News

Explozie la o locuință din Prahova. O femeie a fost prinsă sub dărâmături

Pompierii prahoveni au fost alertați și au intervenit, joi dimineață, în comuna Râfov, lângă Ploiești, în urma unei explozii care a avut loc într-o locuință.
21.12.2023 | 10:56
Explozie la o locuinta din Prahova O femeie a fost prinsa sub daramaturi
Femeia a fost transportată de urgență la spital, cu ajutorul unei ambulanțe SMURD, după explozia din Prahova / Foto: Hepta (arhivă)
ADVERTISEMENT

O femeie, în vârstă de aproximativ 80 de ani, a fost prinsă sub dărâmături, în urma unei explozii violente, care s-a produs joi, în Prahova. Operațiunea de salvare a fost inițiată imediat.

Femeia a fost scoasă conștientă de sub dărâmături

Primele informații de la fața locului indică faptul că femeia este conștientă, iar echipele de intervenție au reușit să o scoată în siguranță.

ADVERTISEMENT

Din fericire, nu au fost semnalate arsuri sau alte leziuni majore. Victima a fost transportată la unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean Ploiești pentru evaluare și tratament suplimentar.

Incidentul a avut loc în satul Mălăești, comuna Râfov, iar forțele de intervenție, inclusiv o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, un container multirisc, o autospecială pentru descarcerare și o autospecială de primă intervenție și comandă, au acționat rapid pentru a gestiona situația.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Prahova, operațiunea de salvare a fost coordonată în timp util, iar bătrâna blocată sub dărâmături a fost adusă la suprafață în condiții de siguranță, scrie news.ro.

Evenimentul este în continuare sub investigație pentru a determina cauzele exacte ale exploziei, iar pompierii au rămas la fața locului pentru a asigura securitatea și a evalua eventualele riscuri suplimentare.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână, o explozie s-a produs la un bloc din Bacău

Incidentul vine la mai puțin de o săptămână după ce un bloc de locuințe din Bacău a fost zguduit de o puternică explozie. În urma deflagrației, trei oameni au ajuns la spital cu arsuri, iar altul cu atac de panică.

Autoritățile avertizează că, în această perioadă, crește riscul producerii unor accidente grave, având consecințe dezastruoase, din cauza unor instalații neautorizate și a unor improvizații a conductelor de gaze în clădiri rezidențiale. Această practică ilegală, în special în blocuri de locuințe, prezintă riscuri majore pentru siguranța locatarilor și pentru integritatea clădirilor.

ADVERTISEMENT

Instalațiile de gaze realizate în mod necorespunzător sau improvizate pot cauza scurgeri periculoase de gaze inflamabile. O mică scânteie sau un foc deschis în astfel de condiții pot declanșa o explozie devastatoare, punând în pericol viețile locatarilor și ducând la pagube materiale importante.

ADVERTISEMENT