

Thorgan Hazard, forfait pentru meciul cu Finlanda

Mijlocaşul belgian Thorgan Hazard este accidentat la genunchi şi nu va juca în meciul cu Finlanda, programat luni, 21 iunie, în ultima etapă a Grupei B de la Euro 2020.

Conform L’Equipe, jucătorul nu s-a antrenat, sâmbătă, cu coechipieri săi și nu va face deplasarea cu echipa Belgiei la Sankt Petersburg. Cu o zi înainte, selecţionerul Roberto Martinez afirmase că jucătorul Borussiei Dortmund ”a primit o lovitură la genunchi”, dar nu este ”nimic îngrijorător”.

20-06-2021
11:33

Roberto Mancini a comparat Țara Galilor cu Stoke City. Replica savuroasă a lui Gareth Bale: „Nu știam că e așa de bună”

Roberto Mancini a prefațat într-un mod inedit ultima partidă a Italiei din grupa A, împotriva Țării Galilor. „E o echipă puternică, la fel ca Stoke, dar ei sunt și foarte tehnici”, a declarat selecționerul, comparând adversara din această seară cu formația aflată acum în liga a doua engleză.

Replica vedetei Gareth Bale nu s-a lăsat, însă, prea mult așteptată. „Nu știam că Stoke City e așa de bună”, i-a transmis căpitanul galezilor, stârnind hohote de râs la conferința de presă.

20-06-2021
10:32

Halil Dervişoğlu și Mert Müldür, glume savuroase în cantonamentul turcilor

Turcia a pierdut primele două meciuri de la Euro 2020, dar fotbaliștii lui Senol Guneș nu și-au pierdut buna dispoziție. Halil Dervişoğlu și Mert Müldür s-au duelat într-un concurs de întrebari savuros. În ultima etapă din Grupa A, otomanii dau piept cu Elveția, duminică, 20 iunie, de la ora 19:00.

Întrebat ce ar fura dacă ar putea de la colegul său, Hali Dervişoğlu a spus, glumind, că banii: „Este un jucător mare, știi? Câștigă mulți bani”. De cealaltă parte, Mert Müldür a fost ceva mai modest și a spus că ar vrea să-i fure „zâmbetul” coechipierului său.

19-06-2021
22:04

Record incredibil pentru polonezul Kacper Kozlowski

Mijlocașul polonez Kacper Kozlowski a devenit cel mai tânăr fotbalist din istoria turneelor finale de Campionat European, după ce a intrat în repriza a doua a meciului cu Spania, scor 1-1.

Fotbalistul de la Pogon Szczecin a debutat la Euro 2020 la vârsta de 17 ani și 246 de zile și a doborât recordul stabilit în urmă cu șase zile zile de Jude Bellingham, care a jucat pentru Anglia în partida împotriva Croației la 17 ani și 349 de zile.

19-06-2021
20:52

Selecționerul Ungariei, război cu contestatarii săi

Selecționerul naționalei Ungariei, italianul Marco Rossi, a explodat după remiza din meciul cu Franța, scor 1-1, și i-a atacat vehement pe cei care îi critică selecția de fiecare dată.

”Kleinheisler a fost cel mai bun. Zâmbesc, pentru că de fiecare dată când îl chem la echipa națională, toată lumea mă critică. Dacă am fi conștienți de locul unde suntem sau cine suntem și am uita de lucrurile din trecut, aceste critici n-ar exista, dar unii tot continuă să deranjeze. În Italia se spune că mama proștilor e mereu gravidă…

Nici campionii Europei sau ai lumii nu au suporteri ca ai noștri. Una dintre cele mai bune zile din cariera mea? Clar, dar nu va dura mult. Am mai văzut așa ceva doar la TV, m-am simțit ca un copil la un parc de distracții.

Nu sunt prost sau arogant să spun că vom câștiga la Munchen. Vom merge acolo să ne facem jocul, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, dar, pentru mine, este o zi specială. Vom lupta cu unghiile și cu dinții pentru un loc sub soare”, a declarat Marco Rossi, conform Gazzetta Dello Sport.

19-06-2021
20:10

Griezmann dă vina pe suporteri pentru egalul cu Ungaria

Atacantul echipei naționale a Franței, Antoine Griezmann, a pus rezultatul de egalitate din meciul cu Ungaria pe seama faptului că el și colegii săi s-au dezobișnuit să joace cu un stadion plin.

”A fost un meci dificil, cu o audiență numeroasă. Noi ne-am pierdut această deprindere, nu mai suntem obișnuiți cu stadioanele pline. Nu ne-a priit. Terenul a fost uscat, a fost cald afară, o atmosferă apăsătoare, dar știam asta și înaintea meciului.

Ne-au blocat, nu am găsit soluții să îi desfacem. Acum plătim acest lucru. Este un turneu final european, cu națiuni și jucători grozavi. Chiar și împotriva Ungariei este foarte dificil. Îmi amintește de Campionatul Mondial, unde am suferit mult.

Știam că grupa de aici nu este deloc la îndemână. Acum trebuie să ne odihnim și să ne recuperăm pentru meciul cu Portugalia. Sunt încrezător! Formăm un grup deosebit, avem pe banca de rezerve jucători care pot face oricând diferența. Trebuie să ne ridicăm la nivelul din meciul cu Germania”, a declarat Griezmann, conform L’Equipe.

19-06-2021
16:51

Germania, premieră inedită la Euro 2020

Echipa națională a Germaniei a intrat în istoria Campionatelor Europene ca fiind prima reprezentativă care la același turneul final își marchează un autogol, dar și beneficiază de un gol în proprie poartă al adversarilor.

În primul joc de la Euro 2020, nemții au fost învinși de Franța după autogolul lui Mats Hummels. În cel de-al doilea joc, trupa lui Joachim Low a fost condusă după reușita lui Cristiano Ronaldo, dar a întors rezultatul după ce Ruben Dias și Rapahael Guerreiro și-au înscris în poarta proprie.

19-06-2021
10:51

Istvan Kovacs, arbitrul meciului Macedonia de Nord - Olanda

Continuă veștile bune pentru arbitrii români prezenți la Campionatul European. După Ovidiu Hațegan, care s-a aflat la centru în Polonia – Slovacia 1-2, a venit rândul lui Istvan Kovacs să oficieze prima partidă.

Este vorba despre înfruntarea dintre Macedonia de Nord și Olanda, programată luni, 21 iulie, la ora 19:00, pe Amsterdam Arena. Dacă batavii se află pe primul loc și nu mai au emoții în privința calificării în optimile de finală, elevii lui Igor Angelosvki sunt codașii grupei D și își doresc să pună punct cu o victorie acestei campanii. 

19-06-2021
10:09

Incidente violente după Anglia-Scoția. 26 de persoane au fost arestate la Londra

Înfuriați la culme de rezultatul rușinos obținut de favoriții lor în meciul cu Scoția, suporterii englezi au luat cu asalt străzile din Londra, iar de aici până la incidente violente în toată regula a mai fost doar un pas.

Potrivit autorităților, 26 de persoane au fost arestate, vineri noaptea, în Leicester Square, pentru săvârșirea unor infracțiuni precum atac la ordine publică, posesie de arme ofensive, consum de băuturi alcoolice și agresarea unor agenți, care s-au ales, însă, cu răni ușoare în urma ciocnirilor.

19-06-2021
09:08

Cristiano Ronaldo, pe post de fotograf

După ce conferința de presă în care înlătură sticlele de Coca-Cola a devenit virală, Cristiano Ronaldo continuă să facă furori în timpul liber, la Euro 2020. Căpitanul naționalei Portugaliei și-a arătat inventivitatea după succesul cu Ungaria, scor 3-0.

Campioana Europei în exercițiu a participat la o ședință foto, acolo unde Cristiano a făcut show. Atacantul i-a luat fotografului aparatul și a început să îi facă poze prietenului său Pepe. „E mai bună decât a ta(n.r. poza)”, a glumit Ronaldo cu fotograful, moment în care Pepe, Cristiano și toți cei prezenți au început să râdă cu poftă.

18-06-2021
21:49

De Jong a egalat 4 staruri ale fotbalului european

Mijlocașul naționalei Olandei, Frenkie de Jong, are parte de un start fantastic la Euro 2020 și a egalat un record deținut de patru nume mari ale fotbalului continental.

Jucătorul Barcelonei a avut cinci driblinguri reușite în primele două partide de la turneul final, cu Ucraina și Austria. Această performanță în două meciuri consecutive la Euro au mai fost realizate doar de Luis Figo (2000), Zinedine Zidane (2000), Cristiano Ronaldo (2004) și Franck Ribery (2012).

18-06-2021
19:33

Sir Alex Ferguson nu are loc la tribuna oficială

După ce marii fotbaliști ai României nu au putut sta la tribuna oficială la meciul Austria – Macedonia de Nord, primul din istoria unui turneu final în țara noastră, același lucru l-a pățit și legendarul antrenor Alex Ferguson.

Conform The Scottish Sun, tehnicianul scoțian a mers pe Wembley pentru a urmări întâlnirea Anglia – Scoția, din etapa a doua a Grupei D de la Euro 2020, dar i-a fost refuzat accesul la tribuna VIP.

Legendarul manager al lui Manchester United a venit la stadion în mașina condusă de șoferul personal, dar în ciuda renumelui său nu a fost lăsat să intre la tribuna oficială deoarece nu avea invitație în acea zonă.

18-06-2021
18:37

Arbitrul din Croația - Cehia, în centrul unui moment bizar. Fanii au luat „foc”

Arbitrul Carlos del Cerro Grande a condus partida dintre Croația și Cehia, scor 1-1, însă finalul meciului a oferit un moment bizar. Deși se arătaseră 3 minute de prelungiri, „centralul” a decis să încheie partida cu 20 de secunde mai repede, spre surprinderea jucătorilor, dar și a fanilor.

Suporterii croați au reacționat vehement pe rețelele de socializare, în care își pun întrebări despre corectitudinea arbitrului: „Arbitrul tocmai ce a fluierat cu 20 de secunde mai devreme, în timp ce Croația ar fi putut încerca o ultimă centrare.

Aveți vreo informație despre el? Încearcă să trimită acasă adversarele periculoase ale La Roja?”.

18-06-2021
12:57

Sergio Busquets revine în lotul Spaniei. A fost testat negativ pentru Covid-19

Veste extraordinară pentru naționala Spaniei, înaintea duelului cu Polonia, programat sâmbătă, 19 iunie, ora 22:00, la Sevilla. Potrivit Sport.es, Sergio Busquets a fost testat negativ pentru Covid-19 și se poate alătura lotului Furiei Roja.

Mai multe detalii vor fi oferite în cadrul conferinței de presă la care vor participa selecționerul Luis Enrique și atacantul lui Juventus, Alvaro Morata. Ibericii se află pe locul al doilea în grupa E, la două puncte în spatele Slovaciei.

18-06-2021
09:46

Ovidiu Hațegan va arbitra la centru Italia - Țara Galilor

Arbitrul român Ovidiu Hațegan va conduce la centru derby-ul Italia – Țara Galilor, din ultima etapă a Grupei A. Partida se va disputa pe Olimpico din Roma duminică seara, de la ora 19:00.

Este cel de-al doilea meci pe care îl va arbitra Hațegan la centru la turneul final, după Polonia – Slovacia 1-2. El va fi ajutat la linie de asistenții Radu Ghinguleac și Sebastian Gheorghe, în timp ce arbitru VAR a fost desemnat polonezul Paweel Gil.

16-06-2021
15:22

Finlandezii, gest superb pentru Eriksen

Jucătorii echipei naționale a Finlandei au ținut să-i transmită un mesaj mijlocașului danez Christian Eriksen, care a fost aproape de o tragedie la meciul direct.

Înaintea partidei cu Rusia, din etapa a doua a Grupei A, fotbaliștii lui Markku Kanerva au ieșit la încălzire cu tricouri albe pe care scria ”Însănătoşire grabnică, Christian!”

16-06-2021
14:49

Mario Fernandes, transportat la spital. Ar putea avea coloana vertebrală afectată

Accidentat în meciul cu Finlanda, rusul Mario Fernandes a fost transportat de urgență la spital. Din primele informații, medicii se tem ca nu cumva să fi suferit leziuni grave la nivelul coloanei vertebrale.

În minutul 23 al partidei de pe Stadionul Krestovski din Sankt Petersburg, fundașul dreapta legitimat la CSKA Moscova s-a prăbușit pe gazon în momentul în care a încercat să respingă o centrare ce se putea dovedi periculoasă pentru poarta lui Matvei Safonov. În locul său, selecționerul Stanislav Cherchesov l-a introdus pe Vyacheslav Karavaev.

16-06-2021
06:45

Paul Pogba n-a sărbătorit cu bere victoria contra Germaniei

Mijlocașul naționalei Franței, Paul Pogba, n-a ”gustat” ospitalitatea sponsorilor Euro 2020. Fotbalistul, la fel ca și Cristiano Ronaldo, a ascuns o sticlă de bere care se afla în fața lui pe masă, în sala de conferințe.

Vedeta lui Manchester United și a naționalei ”Les bleus” este musulman și nu consumă alcool cu nicio ocazie, aceasta fiind explicația gestului său de a îndepărta sticla cu bere, plasată strategic la conferința de presă, din rațiuni comerciale.

Anterior gestului făcut de francez și Cristiano Ronaldo a ascuns sticlele de Coca Cola pe care le avea în față la conferința de presă. Starul portughez este recunoscut pentru stilul de viață sănătos pe care îl promovează cu orice ocazie.

 

16-06-2021
05:49

Rezultatele și clasamentele după terminarea primei etape din faza grupelor Euro 2020

S-au terminat toate meciurile din prima etapă a fazei grupelor la Euro 2020. Iată cum arată clasamentele înainte de începerea rundei secunde.

Grupa A

  • Turcia – Italia 0-3 (Demiral 53 aut., Immobile 66, Insigne 80)
  • Țara Galilor – Elveția 1-1 (Moore 74 / Embolo 49)

Grupa B

  • Danemarca – Finlanda 0-1 (Pohjanpalo 60)
  • Belgia – Rusia 3-0 (Lukaku 10, 88, Meunier 34)

Grupa C

  • Austria – Macedonia de Nord 3-1 (Lainer 18, Gregoritsch 78, Arnautovic 89 / Pandev 28)
  • Olanda – Ucraina 3-2 (Wijnaldum 52, Weghorst 58, Dumfries 85 / yarmolenko 75, Yaremchuk 79)

Grupa D

  • Anglia – Croația 1-0 (Sterling 57)
  • Scoția – Cehia 0-2 (Schick 42, 52)

Grupa E

  • Polonia – Slovacia 1-2 (Linetty 46 / Szczesny 18 aut., Skriniar 69)
  • Spania – Suedia 0-0

Grupa F

  • Ungaria – Portugalia 0-3 (Guerreiro 84, Ronaldo 87 pen., 90)
  • Franța – Germania 1-0 (Hummels 20 aut.)

 

15-06-2021
20:05

Protest Greenpeace înainte de Franța - Germania. Un parașutist aproape a aterizat pe teren

Înainte de începutul meciului dintre Germania și Franța, un parașutist, protestând din partea Greenpeace împotriva poluării cu ulei, a fost la un pas să intre pe teren.

Mai mult decât atât, la un moment dat a părut că nu mai poate stăpâni bine aterizarea, fiind la un pas să lovească fanii din tribunele de pe „Allianz Arena”, însă, din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Mai mult decât atât, parașutistul a primit îngrijiri medicale după aterizare, organizatorii dorindu-și ca el să nu aibă nici măcar o problemă. În final, parașutistul a ieșit de pe teren, fără să existe momente tensionate.

15-06-2021
14:25

Zeci de mii de suporteri maghiari fac show înaintea duelului cu Portugalia. Arena din Budapesta se va umple până la refuz

Budapesta „fierbe” înaintea meciului de debut al Ungariei la Campionatul European, contra Portugaliei lui Cristiano Ronaldo. Convinși că naționala lor va reuși să producă surpriza în această seară, zeci de mii de suporteri maghiari au luat cu asalt străzile din Capitală, iar imaginile sunt de-a dreptul incendiare.

Programată la ora 19:00, pe stadionul „Ferenc Puskás”, partida va sfida pandemia Covid-19 și se va disputa cu casa închisă. Da, ați auzit bine. Nu 25, 30 sau 50 %, ci la întreaga capacitate a arenei, în urma deciziei luate de premierul Viktor Orban. Iar biletele s-au vândut în timp record.

15-06-2021
11:00

Diagnostic crunt pentru belgianul Castagne: şase fracturi la nivelul feţei

Timothy Castagne a suferit o accidentare urâtă în meciul de debut al Belgiei, 3-0 contra Rusiei. Fundaşul dreapta s-a lovit puternic de Daler Kuziaev în minutul 26 al partidei.

Castagne a fost nevoit să părăsească terenul şi să spună adio turneului final, după ce a suferit fracturi la nivelul feţei. Diagnosticul iniţial a fost dublă fractură orbitală, dar investigaţiile ulterioare au revelat o situaţie mult mai gravă: 6 fracturi!, scrie presa din Belgia.

Fundaşul va fi supus unei intervenţii chirurgicale în cursul acestei zilei (15 iunie), iar operaţia va fi una complicată. 

Accidentarea lui Castagne este similară cu aceea suferită de Kevin de Bruyne, starul Belgiei, în finala Ligii Campionilor, când s-a ciocnit cu Antonio Rudiger de la Chelsea. Mijlocaşul lui Manchester City a ratat primul meci de la Euro din aceată cauză, dar ar putea să apară pe teren contra Danemarcei, pe 17 iunie. 

15-06-2021
05:12

UEFA a încurcat capitalele

Administratorul paginii oficiale de Facebook a forului continental de fotbal a comis o gafă monumentală înaintea meciului dintre Ungaria și Portugalia. Astfel, UEFA a anunțat pe pagina de Facebook că întâlnirea va avea loc, marți, la București.

Nu e prima oară când cele două capitale sunt confundate, fie de jurnaliști, fie de oficiali ai UEFA. Cel mai adesea acest lucru se întâmplă atunci când într-unul din cele două orașe se dispută un meci de fotbal, dar au existat confuzii și în preajma evenimentelor politice.

Chiar în acest an jurnaliștii din Anglia, în prezentarea meciului dintre Atletico Madrid și Chelsea, din optimile Ligii Campionilor, au confundat cele două mari stadioane din capitalele București, respectiv Budapesta. Platforma goal.com anunța că partida se va disputa pe ”Puskas Arena”, în loc de Arena Națională.

14-06-2021
20:05

Ronaldo a mutat sticlele de Coca Cola de la conferinţa de presă

Cristiano Ronaldo este împotriva sucurilor de orice fel, mai puțin cele naturale, iar starul portughez a fost nervos când la conferința de presă i-au fost puse mai multe sticle de Coca-Cola.

Ronaldo le-a mutat din fața sa și le-a transmis oamenilor să bea apă în loc de sucuri carbogazoase. De altfel, Cristiano recunoștea într-un interviu pentru presa portugheză că se supără pe fiul său când îl vede că mai bea din când în când sucuri sau când mănâncă porții de cartofi prăjiți, starul lui Juventus dorind să țină un stil de viață sănătos.

14-06-2021
16:31

Ucraina își anulează antrenamentul de pe National Arena! Decizie de ultimă oră luată de trupa lui Shvecenko

Ucraina urmează să joace al doilea meci din grupa C de la EURO 2020 împotriva Macedoniei de Nord, joi, 17 iunie, de la ora 16:00, iar oficialii ucraineni au decis să anuleze antrenamentul de pe Arena Naționlă.

Motivul invocat de aceștia este ploaia care s-a abătut asupra Bucureștiului în ultimele zile și care a inundat gazonul de pe stadion.

Astfel, trupa lui SHevcenko își va muta antrenamentul pe stadionul „Arcul de Triumf”

14-06-2021
05:55

Un fan în stare gravă, după ce a căzut din tribună

Un suporter care era prezent la meciul Anglia – Croaţia, pe stadionul Wembley, a căzut din tribună în momentul loviturii de start și a ajuns în stare gravă la spital.

”Putem să confirmăm că un spectator a căzut din tribună imediat după lovitura de start. El a primit îngrijiri imediat, după care a fost transportat la spital, în stare gravă.

Vom colabora în continuare cu UEFA pentru a ne asigura că acest caz va face obiectul unei anchete aprofundate şi continuăm să monitorizăm situaţia”, a declarat un purtător de cuvânt al arenei Wembley, conform Sky Sports.

”Am văzut cum picioarele lui au trecut peste balustradă, apoi a căzut, s-a lovit de pământ și nu se mai mișca. A părut că durează ani ca staff-ul să ajungă la el. Un individ din apropierea noastră care a văzut ce s-a întâmplat plângea foarte tare”, a precizat un martor.

13-06-2021
21:27

Austria, liderul grupei C după prima rundă

Spectacolul a fost la el acasă în grupa C a Campionatului Euopean. Datorită victoriei obținute în prima etapă, scor 3-1, în fața Macedoniei de Nord, Austria s-a instalat în fruntea clasamentului, la egalitate de puncte cu Olanda.

În schimb, pentru a mai păstra șanse la calificarea în optimile de finală ale competiției, atât ucrainienii, cât și elevii lui Igor Angelosvki sunt obligați să câștige meciul direct, programat joi, 17 iunie, la ora 16:00, pe Arena Națională din București.

13-06-2021
15:29

Jude Bellingham, cel mai tânăr jucător din istoria competiției

Dincolo de victoria care i-a asigurat fotoliul de lider al grupei D, Anglia a bifat o premieră istorică în partida împotriva reprezentativei Croației.

Introdus în teren de selecționerul Gareth Southgate cu puțin înaintea fluierului de final, Jude Bellingham a devenit, la cei 17 ani ai săi, cel mai tânăr jucător care evoluează la un turneu final.

Unicul gol al meciului de pe „Wembley Stadium” din Londra a fost marcat de extrema lui Manchester City, Raheem Sterling, după o pasă excelentă expediată de Kalvin Phillips. Urmează acum duelul cu Scoția, programat vineri, 18 iunie, la ora 22:00.

13-06-2021
13:18

Fostele glorii ale naţionalei României, invitate de FRF la Euro 2020

FRF a emis un comunicat pe site-ul propriu, anunţând că a trimis fostelor glorii ale naţionalei României de fotbal 60 de invitaţii la meciurile de la Euro 2020 ce vor avea loc pe Arena Naţională din Bucureşti.

Deşi o listă cu cei invitaţi nu a fost prezentată, forul condus de Răzvan Burleanu a precizat că este vorba despre „lideri ai diferitelor generații care au evoluat pentru România la turnee finale, jucători din topul selecțiilor și cel al marcatorilor la echipa națională, dar și foști selecționeri“.

Arena Naţională din Bucureşti va fi gazda a patru partide la EURO, trei în grupa C, plus o optime de finală:

  • Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00 Austria – Macedonia de Nord
  • Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00 Ucraina – Macedonia de Nord
  • Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00 Ucraina – Austria
  • Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00 Câştigătoarea Grupei F – Locul 3 din grupa A, B sau C
13-06-2021
12:13

Belgianul Castagne nu va mai juca la turneul final după accidentarea contra Rusiei

Timothy Castagne, fundaşul drepta al Belgiei, a suferit o dublă fractură la nivelul oaselor feţei în partida contra Rusiei şi va rata toate celelalte partide de la Euro 2020. Cel care a făcut anunţul a fost selecţionerul Roberto Martinez, precizează AFP.

„Castagne nu va putea continua să joace. Are o dublă fractură. Cu siguranţă, nu va putea disputa restul turneului“, a declarat antrenorul.

Timothy Castagne (25 de ani) s-a lovit de mijlocaşul Daler Kuziaev, în minutul 26 al partidei Belgia – Rusia 3-0. Thomas Meunier a fost introdus în locul lui, iar fotbalistul Borussiei Dortmund a reuşit un gol şi o pasă decisivă. 

13-06-2021
10:04

Cancelo, înlocuit cu Diogo Dalot în lotul lotul Portugaliei

Fundaşul dreapta al echipei naționale a Portugaliei, Joao Cancelo, spune adio Euro 2020, după ce a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Conform site-ului goal.com, jucătorul de la Manchester City va fi înlocuit în lotul campioanei europene en titre de Diogo Dalot, 22 de ani, fotbalist al echipei Manchester United, care a fost împrumutat în sezonul 2020/2021 la AC Milan.

Cancelo ar fi fost titular în echipa antrenată de Fernando Santos. Acum, pe acest post vor concura Nelson Semedo (Wolverhampton) şi Dalot, ultimul fiind internaţional sub 21 de ani.

13-06-2021
08:24

Lukaku, emoționat de drama lui Eriksen

Belgia s-a impus cu 3-0 în fața Rusiei în meciul de debut la Euro 2020, partidă în care Lukaku a reușit o „dublă”. Atacantul i-a dedicat reușitele colegului de la Inter, Christian Eriksen.

„Bizonul” din atacul „dracilor roșii” l-a egalat pe Jan Ceulemans în topul celor mai buni marcatori la Euro, cu șase reușite, într-un meci pe care nu îl va uita prea curând, nici el, dar nici foștii săi colegi și ai lui Eriksen de la Tottenham, Vertonghen, Alderweirled și Chadli:

„Am plâns mult înainte de partidă. Mi-a fost greu să mă concentrez, la fel și lui Jan, Toby și Nacer. Sunt fericit pentru victorie, dar mintea mi-a rămas tot la Eriksen”, a declarat Romelu Lukaku.

12-06-2021
21:04

Belgia este liderul grupei B

Datorită victoriei categorice obținute în fața Rusiei, scor 3-0, Belgia a devenit liderul grupei B, la egalitate de puncte cu Finlanda, care a învins Danemarca, în urma unui meci presărat cu momente dramatice.

În schimb, deși sperau într-un rezultat pozitiv, elevii lui Stanislav Cherchesov se află pe ultimul loc și sunt obligați să câștige împotriva Finlandei pentru a mai spera la o calificare miraculoasă în optimile de finală ale Campionatului European.

12-06-2021
16:32

Italia, liderul grupei A. Cum arată clasamentul după prima rundă

La capătul primei runde, Italia s-a instalat deja confortabil în fotoliul de lider și a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în optimile Campionatului European. Trupa lui Roberto Mancini are două puncte în fața reprezentativelor Țării Galilor și Elveției, care complementează podiumul grupei A.

Clasamentul Grupei A

În schimb, deși au avut evoluții excelente în preliminarii, culminate cu cele patru puncte obținute în fața campioanei mondiale Franța, elevii lui Senol Gunes trebuie să se mulțumească doar cu ultima poziție în clasament.

12-06-2021
15:53

Fanii străini, discuții cu jandarmii pe tema restricțiilor

Jandarmeria Capitalei a anunţat că în Centrul Istoric al Bucureştiului a avut loc o acţiune preventivă de informare a suporterilor străini care vor fi prezenţi la meciul Austria – Macedonia de Nord cu privire la regulile ce trebuie respectate.

”Astăzi, am fost prezenţi în Centrul Istoric al Capitalei, în cadrul unei acţiuni preventive, pentru a informa suporterii străini care vor lua parte la primul eveniment sportiv din cadrul EURO 2020, ce se va disputa duminică, pe Arena Naţională.

Discuțiile s-au axat pe principalele reguli ce trebuie respectate şi pentru a le oferi sfaturi utile pentru ca timpul petrecut în ţară noastră să fie unul plăcut şi în siguranţă”, a precizat Jandarmeria Capitalei.

EURO 2020, faza grupelor

De asemenea, jandarmii bucureşteni, alături de poliţişti din Capitală, au discutat şi cu administratorii teraselor, pentru a conştientiza importanţa respectării tuturor măsurilor stabilite pentru evenimentul sportiv.

12-06-2021
14:33

Austria nu s-a putut antrena din cauza unei furtuni

Echipa națională a Austriei ar fi trebuit să efectueze sâmbătă după-amiază, la București, antrenamentul oficial înaintea meciului cu Macedonia de Nord, din prima etapă a Grupei C de la Euro 2020, dar acesta este întârziat din cauza unei ploi torențiale.

Jucătorii lui Franco Foda sunt nevoiți să aștepte ca furtuna care a lovit capitala României să se oprească pentru a putea începe ședința de pregătire. Federația Austriacă de Fotbal a postat pe contul de Twitter mai multe poze cu gazonul inundat de pe Arena Națională.

Sătul să mai aștepte ca ploaia să se oprească, un jucător austriac a decis să iasă pe gazon și s-a aruncat pe burtă, plojând ca în bazin. Imaginile au fost postate pe contul personal de Facebook de jurnalist Adi Dobre.

12-06-2021
14:01

Mesaje inedite ale fanilor pentru Anglia și Olanda

Antrenamentele echipelor naționale ale Angliei și Olandei au fost întrerupte de două avoioane care au survolat terenurile și au transmis mesaje tactice pentru cei doi selecționeri.

În încercarea de a evita o nouă înfrângere în fața Croației, așa cum a fost în semifinalele Mondialului din 2018, fanii englezi au închiriat un avion care a survolat baza de pregătire și i-a oferit un sfat prețios lui Gareth Southgate: ”Majoritatea golurilor Croației vin de pe partea stângă”.

Și suporterii olandezi au procedat asemenea celor englezi și antrenamentul batavilor a fost întrerupt pentru o scurtă perioadă de avionul care a survolat stadionul din Amsterdam. Fanii au cerut schimbarea sistemului de joc.

”Frank, joacă 4-3-3”, a fost mesajul afişat din avion. Apărarea în cinci aliniată regulat de Frank de Boer este extrem de criticată de suporterii olandezi.

12-06-2021
13:17

Un fotbalist rus ratează Euro 2020 din cauza coronavirusului

Andrei Mostovoy, 23 de ani, a primit rezultat pozitiv la testul pentru Covid-19 şi va rata Euro 2020. În locul lui, selecţionerul Stanislav Cherchesov l-a chemat la lot pe fundaşul Roman Yevgenyev.

„Rezultatul testului PCR a arătat că Andrei Mostovoy e infectat cu coronavirus, astfel că staff-ul tehnic a decis să-l convoace în locul său pe Roman Yevgenyev”, a fost anunţul venit din partea ruşilor.

Mostovoy, aripă stânga de meserie, nu era titular de bază în naţionala rusă, deşi a bifat 8 din ultimele 11 jocuri ale echipei sale, de cele mai multe ori fiind introdus pe parcursul partidelor.

12-06-2021
09:34

Polonia - Slovacia, primul meci condus de Hațegan la Euro 2020

Arbitrul Ovidiu Hațegan a fost delegat de UEFA la întâlnirea Polonia – Slovacia, din prima etapă a Grupei E de la Euro 2020, care este programat luni, 14 iunie, de la ora 19:00, la Sankt Petersburg.

Haţegan, aflat la primul său joc din carieră la un turneu final, va fi ajutat de asistenții Radu Ghinguleac şi Sebastian Gheorghe, iar rezvă va fi Istvan Kovacs.

Meciul Scoţia – Cehia, de la ora 16:00, din grupa D, va fi arbitrat de germanul Daniel Siebert, ajutat de asistenții Jan Seidel şi Rafael Foltyn. Rezervă va fi Georgi Kabakov.

Partida Spania – Suedia, programată la ora 22:00, în grupa E, va fi arbitrată de slovenul Slavko Vincic, ajutat de asistenții Tomaz Klancnik şi Andraz Kovacic. Rezervă va fi italianul Davide Massa.

12-06-2021
07:49

După patru teste PCR negative, Llorente a putut reveni la naţionala Spaniei

Jucătorul Diego Llorente a putut reveni la naţionala Spaniei, după ce a fost supus la patru teste PCR, toate fiind negative.

Llorente a fost testat pozitiv cu noul coronavirus marţi, însă apoi rezultatele s-au dovedit a fi negative.

Conform BBC, jucătorul a fost primit cu aplauze de coechipierii săi la revenirea în cantonamentul Spaniei şi ar putea evolua, luni, 14 iunie, la meciul cu Suedia.

11-06-2021
14:55

Delegația Spaniei s-a vaccinat anti-COVD după ce Busquets a fost depistat pozitiv

Internaționalul spaniol Busquets a fost depistat pozitiv la ultimul test COVID-19 efectuat de fotbaliștii din naționala ”Furia Roja”, iar oficialii Federației de la Madrid au decis ca întreaga delegație să se vaccineze înainte de participarea la Euro 2020.

Busquest este asimptomatic, da va trebui să petreacă 10 zile în carantină, ceea ce înseamnă că va rata debutul Spaniei la Tureul Final al Campionatului European. Și Diego Llorente a ieșit pozitiv la același test, dar testele ulterioare, de confirmare, PCR au ieşit negative și fotbalistul se va putea antrena alături de coechipier.

Spania va întâlni în primul meci de la Euro 2020 reprzentativa Suediei. Meciul este programat la Sevilla, în 14 iunie. Și Suedia a anunţat două cazuri pozitive la COVID-19.

11-06-2021
11:59

Jandarmeria Română, pregătiri pentru Euro 2020

Jandarmeria Română a anunţat că pentru primul meci din cadrul Euro 2020 care se va disputa pe Arena Naţională, Austria – Macedonia de Nord, programat duminică, 13 iunie, vor fi alocaţi aproximativ 2.000 de jandarmi, poliţişti şi pompieri.

”Dispozitivul nostru va fi dimensionat în funcţie de fiecare eveniment în parte. Anticipez acum pentru primul eveniment, meciul din data de 13, vor fi alocaţi aproximativ 2.000 de jandarmi, poliţişti şi pompieri care vor acţiona într-un sistem integrat.

Dar fiecare eveniment va avea particularitatea sa şi vom dimensiona dispozitivul în funcţie de necesităţi. Pe parcursul celor patru evenimente, atât în zona centrului vechi cât şi pe traseele către zona stadionului vor fi efective de jandarmi, de poliţişti care vor patrula pentru siguranţa tuturor cetăţenilor.

Toate regulile privind accesul în zona stadionului au fost comunicate de către organizatori şi vor fi verificate de către aceştia prin intermediul firmei de pază specializate. Vor fi luate măsuri preventive pentru a reduce toate riscurile asociate evenimentelor cu public numeros”, a declarat Georgian Enache, reprezentant al Jandarmeriei Române, într-o conferinţă de presă.

10-06-2021
15:02

Spectacol grandios de sunet și culori în show-ul ce va inaugura Euro 2020

UEFA a anunțat că înaintea meciului de debut de la actuala ediție a Campionatului European, va ava loc o ceremonie de deschidere mai grandioasă ca niciodată.

Martin Garrix, Bono și The Edge vor concerta pe Stadio Olimpico din Roma, iar momentele artistice vor fi condimentate cu un spectacol virtual de ultimă generație, iar piesa Va fi interpretată piesa ”We Are The People” va fi imnul competiției.

”Ceremonia de deschidere de pe Olimpico va fi un preambul, conform organizatorilor turneului și suntem încântați de colaborarea dintre acești mari artiști: Martin Garrix, Bono și The Edge. Aceștia au produs și o performanță virtuală care va permite fanilor din întreaga Europă și lumii să se simtă mai aproape de turneu.

We Are The People înglobează sărbătorirea unirii și festivității în epicentrul Euro 2020 și sunt sigur că fanii vor fi încântați de spectacolul vrtual, fie că sunt prezenți pe stadion sau acasă”, se arată într-un comunicat remis de UEFA.

10-06-2021
13:38

Prima înfrângere a Ucrainei în fața Rusiei, la Euro

UEFA a solicitat Federației din Ucraina să schimbe tricourile de joc ale echipei naționale, la Turneul Final al Campionatului European, după ce Rusia a depus o contestație în acest sens.

Inițial UEFA aprobase ca reprezentativa Ucrainei să evolueze în tricorui pe care apărea expresia ”Slavă eroilor noştri”, referitoare la protestele populare de la Maidan, care au creat un conflict diplomatic după ce Rusia a anexat mai multe teritorii ale Ucrainei. Pe tricouri se află şi sloganurile: ”Glorie Ucrainei! Glorie eroilor noştri!”.

Federaţia Rusă de Fotbal a anunţat, încă de marţi seară, că a sesizat UEFA cu privire la echipamentul ucrainenilor la Campionatul European, care include harta ţării, inclusiv Crimeea, regiune anexată de Moscova, precum şi sloganuri patriotice.

După ce a efectuat o analiză mai aprofundată, UEFA a explicat că decizia vinea fost luată ca urmare a faptului că acest slogan, folosit cu ocazia rebeliunii populare antiruse de la Maidan, în 2014: ”Este în mod clar de natură politică” şi ”trebuie retras în vederea meciurilor din competiţia UEFA”, noteazăforul european.

10-06-2021
11:04

Lorenzo Pellegrini s-a accidentat și va rata Euro 2020

Selecționerul Roberto Mancini a primit o veste teribilă înaintea primului meci de la EURO 2020, cu Turcia. Lorenzo Pellegrini s-a accidentat antrenamentul de miercuri și va rata competiția.

Mijlocașul Romei a suferit o ruptură musculară în penultima etapă din Serie A, care a periclitat prezența sa în lotul Italiei pentru EURO 2020. Cu toate acestea, Mancini l-a convocat în lotul Italiei, dar accidentarea a recidivat, deși fotbalistul n-a fost folosit în amicalele cu San Marino și Cehia.

În locul lui Pellegrini a fost chemat la lot Gaetano Castrovilli. Fotbalistul Fiorentinei a făcut parte din lotul lărgit al Italiei înainte de EURO 2020 și are doar două selecții la prima reprezentativă, ultima în meciul de verificare cu San Marino.

 

Vineri, 11 iunie, bate gongul de deschidere al unui eveniment fotbalistic aşteptat de Europa de un an, după ce pandemia de coronavirus a dat peste cap toate competiţiile stabilite în anul anterior.

Programul meciurilor din faza grupelor la turneul final al EURO 2020

GRUPA A

Turcia – Italia (11 iunie, ora 22:00)
Ţara Galilor – Elveţia (12 iunie, ora 16:00)
Turcia – Ţara Galilor (16 iunie, ora 19:00)
Italia – Elveţia (16 iunie, ora 22:00)
Italia – Ţara Galilor (20 iunie, ora 19:00)
Elveţia – Turcia (20 iunie, ora 19:00)

ADVERTISEMENT

GRUPA B

Danemarca – Finlanda (12 iunie, ora 19:00)
Belgia – Rusia (12 iunie, ora 22:00)
Finlanda – Rusia (16 iunie, ora 16:00)
Danemarca – Belgia (17 iunie, ora 19:00)
Rusia – Danemarca (21 iunie, ora 22:00)
Finlanda – Belgia (21 iunie, ora 22:00)

GRUPA C

Austria – Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00 BUCUREŞTI
Olanda – Ucraina (13 iunie, ora 22:00)
Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00) BUCUREŞTI
Olanda – Austria (17 iunie, ora 22:00)
Macedonia de Nord – Olanda (21 iunie, ora 19:00)
Ucraina – Austria (21 iunie, ora 19:00) BUCUREŞTI

ADVERTISEMENT

GRUPA D

Anglia – Croaţia (13 iunie, ora 16:00)
Scoţia – Cehia (14 iunie, ora 16:00)
Croaţia – Cehia (18 iunie, ora 19:00)
Anglia – Scoţia (18 iunie, ora 22:00)
Croaţia – Scoţia (22 iunie, ora 22:00)
Cehia – Anglia (22 iunie, ora 22:00)

GRUPA E

Polonia – Slovacia (14 iunie, ora 19:00)
Spania – Suedia (14 iunie, ora 22:00)
Suedia – Slovacia (18 iunie, ora 16:00)
Spania – Polonia (19 iunie, ora 22:00)
Slovacia – Spania (23 iunie, ora 19:00)
Suedia – Polonia (23 iunie, ora 19:00)

ADVERTISEMENT

GRUPA F

Ungaria – Portugalia (15 iunie, ora 19:00)
Franţa – Germania (15 iunie, ora 22:00)
Ungaria – Franţa (19 iunie, ora 16:00)
Portugalia – Germania (19 iunie, ora 19:00)
Portugalia – Franţa (23 iunie, ora 22:00)
Germania – Ungaria (23 iunie, ora 22:00)

Aşadar, începe EURO 2020, care şi-a păstrat denumirea, deoarece este vorba de o ediţie jubiliară, aniversându-se împlinirea a 60 de ani la primul campionat european. Şi tot de aceea forul european a decis să acorde statutul de gazdă iniţial pentru 11 orașe din 11 țări diferite. Competiţia durează fix o lună, între 11 iunie şi 11 iulie.

ADVERTISEMENT

Dacă Bruxelles, pentru întârzierea lucrărilor, Dublin şi Bilbao, la cererea lor, din motive de pandemie, au ieşit din schemă, capitala ţării noastre, Bucureşti, a rămas până la sfârşit, iar Arena Naţională va găzdui trei meciuri din cadrul grupei C şi o optime de finală.

24 de echipe repartizate în şase grupe

Turneul final cuprinde un număr de 24 de echipe, repartizate în şase grupe. Un număr record de echipe, provenite din câştigătoarele şi locurile din 2 cele zece grupe preliminare la care s-au adăugat, pentru a creşte importanţa noii competiţii create de UEFA, patru reprezentative calificate în urma barajelor din Liga Naţiunilor.

Din păcate, după ce au încheiat preliminariile pe locul 4, în urma Spaniei, Suediei şi Norvegiei, tricolorii au ratat şi şansa barajului, pierzând din primul meci, 2-1 în Islanda şi ratând astfel marea şansă de a juca în faţa propriilor fani toate meciurile din grupa C la turneul final.

Care sunt favoritele în opinia specialiştilor

În opinia specialiştilor echipele naţionale care se vor bate pentru podium sunt Franţa, campioana mondială, Germania, Spania, Italia, Anglia, Belgia şi campioana în exerciţiu, Portugalia. Toate previziunile arată că dintre aceste naţionale se va alege noua regină a Europei.

Grupa A, cu meciuri jucate la Roma şi la Baku, are în componenţă Italia, Elveţia, Ţara Galilor şi Turcia. Meciul de deschidere la EURO 2020 va fi din această grupă, vineri, 11 iunie, ora 22:00, pe Stadio Olimpico, din Roma, Italia – Turcia.

Italia, patroana grupei A

Evident, Italia este marea favorită la locul 1 din această grupă, iar pentru locul 2 se bat cu şanse aproximativ egale celelalte trei reprezentative, poate cu un plus pentru Elveţia. Cum în optimi se poate ajunge nu doar terminânând grupa în primele două poziţii, ci şi numărându-te printre cele mai bune patru locuri 3, e una din grupele de unde am putea avea trei calificate în optimi.

Grupa B are ca locaţii Copenhaga şi Sankt Petersburg. Este alcătuită din Belgia, principala favorită, Danemarca, Rusia şi debutanta la o competiţie majoră interţări Finlanda.

Grupa C are trei meciuri la Bucureşti

Şi de aici există perspectiva ca primele trei să meargă mai departe, Finlanda fiind socotită ca fiind prea mică pentru un război atât de mare. Belgia nu a nimerit într-o grupă facilă şi va fi greu să joace la Copenhaga şi la Sankt Petersburg.

Grupa C se joacă la Bucureştişi la Amsterdam şi este compusă din Ţările de Jos, Austria, Ucraina şi debutanta Macedonia de Nord. Evident, batavii trebuie să încheie, în mod normal, primii în grupă. Austria şi Ucraina îşi vor disputa locul 2, dar şi de aici există posibilitatea a trei echipe calificate.

Grupa E şi-a schimbat locaţiile

Grupa D se dispută numai în Insulă, locaţiile fiind Londra şi Glasgow. Anglia e marea favorită, cu vicecampioana mondială Croaţia cel mai periculos rival, la care se adaugă Cehia şi Scoţia. Cel mai aşteptat meci din grupă este derbyul interbritanic.

Grupa E ar fi trebuit să se desfăşoare la Dublin şi la Bilbao, dar ambele oraşe au renunţat la organizare, astfel că Sevilla a preluat de la Bilbao comanda, iar Sankt Petersburg a devenit locaţia unde se joacă meciuri din două grupe.

Spania şi Suedia, lovite de COVID

Aici Spania e number one, dar are adversari grei, care pot aspira la calificarea a trei echipe, în Suedia şi Polonia. Plus că ibericii au trecut prin toate emoţiile, după ce Sergio Busquets şi Diego Llorente au pierdut EURO din motive de pozitivitate la COVID.

Pare a fi grupa COVID pentru că şi naţionala Suediei are doi jucători KO, unul foarte important. Este vorba de Kulusevski, jucătorul lui Juventus şi de Svanberg, aflaţi deja în izolare, dar dacă ei nu vor fi pe teren la primul meci, chiar cu Spania, sunt aşteptaţi să intre de la următoarea partidă.

Grupa F e grupa morţii

Grupa F poate fi considerată grupa morţii, pentru că aduce împreună trei superputeri, Germania, Franţa şi campioana europeană în exerciţiu, Portugalia, pe lângă ele naţionala Ungariei părând a fi una de liliputani. Meciurile au loc la Budapesta şi la Munchen şi există serios riscul ca unul dintre numele mari să rateze calificarea în sferturi.

Germania este la ultima competiţie cu Joachim Low pe bancă, urmând ca după EURO să fie preluată de fostul antrenor de la Bayern  Munchen, Hans Flick, care în trecut i-a fost o perioadă secund lui Joachim Low la echipa naţională.

ADVERTISEMENT