Fotbal intern

FCSB, campioană fără TAS!? “Viitorul a luat un pahar de tablă!”

UPDATE. Gigi Becali a comentat luni posibilitatea ca FRF să o facă pe Steaua campioană fără a se mai merge la TAS. Şeful FCSB  crede că Vitorul a primit "doar un pahar de tablă. Atât!"...
15.05.2017 | 12:30
FCSB campioana fara TAS Viitorul a luat un  pahar de tabla
ADVERTISEMENT

UPDATE. Gigi Becali a comentat luni posibilitatea ca FRF să o facă pe Steaua campioană fără a se mai merge la TAS. Şeful FCSB  crede că Vitorul a primit “doar un pahar de tablă. Atât!”

LPF i-a dat Viitorului un pahar de tablă! Atât! FRF nu i-a dat titlul! S-ar putea să nu fie nevoie să mergem la TAS. FRF va lua mai multe puncte de vedere din partea unor case de avocatură şi de la UEFA, apoi va discuta în Comitetul Executiv. În momentul ăsta, nu avem ce să contestăm la TAS, pentru că Viitorul nu a primit titlul de la FRF. A primit doar un pahar de tablă pe teren, din partea LPF. Atât”, a declarat patronul Stelei.

––––––––––––––––––––––––-

“Regele” Hagi s-a încoronat, e campionul României, ediţia 2016/2017, însă lupta la titlu continuă în birouri, chiar şi după ce s-a stins nocturna de pe stadioanele play-off-ului, iar LPF a anunţat oficial că Viitorul Constanţa este noua campioană a Ligii 1.  

ADVERTISEMENT

Şi asta pentru că Gigi Becali nu se lasă şi ameninţă că merge la TAS pe o hibă regulamentară ce-i permite Stelei să mai spere la titlul de campioană. Chiar şi fără fast, şampanie şi artificii. Dar cu mult mai mulţi bani în cont decât cei pe care îi are acum asiguraţi, de pe urma locului 2 din Liga 1, banii fiind miza reală a disputei, de altfel.

Comitetul Executiv al FRF poate decide că Steaua e campioană! 

FANATIK.RO vă dezvăluie bomba ce ar putea cutremura fotbalul românesc: Comitetul Executiv al FRF poate să-l ungă campion pe Gigi Becali, în ciuda premierii făcută de LPF sâmbătă la Ovidiu!

ADVERTISEMENT

Cum e posibil? Un membru al CEx al FRF a dezvăluit pentru FANATIK.RO, sub protecţia anonimatului, care este procedura: “Comitetul Executiv omologhează clasamentul Ligii 1 la cererea LPF. Bineînţeles că există posibilitatea ca membrii CEx să aibă o altă părere decât LPF în ceea ce priveşte interpretarea ROAF apropos de criteriile de departajare în caz de egalitate de puncte, aşa cum este cazul acum cu Viitorul şi Steaua şi să voteze aşa cum consideră fiecare în parte. Inclusiv ca Steaua să fie campioană!”

Citeşte şi: FANATIK.RO a vorbit cu membrii CEx care vor decide campioana. Declaraţii uluitoare: “Nu votez de capul meu!”

ADVERTISEMENT

Iar dacă acest scenariu, care ar umple România de penibil în faţa UEFA şi a opiniei publice internaţionale, ar fi pus în practică de votul CEx, ar însemna automat că FCSB va fi omologată campioană în depeşa oficială către UEFA şi ar trimite practic Viitorul la TAS!

Burleanu îşi freacă mâinile! Cazul Steaua îl ajută în războiul cu Gino Iorgulescu

În spatele acestei ipoteze şocante, dar cât se poate de posibilă într-un fotbal mioritic ale cărui destine se decid mai mult la DNA, TAS sau instanţele civile şi penale decât pe terenul de joc, sunt jocurile de culise şi interese. Iar cărţile le poate face chiar Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, omul care, prin influenţa sa asupra majorităţii membrilor CEX, ar putea decide votul final!

ADVERTISEMENT

Şi asta pentru că, deşi nu-l “înghite” deloc pe Gigi Becali, pe care l-ar dori şi exclus din fotbal, aşa cum singur a şi declarat în urmă cu ceva timp, Burleanu se află în această perioadă într-un război de gherilă cu şeful LPF, Gino Iorgulescu, miza fiind drepturile TV din Liga 1, din care FRF doreşte să se înfrupte cu o felie! Iar ruptura dintre Gino şi Gigi Becali, odată cu acest scandal iscat de interpretarea regulamentului, reprezintă o bună minge la fileu ridicată preşedintelui FRF şi nu poate să-i fie decât benefică acestuia în războiul FRF-LPF, pe principiul “duşmanul duşmanului meu este prietenul meu”!

Mai mult decât atât, Burleanu, sub pretextul unei interpretări de regulament, nu ar fi  deloc supărat să-i facă o “bucurie” de acest fel lui Gică Hagi, în vechea dispută pe care o are acesta cu Generaţia de Aur a fotbalului românesc.

Gigi Becali: “FRF va face dreptate!” 

Gigi Becali a subliniat, de altfel, într-o reacţie pentru FANATIK.RO, că-şi pune bazele în FRF în acest război pentru titlul de campioană!

“Dacă LPF nu îmi dă dreptate, ce o să fac? O să stau să zic <Bine, mă, că nu îmi faceţi voi dreptate!>?! Nu! Mergem unde trebuie. La TAS! Dar până la TAS, FRF trebuie să omologheze. Se vor face de râs dacă nu vor rezolva cazul cum trebuie. Cred că acolo, la FRF, sunt oameni cu capul pe umeri care vor soluţiona totul cum trebuie. Dacă iei un cal mort, tu zici că e viu? Mergi acasă şi îl vede şi nevasta şi îţi zice: <Bă, calul e mort! Ăsta nu e viu!>. FRF o să zică adevărul!”

Oficial, FRF se fereşte să o recunoască pe Viitorul campioană a României: “Oricare dintre echipe va merge la TAS!”

De altfel, dacă LPF a anunţat pe siteul oficial că Viitorul este campioană, FRF s-a limitat să felicite “FC Viitorul, premiată de LPF pentru câştigarea titlului de campioană” sub titlul “FC Viitorul a primit trofeul Ligii I”. 

frfrfrfrf

Asta în condiţiile în care în sezonul trecut comunicatul FRF a fost tranşant: “Astra, campioana României 2015/2016”. 

astraaa

Mai mult, reacţia lui Burleanu în tot acest scandal nu face decât să crească suspansul înainte de Comitetul Executiv: “Avem o ligă profesionistă de fotbal care vă poate răspunde acestei întrebări, noi nu ne exprimăm. Ei sunt organizatorii. Scuze. Am vrut să spun Liga Profesionistă, dar nu de fotbal. Există posibilitatea să se decidă campioana la TAS. Cred că oricare dintre echipe, atât timp cât va decide acest lucru, va merge la TAS.”

Cu alte cuvinte, inclusiv Viitorul este invitată de Burleanu la TAS! Lucru ce se poate întâmpla dacă organul de conducere al fotbalului românesc va numi Steaua campioană şi nu Viitorul, aşa cum a făcut-o Liga Profesionistă de Fotbal sâmbătă la finalul ultimei etape din play-off!

Cei 14 care decid campioana României! Care sunt polii de putere în CEx

Concret, Comitetul Executiv se va reuni la începutul lunii iunie, dar nu mai devreme de 4 iunie, când este programată ultima etapă din play-out-ul Ligii 1. Procedural, LPF va transmite către FRF solicitarea de omologare a clasamentului final al Ligii 1 pe 5 iunie, iar în urma acestei solicitări va fi convocat Comitetul Executiv al FRF.

Din cei 14 membri, Burleanu are influenţă directă asupra tuturor celor ce reprezintă fotbalul mic, de sală sau feminin, adversari veritabili fiindu-i doar Gino Iorgulescu şi Florin Prunea! 

Astfel, Alexa Krenek (Liga 3), Cătălin Cighir (copii şi juniori) sau Alin Cioban (fotbal feminin) ar putea decide, printr-o simplă ridicare de mână, o altă campioană a României decât cea premiată deja, o hotărâre ce ar putea rămâne în istoria fotbalului european, nu doar naţional! Aşa cum s-a decis şi în trecut destinul unei alte echipe, FC Universitatea Craiova, în urmă cu 4 ani, a cărei excludere în urma unui Comitet Executiv a dus la un dosar penal de proporţii.

cexxxx

Oricare ar fi decizia FRF, se ajunge la TAS!

Un singur lucru este cert în tot acest hăţiş al intereselor şi scandalurilor de la distanţă dintre LPF şi FRF. Oricare ar fi decizia Comitetului Executiv al FRF, de a omologa campioană pe Viitorul sau FCSB, cealaltă echipă va merge la Tribunalul sportiv de la Lausanne.

Se va judeca în regim de urgenţă, până la tragerea la sorţi a turul 3 preliminar al Ligii Campionilor de pe 14 iulie, urmând ca în cazul unei decizii a TAS diferită de cea a Comitetului Executiv al FRF, Steaua şi Viitorul să facă rocadă în urnele Ligii Campionilor, respectiv cine va merge pe ruta campioanelor ţărilor fără echipe calificate direct în grupele UCL, cu şanse mult mai mari de calificare în play-offul Ligii şi cine pe ruta non campioanelor, unde participă locurile 3-4 din toate campioanatele puternice ale Europei.

13 milioane de euro e suma garantată de UEFA pentru accederea în grupele Ligii Campionilor

6 milioane de euro e suma minimă pe care o va încasa o echipă ce trece de turul 3 preliminar al Ligii Campionilor

ADVERTISEMENT