News

Exclusiv! Cum vor arăta plajele în Grecia și ce măsuri trebuie să respecte românii! Fără bere la șezlong

14.05.2020 | 12:03
Exclusiv Cum vor arata plajele in Grecia si ce masuri trebuie sa respecte romanii Fara bere la sezlong
ADVERTISEMENT

FANATIK a intrat în posesia unui document oficial și îți prezintă felul în care vor arăta plajele în Grecia și ce măsuri trebuie să respecte românii dacă vor să se bucure de un concediu frumos. În caz contrar, autoritățile elene au anunțat amenzi record pentru cei care se abat de la setul de reguli publicat de Protecția Civilă.

Cum vor arăta plajele în Grecia și ce măsuri trebuie să respecte românii!

Vă readucem aminte că anul trecut peste un milion de români au mers în Grecia pentru concediul de vară. Atât pe calea aerului, cât și cu autocarele sau mașinile proprii, toți au luat cu asalt partea continentală sau insulele elene pentru un sejur de cel puțin 7 zile.

ADVERTISEMENT

De altfel, Grecia este destinația preferată a românilor atunci când vine vorba de vacanța de vară. Thassos, Corfu, Lefkada, Zakinthos, Santorini, Skiathos, românii n-au făcut compromisuri la bani și au căutat întotdeauna locul perfect care să-i facă să trăiască în stilul lui Zorba.

Fără bere la șezlong

Conform autorităților din Grecia, sâmbătă, 16 mai 2020 este prima zi în care plajele organizate cu umbrele și șezlonguri se vor deschide din nou pentru public. Mai mult de atât, vă readucem aminte că interdicția de înot a fost ridicată încă de săptămâna trecută.

ADVERTISEMENT

Protecția civilă din Grecia a publicat și un document care conține toate regulile de distanțare socială, reguli ce se vor aplica pe aceste plaje. Cel mai important aspect este acela care ține de numărul maxim de persoane. Astfel, este bine de știut că nu vor fi mai mult de 40 de oameni la 1.000 de metri pătrați.

Concret, va avea loc o înregistrare a numărului de clienți la intrare. Românii trebuie să știe că distanța minimă între umbrele este de 4 metri. Vor fi maximum două persoane la șezlonguri / umbrelă, cu excepția familiilor cu minori.

ADVERTISEMENT

Un alt detaliu interesant ține de distanța minimă dintre două șezlonguri sub umbrele diferite. Aceasta este de 1,5 metri. O altă regulă a devenit de aur în 2020. Astfel, în acest an este obligatoriu ca un prosop să fie așezat pe șezlong.

Servirea de băuturi răcoritoare, cafea se face exclusiv la pachet. Produsele se livrează ambalate și este interzisă prepararea pe loc Mai multe de atât, este interzisă comercializarea băuturilor alcoolice. Concret, berea achiziționată de pe plaje a devenit istorie.

ADVERTISEMENT

Protecția Civilă din Grecia recomandă utilizarea măștii de către angajați. Personalul plajelor organizate este obligat să dezinfecteze șezlongurile și scaunele după fiecare client și să dezinfecteze regulat instalațiile sanitare.

Nici sporturile de echipă cu contact fizic nu mai sunt permise în 2020. Așadar fotbalul pe plajă este și el interzis, dar au rămas la liber celelalte distracții.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: