Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Exclusiv Dumitru Dragomir cere o “revoluție” în România: “Altfel nu ne revenim cu fotbalul nici în următorii 50 de ani!” Video

Dumitru Dragomir vrea „revoluție” în fotbalul românesc. Soluția pe care fostul președinte al LPF o propune pentru revitalizarea fotbalului autohton.
08.04.2023 | 09:36
Exclusiv Dumitru Dragomir cere o revolutie in Romania Altfel nu ne revenim cu fotbalul nici in urmatorii 50 de ani Video
Dumitru Dragomir cere „revoluție” în fotbalul din România. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

România suferă la fotbal când vine vorba despre viitor mărturisește Dumitru Dragomir. Rezultatele naționalelor de tineret ale României îi dau dreptate fostului președinte al LPF care a cerut o „revoluție” pentru ca fotbalul și sportul românesc, în general, să se relanseze.

Dumitru Dragomir vrea „revoluție” în România: „Altfel nu ne revenim cu fotbalul în următorii 50 de ani”

România U19 a ratat calificarea la Campionatul European din 2023 după înfrângerile cu Norvegia (0-4) și Franța (2-4). După remiza surprinzătoare cu Portugalia U20 (1-1), echipa similară a României a cedat categoric cu Norvegia U20 (0-4). Dumitru Dragomir este de părere că statul ar trebui să intervină pentru revitalizarea fotbalului românesc și cere ca statul să plătească toate Centrele de Copii și Juniori.

ADVERTISEMENT

„Statul ar trebui să intervină să plătească toate Centrele de Copii și Juniori. Altfel nu ne revenim cu fotbalul și sportul nici în următorii 50 de ani. Au dispărut maidanele, au dispărut locurile de joacă și copiii nu au decât cele două ore sau o oră jumătate pe zi de trei ori pe săptămână. Nu poți să ajungi fotbalist cu așa ceva”, a declarat iritat Dumitru Dragomir, la FANATIK SUPERLIGA.

Vivi Răchită a dat exemplu de la Ploiești: „S-au pus 1,5 milioane de lei”

Vivi Răchită a dezvăluit una dintre soluțiile cu care cluburile pot fi ajutate de stat. Fostul fotbalist a dat exemplul Consiliului Județean Ploiești care a pus la bătaie 1,5 milioane de lei. „Legea 350 fonduri nerambursabile la Consiliul Județean Ploiești s-au pus 1.500.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Au aplicat la acei bani 10 cluburi din Prahova, inclusiv de fete și au câștigat bani. Există această lege. Te duci pe criteriul de performanță cu un dosar la Consiliul Județean”, a dezvăluit Vivi Răchită, la FANATIK SUPERLIGA. „Banii nu ajung. Trebuie să intervină Guvernul”, l-a contrazis Dumitru Dragomir.

„Nu sunt suficienți, dar poți să faci cerere de finanțare. Iași a luat pe Legea 350 două milioane de euro, echipa de fotbal, pentru că a făcut cerere către Consiliul local Iași. Consiliul local Iași a pus 15 sau 10 milioane de euro și 2 milioane de euro i-au revenit echipei de fotbal pentru că face performanță. Se bate la promovare în SuperLiga”, a mai spus Vivi Răchită.

ADVERTISEMENT

„Talentele nu s-au născut în centrul Bucureștiului”

Dumitru Dragomir vrea construirea a cel puțin șase Centre de Copii și Juniori. Fostul președinte al LPF s-a minunat de situația de la Sepsi și a comentat deplasările lui Eduard Novak în Ungaria. Ministerul Sportului a explicat în exclusivitate pentru FANATIK cele trei deplasări în țara vecină din ultimele cinci luni.

„Sunt forme de plată legală dacă intervin comunitățile locale și Guvernul. Să facă cel puțin șase Centre de Copii și Juniori în care aria de selecție să fie din toate comunele și satele pentru că talentele nu s-au născut în centrul Bucureștiului. 

ADVERTISEMENT

Cel mai bun exemplu nu neapărat cel de la Constanța. Este cel de la Covasna. Duceți-vă să vedeți Minunea de la Maglavit. Ce au putut să facă ăia cu bani, nu mulți, dar venind din Ungaria. Nu a influențat Novak nimic, vedeți-vă de treabă.

Primul Centru de Copii și Juniori din această țară l-am făcut eu la Brașov. Dacă nu ai terenuri nu ai cum să crești fotbaliști. Materiale ajutătoare, medicamentație, hrană și obligatoriu școală. O să râdeți ce spun acum. Nu se poate face fără școală. Și antrenori cărora să le placă meseria și bine plătiți. Nu cu 30 de milioane vechi pe lună. Cu 300 de milioane vechi pe lungă ca să stea pe ploaie, pe vânt, pe viscol în teren”, au fost declarațiile lui Dumitru Dragomir, la FANATIK SUPERLIGA.

FOARTE IMPORTANT: puteți urmări FANATIK SUPERLIGA în fiecare zi de luni până vineri, începând de la ora 10:30, pe toate căile de comunicare „fanatice” de pe mediile sociale, de la site-ul FANATIK la canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT