Sport

Explicația pentru forma de vis a lui Florinel Coman. Transformare radicală pentru „Neymar” de la FCSB. Video

Florinel Coman a suferit o transformare radicală la FCSB. Care este explicația pentru forma de vis arătată de jucătorul roș-albaștrilor.
21.04.2023 | 19:56
Explicatia pentru forma de vis a lui Florinel Coman Transformare radicala pentru Neymar de la FCSB Video
Transformarea lui Florinel Coman. Jucătorul de la FCSB face antrenamente suplimentare în sala de forță. Foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Florinel Coman este fără dar și poate cel mai în formă fotbalist de la FCSB. „Șeptarul” a înscris în ultimele trei partide și se luptă alături de roș-albaștrii pentru câștigarea campionatului. Totuși, există o explicație pentru forma de vis arătată de fotbalistul care a împlinit 25 de ani pe 10 aprilie.

Transformare radicală pentru „Neymar” de la FCSB: „Stă minimum o oră în sală după antrenament”

Aflat într-un con de umbră la începutul sezonului, Florinel Coman a pornit motoarele exact când FCSB are cea mai mare nevoie. Jurnalistul Cristi Coste a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA că prestațiile excelente ale lui Florinel Coman vin ca urmare a pregătirii suplimentare pe care o face.

ADVERTISEMENT

„De prin octombrie, Florinel Coman stă minimum o oră în sală după antrenament, ceea ce nu se întâmpla înainte”. Dezvăluirile au fost confirmate de „șeptarul” roș-albaștrilor care nu ezită să-i țină la curent pe fani cu antrenamentele din sala de fitness. Pe lângă pregătirile alături de echipă, Florinel Coman și-a luat antrenor personal pentru a face performanță.

Jucătorul de la FCSB se pregătește sub supravegherea lui Dan Curtifan, absolvent al facultății de Educație Fizică din Târgu Mureș. Exercițiile propuse de antrenorul de fitness l-au ajutat pe Florinel Coman la creșterea masei musculare.

ADVERTISEMENT

Explicația pentru forma de vis a lui Florinel Coman: „Mai am de muncit ca să ajung la nivelul la care doresc”

Majoritatea exercițiilor lui Florinel Coman se bazează pe forță fizică și deși s-a transformat radical, fostul căpitan al roș-albaștrilor susține că mai are mult de muncă. „Sunt pe un drum bun, dar mai am de muncit ca să ajung la nivelul la care doresc”.

Cuvintele lui Florinel l-au făcut fericit și pe Gigi Becali. „Dacă e Coman în teren, se rezolvă meciul. Niciodată n-a fost așa bun și m-am bucurat când a zis că poate mai mult”, a spus patronul de la FCSB în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, l-a lăudat pe Florinel Coman, sesizând diferența uriașă față de ceilalți jucători din lotul roș-albaștrilor. „Este alt om. Lucrează poate cel mai bine din toată echipa acum, merge seara şi face antrenamente suplimentare. Și face antrenamente grele. Există un aparat care măsoară forţa explozivă, forţa în picioare pe care o are un jucător.

„Uriașă diferență între el și restul jucătorilor”

Unitatea de măsură este în newtoni, se cheamă izokinetic. Jucătorii noştri sunt undeva între 200 şi 250 de newtoni, cei puternici se duc spre 250. Florinel Coman, cu ambele picioare, 330! Este uriaşă diferenţă între el şi restul jucătorilor. 

ADVERTISEMENT

Are nişte calităţi fizice remarcabile. Din punct de vedere mental, el a depășit anumite bariere. Nu îi plăcea să se antreneze. Acum îşi doreşte să se antreneze mai mult decât i se oferă posibilitatea la noi şi asta se vede în joc”, a declarat Mihai Stoica, la Orange Sport.

În actuala stagiune, Florinel Coman a adunat 38 de partide la FCSB, reușind să marcheze 9 goluri și să ofere șase pase decisive. Potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt, cota de piață a fotbalistului este de 2,5 milioane de euro.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 3,10 este cota pentru „total goluri: sub 1,5” la meciul Rapid – FCSB

ADVERTISEMENT