Sport

EXCLUSIV. CEx decide campioana: Steaua sau Viitorul? “Aşa VOTĂM!”

FANATIK.RO a dezvăluit că membrii Comitetului Executiv al FRF ar putea să omologheze  la începutul lunii iunie clasamentul final al Ligii 1 cu FCSB campioană a României, în ciuda faptului că...
15.05.2017 | 00:06
EXCLUSIV CEx decide campioana Steaua sau Viitorul Asa VOTAM
ADVERTISEMENT

FANATIK.RO a dezvăluit că membrii Comitetului Executiv al FRF ar putea să omologheze  la începutul lunii iunie clasamentul final al Ligii 1 cu FCSB campioană a României, în ciuda faptului că LPF a decernat trofeul Viitorului lui Gică Hagi!  

Şedinţa forului de conducere al fotbalului românesc, ce va avea pe ordinea de zi omologarea clasamentului final al Ligii 1 ar trebui să aibă loc la începutul lunii iunie, după finalul play-out-ului. “Există şi posibilitatea să se omologheze doar campioana, pentru a câştiga timp dacă acest caz va merge la TAS”, dezvăluie Auraş Braşoveanu, membru în CEx pentru FANATIK.RO. 

ADVERTISEMENT

Oricând ar fi, întâlnirea se anunţă una explozivă, deoarece Steaua, prin Valeriu Argăseală, va încerca să modifice clasamentului final din Liga 1, cu Viitorul campioană, ce urmează a fi transmis spre omologare de LPF.

“Însuşi Argăseală a votat în CEx să se ia în calcul doar rezultatele directe din play-off”

FANATIK.RO a luat legătura cu câţiva dintre membrii Comitetului Executiv al FRF pentru a vedea, acum, la cald, cum ar vota aceştia în cazul omologării campioanei, prin prisma criteriului de departajare dintre Viitorul şi Steaua ce a stârnit întregul scandal.

ADVERTISEMENT

“Haideţi să vă spun un lucru din start. Eu o să solicit în Comitetul Executiv să se aducă stenograma şedinţei CEx când s-a modificat regulamentul! Şi asta pentru că atunci când LPF a venit cu acele propuneri care să fie cuprinse în ROAF s-a discutat inclusiv de diverse ipoteze, inclusiv cea a meciurilor directe între două echipe aflate la egalitate de puncte. Şi atunci s-a discutat şi stabilit foarte clar că se vor lua în calcul doar meciurile directe din play-off! Însuşi Argăseală a votat <<PENTRU>>, iar propunerile discutate au fost votate în unanimitate! Iar Vali (n.r. Argăseală) ştie asta foarte bine! Aşa că eu asta voi propune: să se respecte ceea ce noi am votat şi hotărât la acea şedinţă”, spune Auraş Braşoveanu.

cexxxx

Reprezentantul cluburilor de Liga a 2-a spune însă că ar trimite cazul la Comisii în caz de voturi pro şi contra: “Eu aş sesiza CNSL să se pronunţe, înainte de a se lua orice hotărâre a Comitetului Executiv! Ar fi timp destul, o decizie se poate lua în regim de urgenţă, iar la recurs la fel. E timp şi de TAS!”

ADVERTISEMENT

“Pentru mine, Viitorul e campioană! Cu ei votez!”

Alexa Krenek, reprezentantul Ligii a treia din CEx, spune că este de partea lui Gică Hagi în demersul lui Gigi Becali: “Eu în acest Comitet Executiv am un singur vot, iar votul meu o să fie pentru Viitorul. Echipa lui Gică Hagi este, fără nicio discuţie, campioana României. Pe mine Argăseală nu mă va convinge cu niciun argument. Sincer, nici nu cred că poate să vină în faţa noastră să ridice această problemă. Dar, dacă totuşi o va face, vă repet: votez pentru Viitorul campioană”! Acesta e susţinut şi de Ştefan Stana: “Viitorul este campioana României fără nici o discuţie. Steaua o să fie trimisă acasă de TAS fără nicio rezolvare favorabilă. Cei de acolo vor spune că este competiţia noastră internă, iar problemele trebuie să ni le rezolvăm în România. Nu o să ne stabilească TAS campioana. Şi belgienii au sistemul nostru, iar la ei campioana este decisă după regulamentul din play-off, nu din sezonul regulat”.

Aceeaşi părere pare să o aibă, acum, şi Cătălin Cighir, reprezentantul cluburilor de copii şi juniori: “Din punctul meu de vedere, campioana României este Viitorul. Dacă domnul Argăseală susţine că Steaua este campioana României atunci să vină în faţa noastră şi să ne prezinte argumentele sale. Ne vom uita pe acte, iar apoi fiecare o să voteze cum consideră. Consider însă că Viitorul a câştigat titlul în Liga 1”.

ADVERTISEMENT

Tabăra INDECIŞILOR, cu Prunea în frunte: “Nu ştiu, vedem! Nu votez de capul meu”

O opinie indecisă, ce pare ciudată la prima vedere, o are Florin Prunea, al doilea membru al Ligii 1 în Comitetul Executiv şi foarte probabil candidat la şefia LPF la viitoarele alegeri: “La această oră, pe mine nu mă interesează cine este campioana României. Eu am treburile mele cu Poli Iaşi. După ce se vor termina meciurile din play-out voi discuta şi eu cu şefii echipelor din Liga 1. Eu în Comitetul Executiv am un singur vot şi reprezint acolo cluburile din prima divizie. Nu mă duc să votez de capul meu” .

Tot indecişi par a fi şi Marius Burcă (Liga 3) şi Alin Cioban (fotbal feminin), care susţin că nici nu s-au uitat pe regulament şi nu ştiu cum vor vota:

“Nu pot să mă antepronunţ. Nu m-am uitat pe regulament, să văd exact ce zice, aşa că nu e cazul să spun acum dacă Steaua are sau nu dreptate în demersul pe care îl vor face. În a doua parte a lunii iunie va fi comintetul executiv în care vom stabili toate clasamentele, am timp pănâ atunci” – Marius Burcă

“Nu vorbim de asta acum. Viitorul să se bucure, au câştigat titlul. Au apărut în media frânturile din regulament? Se poate, eu nu mă iau după media. Mai e până la comitet, discutăm atunci” – Alin Cioban

ADVERTISEMENT