News

A lăsat un job super bun într-o corporație din București și își trăiește visul! S-a mutat pe o insulă grecească

18.02.2020 | 17:28
Dan Drăgan a lăsat agitația Bucureștiului și s-a mutat în insula Thassos. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Legenda spune că a existat un moment când Dumnezeu s-a hotârât şi a construit Raiul. Și atunci, pesemne, că s-a tot inspirat din tărâmurile grecești. Alţii, ceva mai necredincioşi, susţin chiar teoria că acesta s-a împrumutat de-a binelea din frumuseţea locurilor. De altfel, altă explicaţie pentru mirificul zonei, probabil, nici nu există. Și, dacă ar fi, mai toți am închide ochii adevărului. Probabil că așa a gândit și un tânăr, bucureștean de origine, atunci când a lăsat un job super bun într-o corporație și a ales să-și trăiască visul! Acum! Acum când încă mai contează, când e important, când e vis!

A lăsat un job super bun într-o corporație din București și își trăiește visul!

Şi totuşi nu Marea Egee l-a atras pe Dan Drăgan în insula Thassos. Nici gastronomia locală, şi nici ideea de a sta și a lenevi o viață întreagă pe o plajă. Evident că toate acestea au reprezentat bile albe, bineînțeles că vor face parte din viitorul lui. Dar ideea a fost alta şi e scrisă zi de zi cu litere mari și curajoase.

ADVERTISEMENT

„Îmi trăiesc visul. Acela de a transforma un hobby într-un business propriu. Visul (meu) de a trece de la statutul de TURIST la cel de LOCALNIC pe o insulă din Grecia. Am riscat, am îndrăznit să fac o schimbare – de job, de țară, de tot”, a spus acesta exclusiv pentru FANATIK.

S-a mutat pe o insulă grecească

Dan Drăgan s-a îndrăgostit de Thassos atunci când insula nu era atât de frecventată de conaționali. I-a plăcut atât de mult încât a revenit destul de repede. Și s-a tot întors de fiecare dată mai deschis, mai fermecat la secretele insulei. Ba chiar a vrut să împărtășească și celorlalți minunea lui, drept pentru care a creat un loc de socializare unde românii pot afla tot felul de detalii despre Thassos. Forum Thassos îți oferă, între timp, aproape la cheie, recomandări de cazări, taverne și tot ce ai nevoie pentru un concediu de vis.

ADVERTISEMENT

„Din 2010, am vizitat insula Thassos, ca turist, cel puțin o dată pe an. Din 2014 am creat un forum de călătorii, ForumThassos, unde românii pot să-și împărtășească experiențele, pozitive sau negative, pe care îl administrez cu colega mea Simona.

În aprilie 2019, mi-a venit ideea “nebună” să pun viața din România pe pauză și să-mi schimb brusc direcția în viață către o altă țară: Grecia, alături de prietena mea Gabriela.

ADVERTISEMENT

Și să trec cum spuneam de la statutul de “turist în Thassos” la “localnic în Thassos”. Așa că în octombrie am vizitat pentru a treia oara în 2019 insula și am căutat cazare, în decembrie mi-am anunțat demisia și pe 1 februarie deja descărcam în Theologos, un Opel Corsa în 2 uși și un camion de 3.5 tone”, a mai zis acesta.

Plecat la drum alături de prietena lui, Dan Drăgan visează cu ochii deschiși la zile pline cu soare, la un Mythos rece și la o viață diferită. Departe de agitația Bucureștiului, de noxe, de o clasă politică incapabilă să atragă tineri ca el.

ADVERTISEMENT

„În 2020, vreau să mă asigur întâi că aici vreau să trăiesc toată viața. Să văd că paradisul pe care îl credeam e realitate sau nu. Momentan, mi-am închiriat apartamentul din România și aici stau în gazdă la un localnic.

Dacă ne merge bine anul ăsta, la anul vindem tot și cumpărăm ceva aici. Trebuie să vizitezi Thassos ca să înțelegi. Trebuie să îți placă atât de mult încât să simți în suflet că aici trebuie să trăiești. Până la sfârșitul vieții. Pentru că e o insulă ospitalieră, pentru că e frumoasă, pentru că e un echilibru perfect între munte și mare, pentră ca îmi oferă mie fericire. De 10 ani.

Și încă nu m-am saturat, din contră. Am vizitat și alte insule, pe care mereu le-am comparat cu Thassos. Nu, domnule, degeaba. Tot Thassos e locul în care mă simțeam cel mai bine”, a continuat tânărul.

Culmea, pentru că au vrut să înțeleagă exact viața localnicilor, cei doi au ales să stea la 10 km de mare, într-un sătuc de munte. „Theologos pentru că aici am simțit că o sa ne fie bine. Pentru că ne doream liniște, tradițional, aer curat de munte. Potos, jos, la mare, e la 10km distanță.

Mers lejer, în 15 minute ești acolo, cu ochii în valurile mării. Theologos pentru că vara e foarte cald, căutam și un pic de răcoare. Și de ce să nu recunosc, aici am găsit cel mai bun raport calitate-preț pentru ceea ce căutam noi, din punct de vedere al condițiilor de cazare pe termen lung. Pentru noi nu contează foarte mult UNDE stăm în Thassos, pentru că avem prieteni pe toată insula, de jur împrejur, și oricum ne plimbăm peste tot, mereu”, a continuat acesta.

Ce a pierdut România? Un tânăr întreprinzător, un tânăr curajos, un visător. „Planurile sunt de a face ce îmi place, înconjurat de frumusețea insulei. Unele proiecte le-am început din 2014 (vezi Forum Thassos), altele de anul acesta. În principiu o să ne axăm pe promovarea insulei către turiștii români (și nu numai).

În al doilea rând, o să încercăm să ajutăm prietenii de pe insulă să le prezentăm cât mai frumos cazările, tavernele, plajele și magazinele, recomandând echilibrat turiștilor români locurile care merită cu adevarat”, a mai zis Dan Drăgan.

Bine, bine! Și din ce trăiesc acești tineri? Și oare o să le fie dor de țară? „A fost un pas asumat. Mi-am calculat avantaje-dezavantaje, câștiguri-pierderi. Sper că am calculat bine. Acum, după 18 zile de #LocalnicInThassos, pot să îți răspund că NU.

Nu o să îmi fie dor de România. Și chiar dacă o să-mi fie… sunt 570km. În 10 ore dau o fugă și îmi revin repede: poluare, trafic, nesimțiți, cocalari, clasa politică, birocrație, blocuri gri de beton, zgomot, harababură… Insula este vizitată de mulți români, de mulți prieteni. O să îmi astâmpăr dorul cu ei”, au explicat aceștia.

Ca-n fiecare Paradis sunt și mere otrăvite! Și Dan Drăgan le-a descoperit pe propria piele. Spune că unele nu-l deranjează deloc, în timp ce pe altele, deocamdată, nu le bagă prea mult în seamă. „Că au pauză de la 14 la 18? Că viteza la internet este sub orice critică? Că e scump ferry-boat-ul, deși concurența e mare? Că sunt pene de curent din când în când? Nu știu… sunt câteva, dar nimic grav. Restul “plus”-urilor fac ca aceste “neplăceri” să fie efemere”, a ținut să transmită Dan Drăgan.

Bougourdi, gyros (obligatoriu porc), mix fish (cu de toate – calamari, caracatiță, pești, etc), creveți prăjiți, mousaka, bougatsa! Și lista cu răspunsuri poate continua pentru întrebarea „ce anume te-a fermecat la gastronomia locală?”. Dar avantajele unei vieți în Thassos nu se opresc într-o bucătărie. Insula pare prinsă într-un „dolce far niente”, în care oricine savurează un frappe, un Mythos sau un pahar (ok, pot fi chiar mai multe) de Retsina pe malul mării, la un beach bar, cu soarele căzând peste infinitul apelor își prelungește zilele.

Și, deocamdată, Dan Drăgan recunoaște că are doar respect pentru o insulă căreia a început să-i spună „acasă”. O insulă aflată într-o țară, din care, vorba aceea, s-a inspirat până şi Bunul Dumnezeu.

 

ADVERTISEMENT
Tags: