News

Explozie în apropiere de Palatul Cotroceni. Deflagrația, produsă la o conductă de gaze. Traficul a fost reluat. Update

Explozie în București, vineri seară. O conductă de gaze a sărit în aer, iar la fața locului au sosit mai multe echipaje de poliție. Traficul rutier s-a reluat.
18.02.2022 | 23:15
Explozie in apropiere de Palatul Cotroceni Deflagratia produsa la o conducta de gaze Traficul a fost reluat Update
O conductă de gaze a explodat vineri seară în Capitală. Sursa foto: Hepta Mediafax
ADVERTISEMENT
18-02-2022
21:16

Traficul rutier s-a reluat. Locatarii evacuați pot reveni la casele lor

Situația este sub control acum, iar salvatorii au plecat de la fața locului. Va mai rămâne un singur echipaj acolo pe toată durata intervenței muncitorilor care încearcă să repare conducta.

Oamenii care au fost evacuați au primit permisiunea de a se întoarce în locuințe. Și traficul rutier s-a reluat, în mare parte.

„Nu e o stare de pericol. Va fi permis acestor locatari să se întoarcă în locuințe. A fost o măsură preventivă.

S-a considerat că era pericol pentru participanții la trafic și pentru locatari.

A fost reluat traficul rutier, nu în integralitate, cu restricții pe latura unde s-a produs evenimentul. Probabil în minutele următoare sau orele următoarele situația va fi remediată.

Din anumite motive s-a produs această explozie, nu a fost urmată de incendiu. Dacă ar fi fost un incendiu, lucrurile ar fi fost mult mai periculoase”, a transmis Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București, la Digi24.

18-02-2022
20:49

80 de oameni, evacuați

Informațiile arată că specialiștii din zona conductei cu probleme au decis ca 80 de oameni să fie evacuați preventiv. Este vorba despre locuitorii unui bloc întreg.

O conductă de gaze a explodat vineri seară în Capitală. Traficul a fost deviat în zona Grozăvești.

Explozie a unei conducte de gaze în apropiere de Palatul Cotroceni

Trei autospeciale ale pompierilor au sosit la fața locului, dar și poliţişti de la Brigada Rutieră.

ADVERTISEMENT

Din cauza restricțiile de circulație, s-au format cozi de mașini pe Podul Barasab spre Palatul Cotroceni. Nimeni nu poate trece spre sau dinspre pod.

Din fericire, Inspectoratul pentru Situații de Urgență din București-Ilfov a anunțat că nu au existat persoane rănite.

ADVERTISEMENT

CET Grozavești a oprit alimentarea cu gaz, dar reprezentanții săi spun că consumatorii casnici din zonă nu sunt afectați de avarie.

„În urmă cu scurt timp s-a produs o explozie la o ţeavă de gaze în Şoseaua Grozăveşti, în apropiere de Pasajul Basarab. Nu sunt persoane rănite.

ADVERTISEMENT

Zona a fost balizată, iar compania de gaze a oprit alimentarea magistralei. Actionează 3 autospeciale de stingere, SMURD, CBRN. Circulaţia a fost restricţionată”, a anunţat ISU Bucureşti-Ilfov.

Explozie
Explozie. Foto: Colaj Fanatik / antena3

Locuitorii au auzit explozia și a simțit miros de fum

De asemenea, specialiștii de la fața locului verifică dacă există scurgeri de substanțe care ar putea produce o tragedie.

ADVERTISEMENT

Informațiile arată că la magistrala respectivă erau deja efectuate lucrări, astfel că zona era împrejmuită.

La fața locului au sosit și angajații Distrigaz, dar și o autospecială SMURD.

Locuitorii din zonă sunt cei care au dat alarma și au sunat la 112, după ce au auzit o explozie. Aceștia au simțit și un miros puternic de gaze și s-au speriat.

Reacția ministrului energiei despre explozia din Capitală

Virgil Popescu a vorbit despre acest subiect și a spus că nu a avut loc o explozie, de fapt, dar că a cedat o conductă. El a mai precizat că este o foarte mare presiune de gaz.

Există echipe de la Distrigaz care se află la fața locului. Există, de asemenea, o rețea de rezervă, a mai spus ministrul.

„Nu a avut loc o explozie. Nu a fost cu flacără, însă a cedat o conductă. Este presiune mare de gaz, nimeni nu este rănit până în acest moment. Cei de la Distrigaz au ajuns deja acolo.

Au reţea de rezervă. În această noapte, cel târziu mâine dimineaţă pornesc CET-ul”, a declarat Virgil Popescu, pentru România TV.

ADVERTISEMENT
Tags: