Fotbal international

Europa League, turul 3 preliminar: Djurgardens – CFR Cluj 0-1. Un singur hop până în grupe! Primele reacții. Video

24.09.2020 | 21:52
Europa League turul 3 preliminar Djurgardens  CFR Cluj 01 Un singur hop pana in grupe Primele reactii Video
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a câștigat cu 1-0 meciul cu Djurgardens din turul 3 preliminar al Europa League și s-a calificat în play-off, unde va întâlni pe teren propriu pe finlandezii de la KUPS Kuopio. Meciul este programat joia viitoare, pe 1 octombrie.

Singurul gol al partidei a fost marcat în minutul 55 de Vinicius, după o fază clasică pentru CFR Cluj: lovitură liberă executată excelent în careu de Deac, reluată în poartă cu capul de fundașul brazilian.

ADVERTISEMENT

Campioana României are astfel o șansă uriașă de a ajunge pentru al doilea an consecutiv în grupele Europa League, acolo unde în sezonul trecut a făcut o figură foarte frumoasă, reușind calificarea în primăvara europeană dintr-o grupă cu Celtic, Lazio și Rennes.

Djurgardens – CFR Cluj 0-1 (Vinicius 55) – VEZI VIDEO

  • Djurgardens: Bratveit – Witry, Une-Larsson, Augustinsson, Kack – Ulvestad, Karlström, Edwards (79 Kujovic) – Radetinac, Eriksson, Chilufya (72 Ring). Rezerve: Vaiho, Walker, Ring, Kujovic, Mitku, Holmberg, Bärkroth. Antrenor: Kim Bergstrand
  • CFR Cluj: Bălgrădean – Susici, Burcă, Vinicius, Camora – Bordeianu – Deac, Păun, Djokovici – Omrani (85 Debeljuh), Rondon (90+2 Hoban). Rezerve: Sandomierski, Cr. Manea, Debeljuh, Chipciu, Pereira, Cestor, Hoban. Antrenor: Dan Petrescu
ADVERTISEMENT

Min. 80: Karlström șutează de la marginea careului, mingea este deviată de un suedez, dar Bălgrădean reușește să respingă miraculos de la rădăcina barei, evitând egalarea.

Min. 75: Rondon reia spectaculos din vole în transversală.

Min. 55: GOOOL CFR CLUJ! Vinicius marchează cu capul după o lovitură liberă de pe partea stângă a atacului clujean executată excelent de Deac. Djurgardens – CFR Cluj 0-1

ADVERTISEMENT

Min. 45: Lovitură liberă pentru CFR din marginea careului, dar Deac trimite peste poartă.

Min. 33: Bălgrădean respinge excelent șutul lui Kack din unghi.

Min. 30: Djokovic ratează o ocazie imensă, lovitura sa de cap din 7-8 metri trecând puțin pe lângă vinclu.

Min. 20: CFR Cluj domină începutul de meci, are o posesie de 63%, însă fără nicio ocazie la poarta suedeză.

ADVERTISEMENT

UPDATE 24 septembrie, ora 22:05 / „Meciul s-a trăit intens din fața televizorului, e mult mai greu când nu ești lângă echipă. Vinicius este un jucător excepțional la fazele fixe. Știe să se poziționeze foarte bine. Trebuia să mergem mai departe pentru Cluj, pentru suporterii noștri, pentru România. Uitându-mă peste ultimele rezultate de la KUPS mă tem puțin. Au legat câteva victorii în ultima perioadă, dar jucăm la Cluj și trebuie să arătăm că suntem un grup puternic. Avem un lot de jucători excepționali, sunt adevărați profesioniști care își doresc de fiecare dată mult mai mult. Așa a simțit Dan Petrescu să facă schimbările târziu. Am avut o formulă echilibrată și probabil antrenorul nu a vrut să riște să introducă un jucător nou de pe bancă. Bălgrădean a avut o reacție excepțională la ocazia suedezilor din final. Este obișnuit cu presiunea și asta pe noi ne avantajează. Omrani este un atacant foarte bun, dar a avut această accidentare care l-a scos din ritm și nu a reușit încă să revină la forma dinainte. Cred că după ce va reuși să marcheze va reveni la forma bună. E posibil ca și ratarea unui transfer să fie cauza acestui blocaj”, a declarat Marius Bilașco, managerul sportiv al campioanei României, CFR Cluj.


Meciul Djurgardens – CFR Cluj are loc joi, 24 septembrie, cu începere de la ora 20:00, în cadrul turului 3 preliminar al Europa League. Este ultimul obstacol înaintea play-off-ului, în care ştim deja că dacă se va califica acolo CFR Cluj va fi gazdă pentru învingătoarea dintre KUPS Kuopio (Finlanda) – Suduva (Lituania).

Aşadar, o şansă uriaşă pentru oamenii lui Dan Petrescu de a intra al doilea sezon consecutiv în grupele Europa League, competiţie în care au avut o evoluţie excelentă, calificându-se în 16-imile de finală, unde au fost eliminaţi de câştigătoarea trofeului, Sevilla, doar pentru regula golului marcat în deplasare (1-1 la Cluj, 0-0 în Spania)!

Dar pentru asta trebuie să depăşească obstacolul suedez chiar la el acasă, Djurgardens fiind campioana acestei ţări, ajunsă în Europa League ca şi clujenii, pentru că au fost eliminaţi în turul 1 preliminar. CFR a ieşit din Champions League în turul 2 preliminar, scoasă la lovituri de departajare de Dinamo Zagreb.

Djurgardens – CFR Cluj Live stream Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus

Partida Djurgardens – CFR  Cluj se joacă joi, 24 septembrie, de la ora 20:00, pe stadionul Tele2 Arena din Stockholm în turul 3 preliminar al Europa League. Meciul îl puteţi viziona pe micile ecrane atât pe canalul Digi Sport 1, cât şi pe şi Look Plus, dar puteţi să îl urmăriţi şi în format LIVE VIDEO intrând pe site-ul FANATIK.RO

Clujul nu are amintiri plăcute din Suedia. În sezonul 2018-2019, ardelenii pierdeau în tur preliminar acasă, 0-1, cu Malmo, cu Edi Iordănescu pe bancă. Degeaba remizau apoi în Suedia, pentru că părăseau Champions League şi aveau să rateze o imensă şansă, de astă dată cu portughezul Conceicao pe bancă, de a intra în grupele Europa League pierzând în dublă manşă cu Dudelange din Luxemburg.

Suedezii s-au calificat chinuit în faţa unei echipe din Gibraltar

Însă Djurgarden nu este Malmo şi echipa campioană anul trecut face un sezon modest în prezent, ocupând locul 5, după 21 de etape (are un meci mai puţin), cu 32 de puncte, la nouă lungimi de liderul Malmo. Nu a mai câştigat un meci de patru etape, iar calificarea în turul 3 preliminar a obţinut-o chinuit, pe teren propriu, cu echipa Europa din Gibraltar.

Suedezii au învins cu 2-1, deschizând scorul pe final de repriză, după ce Europa a ratat cu un minut înainte un penalty. A urmat egalarea după pauză şi un al doilea gol de la punctul cu var a fost cel care a decis calificarea lui Djurgarden. Cu toate acestea, antrenorul Dan Petrescu, în obişnuitu-i stil defetist, crede că prima şansă aparţine nordicilor, mai ales că se va juca şi pe teren sintetic.

Doar Alex Chipciu e singurul semn de întrebare

La CFR Cluj, lucrurile încep să revină în parametrii optimi. Moralul jucătorilor este bun după ce s-au plătit restanţele salariale, iar la capitolul probleme de sănătate doar Alex Chipciu este sub semnul întrebării, după ce Ciprian Deac s-a recuperat după accidentarea suferită la echipa naţională, în Austria.

Casele de pariuri acordă hotărât prima şansă la victorie clujenilor, care au primit cota de 1,90 faţă de 4,50 repartizat suedezilor. Un gol marcat de Djurgardens, pe care nu îl dorim, are cotă 1,55. Suedezii nu numai că nu sunt în formă, dar sunt şi loviţi de accidentări, cinci titulari din echipa de bază având probleme medicale şi şanse minime de recuperare.

ADVERTISEMENT