News

O femeie de 75 de ani din Prahova, care suferise un AVC, plimbată între spitale timp de 35 de ore. La Ploiești, nu s-a găsit un neurolog

Un femeie din Ploiești, adusă la spital în stare de incoștiență, a fost lăsată fără ajutor medical de specialitate, după ce a suferit un AVC.
20.12.2023 | 15:36
O femeie de 75 de ani din Prahova care suferise un AVC plimbata intre spitale timp de 35 de ore La Ploiesti nu sa gasit un neurolog
O femeie de 75 de ani nu a primit asistență medicală la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, după ce a suferit un AVC
ADVERTISEMENT

Caz incredibil în Prahova, acolo unde o femeie de 75 de ani, care suferise un atac vascular cerebral (AVC) a fost lăsată să aștepte la Unitatea de Primiri Urgențe, timp de 24 de ore. Ulterior, femeia a fost luată cu o ambulanță privată, plătită de soțul acesteia, și trimisă la București.

Soțul femeii care a făcut AVC: ”După 24 de ore la urgență, mi-au spus că nu va veni niciun neurolog”

Întâmplarea a avut loc pe data de 2 decembrie 2023, la o zi după ce soții Eremie au ajuns la SJU Ploiești.

ADVERTISEMENT

”Soția mea, Dorina Eremie, în vârstă de 75 de ani, a fost adusă inconștientă, în dimineața zilei de 1 decembrie, la UPU Spitalul Județean Ploiești, cu AVC. Nici un neurolog nu a fost prezent pentru tratament și internare, au trimis-o cu salvarea la Târgoviște pentru vreo doua ore, unde a fost consultată de un neurolog și trimisă înapoi la UPU Ploiești.

După 24 de ore la camera de gardă, adică pe 2 decembrie dimineața, mi s-a spus că nici un neurolog nu va veni și ca internarea nu i se poate face. Nu a fost contactat Bucureștiul deși la Obregia locuri erau. Nu mi s-a propus nimic… Eu, aparținător, soțul pacientei, sunt în vârsta de 80 de ani și nu am primit nici un sprijin medical sau moral”, a dezvăluit soțul femeii, potrivit observatorulph.ro.

ADVERTISEMENT

Șeful spitalului din Ploiești: ”E o tragedie, dar nu am soluții”

Bărbatul susține că a fost obligat să semneze pe propria răspundere că o ia pe femeie din UPU, că plătește o ambulanță privată și că o duce la București, la Institutul Național de Neurologie.

Până la urmă, bătrâna a ajuns să fie consultată de un neurolog, la 35 de ore de la declanșarea AVC-ului. Ea se află, în prezent, sub tratament de recuperare.

ADVERTISEMENT

Managerul SJU Ploiești a confirmat informația, dar susține că nu are ce să facă, pentru că posturile sunt blocate.

”E o tragedie, dar nu am soluții. Posturile sunt blocate și la fel vor fi și la anul. Cu cine să mă lupt eu”, a declarat Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean din Ploiești.

ADVERTISEMENT

Medicul a explicat că are nevoie de șapte neurologi, însă are doar trei, din care unul se află în concediu medical, iar altul e scutit de la gărzi.

ADVERTISEMENT
Tags: