Sporturi

Expertul Eurosport Mats Wilander despre meciul Simona Halep-Cori Gauff: “Victoria cu Azarenka a pus-o deja în semifinale pe Halep”

08.07.2019 | 13:41
Expertul Eurosport Mats Wilander despre meciul Simona HalepCori Gauff Victoria cu Azarenka a puso deja in semifinale pe Halep

Expertul Eurosport Mats Wilander a prefaţat partida dintre Simona Halep şi Cori Gauff, din optimile de finală ale turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Din punctul de vedere al lui Mats Wilander Simona Halep va fi cea care va câştiga acest meci, chiar dacă Gauff a impresionat până acum şi şi-a făcut mulţi partizani, care sunt gata să parieze pe un nou succes al fetei de 15 ani.

Expertul Eurosport Mats Wilander despre meciul Simona Halep – Cori Gauff

Mats Wilander, care nu o vedea deloc bine pe Simona Halep în confruntarea din turul 3, contra bielorusei Viktoria Azarenka, admite că s-a înşelat şi că românca a dovedit un joc foarte solid pe iarbă, ceea ce el nu credea. De aceea, îi acordă tot creditul în jocul cu talentata Cori Gauff, evident la capătul unui meci în care puştoaica va da tot ce poate la acest moment.

“Trebuie să spun că am fost foarte surprins de uşurinţa cu care Simona Halep a învins-o pe Viktoria Azarenka. Nu am fost atât surprins de nivelul lui Halep, cât de faptul că Azarenka a comis atât de multe erori neforţate şi că a arătat a fi foarte nervoasă, dar este un semn că Simona Halep este mai bună pe iarbă decât am creditat-o. Crează panică jucătoarei din faţa sa şi o face să încerce să termine treaba din două trei lovituri, să nu se angajeze în raliuri lungi pe care le vor pierde.

Simona Halep – Cori Gauff. Expertul Eurosport Mats Wilander merge pe mâna lui Halep

Wilander trebuie să regândească opinia despre cât de departe poate ajunge Halep la Wimbledon

Am mult respect pentru Halep şi pentru ceea ce a făcut ea în meciul cu Azarenka, atât de mult încât acum trebuie să-mi regândesc de ceea ce poate fi capabilă la acest turneu. Pentru că nu cred că va pierde cu Gauff. Bătând-o pe Azarenka pentru mine deja a pus-o în semifinale. E o bună oportunitate pentru Halep, o foarte mare oportunitate. 

Ştiu că ar părea o poveste mai bună dacă aş spune ca mulţi aţii că sunt impresionat de Gauff, dar nu sunt. Asta e ceva natural când eşti tânăr, nu ai frică, nu ai nervim joci pe terenul Central, pe care nu ai mai călcat până acum. E clar că are ştiinţa tenisului în felul ei, intuiţia tenisului în felul ei, IQ-ul ei tenisistic este foarte sus. Îmi place abilitatea ei şi faptul că nu pare niciodată o jucătoare care ţine de regulile impuse de un antrenor, ceea ce este foarte reconfortant pentru mine.”