Fotbal intern

Povestea lui Florea! El e “Gică FENTĂ”, eroul de la Viena. “Eram accidentat, nu mă gîndeam!”

Astra Giurgiu a obţinut una dintre cele mai importante victorii ale sezonului, 2-1, cu Austria Viena pe stadionul Ernst-Happel. Echipa lui Şumudică e aproape de calificarea în primăvara...
27.11.2016 | 00:15

Astra Giurgiu a obţinut una dintre cele mai importante victorii ale sezonului, 2-1, cu Austria Viena pe stadionul Ernst-Happel. Echipa lui Şumudică e aproape de calificarea în primăvara Europeană cu acest succes, fiind pe locul 2 în grupă, cu 7 puncte.

Daniel Florea a fost eroul Astrei la Viena. Atacantul în vîrstă de 28 de ani a fost introdus pe teren în minutul 61 la scorul de 0-1 şi a fost omul decisiv pentru victorie. Prima lovitură a lui Florea a venit în minutul 79 cînd a trimis în poarta o minge respinsă greşit de portarul advers, Hadzikic:

ADVERTISEMENT

“Simţeam că arbitrul fluieră penalty! Eram sigur de cînd m-a lovit fundaşul”

“Am pregătit foarte bine meciul. A fost unul dintre cele mai importante partide ale sezonului. A fost şi multă tensiune, dar am ştiut cum trebuie să abordăm disputa”, a declarat Florea pentru FANATIK.RO.

Al doilea pumnal înfipt de Florea a fost foarte dureros pentru austrieci. În minutul 88, atacantul Astrei a fost trîntit în careu de Filipovic şi a scos penalty-ul care putea decide meciul. Budescu a transformat şi echipa lui Şumudică obţinea o super victorie la Viena.

ADVERTISEMENT

La finalul meciului, părerile au fost împărţite în ceea ce priveşte penalty-ul, dar Daniel Florea a făcut lumină: “În momentul în care m-a tamponat, eram sigur că e penalty. Simţeam că arbitrul va fluiera pentru că a fost fault. A fost forţă disproporţionată.

Aveam prim planul la minge şi fundaşul m-a trîntit. Dacă eram într-un duel umăr la umăr nu era cazul să se acorde, dar aici am avut prim planul la balon şi am fost lovit în spate. Nu am încercat să simulez, nu era cazul”, a declarat Florea pentru FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

“Eram accidentat, dar Şumi mi-a spus să trag tare pentru că are nevoie de mine la Viena”

Astra are 7 puncte în grupa E după ce a început cu două înfrîngeri. Echipa lui Şumi a “înviat” cînd nimeni nu se mai aştepta şi în ultima etapă are mari şanse de calificare, chiar dacă vine AS Roma la Bucureşti:

“Depindem de noi acum. Am reuşit să facem meciuri foarte bune şi ar fi ceva spectaculos să ne calificăm în primăvara europeană. Mai avem un meci şi avem încredere că putem trece mai departe”, a declarat Florea.

ADVERTISEMENT

Marius Şumudică e artizanul acestui parcurs european al unui club măcinat de probleme. Daniel Florea povesteşte că Şumi l-a “avertizat” cu o săptămînă înainte de deplasarea la Viena că va face un meci mare:

“Şumi nu mi-a spus mari lucruri înainte de a intra pe teren. Dar nu mă gîndeam… Cu o săptămînă în urmă abia m-am întors după o accidentare şi mi-a zis să trag tare că va avea nevoie de mine la Viena. Cînd m-a chemat de la încălzire să intru, eram surprins pentru că era destul de devreme (n.r. minutul 61). Fizic nu mă simţeam 100%, dar mental am fost setat la maximum”, a declarat Florea pentru FANATIK.RO.

“Eu, erou? Sînt cuvinte mari”

Chiar dacă a fost omul decisiv la Viena, Daniel Florea rămîne cu picioarele pe pămînt:

“Eu, erou? Sînt cuvinte mari. Am realizat că am făcut ceva deosebit abia cînd am văzut bucuria din jurul meu, mesajele şi telefoanele de la prieteni şi românii mîndri din tribună. Asta e cel mai important pentru mine, să îi văd pe ai noştri fericiţi în tribune”, declara Florea.

E poreclit “Gică Fentă”

Daniel Florea s-a născut la Tîrgovişte pe 17 aprilie 1988. A început fotbalul în 1998 la FCM Tîrgovişte şi în perioada junioratului a jucat şi la Farul Constanţa, echipă care l-a propulsat în fotbalul mare.

Atacantul Astrei e poreclit “Gică Fentă” şi explică: “Gică mi s-a spus de cînd eram la Tîrgovişte. Mai tîrziu, cînd am ajuns la Farul Constanţa, mi se spunea > pentru că îmi plăcea să driblez. Aşa m-am ales cu porecla”

De Farul Constanţa îl leagă şi una dintre cele mai frumoase amintiri: “Primul gol în Liga 1 a fost marcat pentru Farul. Aveam 19 ani şi a fost o senzaţie incredibilă. Una dintre cele mai frumoase amintiri pe care le am”, spune “Gică Fentă”.

Se întîmpla într-un meci cîştigat de Farul Constanţa împotriva Universităţii Craiova cu 3-1 pe teren propriu pe data de 12 august 2007. Din 2009 a jucat la Calatis Mangalia, un an mai tîrziu a fost la Delta Tulcea, iar din anul 2013 a revenit pe prima scenă cu echipa din Chiajna, Concordia.

Gol cu mîna în Liga 1 de ziua lui Maradona 

Pe 30 octombrie 2015, Florea a fost martorul unui episod inedit. Astra evolua pe teren propriu cu CS Universitatea Craiova şi meciul curgea spre 0-0.

Însă, cu 10 minute înainte de final, Florea a marcat golul victoriei Astrei cu mîna. Nici arbitrul Cristi Balaj, nici jucătorii Craiovei nu au văzut faza şi golul a fost validat.

VEZI VIDEO GOLUL

Coincidenţa e că golul marcat de Florea a venit chiar de ziua lui Diego Maradona, care împlinea 55 de ani. “El Pibe d’Oro” e autorul celui mai celebru gol cu mîna din istorie. Argentinianul a marcat în poarta Angliei în sferturile Campionatului Mondial din 1986.

VEZI VIDEO:

Campionul României în 2016

Daniel Florea a devenit campion în această vară cu Astra Giurgiu după o cursă cu Steaua decisă după ultimele etape. Echipa din Giurgiu a cîştigat primul titlu din istoria clubului:

“Astra e un capitol aparte în viaţa mea. Pentru mine, în acest moment e un cumul de sentimente. Am cîştigat în vară campionatul, apoi am luat Supercupa şi acum am reuşit să marchez primul meu gol în cupele europene. Ar fi perfect să ne califică în primăvara europeană”, spune Florea pentru FANATIK.RO.

Recompensă pentru evoluţia cu Austria Viena: “Am băut un pahar de bere”

Astralii nu au avut timp să sărbătorească succesul împotriva austriecilor. Duminică au meci cu ACS Poli Timişoara în campionat. Echipa din Giurgiu a făcut deplasarea cu autocarul, drumul fiind de 6 ore:

“Nu a fost aşa obositor drumul, mai ales că euforia e mare după o asemenea victorie. După victorie am băut un pahar de bere şi cam atît. Poate dacă nu era meciul cu ACS Poli atît de aproape…Dar, să sperăm că vom avea timp şi motive la iarnă. Să o transformăm într-o iarnă călduroasă (rîde)”, a declarat Florea pentru FANATIK.RO.

5 e numărul de echipe la care Daniel Florea a evoluat în carieră (Farul, Callatis Mangalia, Delta Tulcea, Concordia şi Astra)

2 goluri a marcat Florea în acest sezon 

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților