News

Facebook își schimbă fața. Ce le-a promis Mark Zuckerberg utilizatorilor rețelei

Autor: Claudiu Ilie | 01.05.2019 | 13:37
Facebook face schimbări majore. Captură: ABC NEWS

Facebook face schimbări peste schimbări, iar de data aceasta nu este vorba doar despre un update la nivelul imaginii platformei și a Messenger-ului, respectiv a aplicației Whatsapp. Mark Zuckerberg a prezentat recent cele mai importante modificări pe care el și colegii săi le-au pus deja în aplicare pentru milioane de utilizatori.

Mark Zuckerberg anunță schimbarea la față a platformei Facebook

Mark Zuckerberg a ales schimbările din ultima perioadă ca răspuns la adresa criticilor, după acuzația că Facebook ar înlesni răspândirea știrilor false. Oficialii gigantului online de socializare promit o îmbunătățire a criptării mesajelor atât pe Facebook Messenger, cât și pe Whatsapp. De altfel, aplicația verde de chat a avansat deja în acest sens.

“Ştiu că nu avem cea mai bună reputaţie în domeniul protecţiei intimităţii, dar voi avea grija să fac lucrurile cum trebuie”, a mărturisit Mark Zuckerberg într-o prezentare a schimbărilor, notează antena3.ro. Facebook și-a obișnuit deja utilizatorii cu tot felul de schimbări, de la algoritmii de afișare a știrilor din News Feed până la simplele postări.

Mark Zuckerberg răspunde criticilor și promite stoparea difuzării în masă a știrilor false

Facebook, zeci de schimbări în evoluția la ceea ce este azi: de la apeluri vocale la Marketplace

Facebook a fost lansat în anul 2004, iar de atunci este cea mai importantă rețea de socializare la nivel global. Doar în România, Facebook numără deja 9,5 milioane de utilizatori. 67% dintre ei au vârsta cuprinsă între 25 și 49 de ani, iar cei mai puțini (4%) au până în 14 ani. Cei mai mulți utilizatori sunt cei cu vârstele între 15 și 24 de ani, conform ratei de adopție pe grupe de vârstă, arată facebrands.ro.

Facebook a făcut o mișcare importantă în anul 2017, pe 14 mai, prin lansarea Marketplace. Marketplace-ul este o platformă care permite utilizatorilor să posteze anunțuri gratuit, un fel de OLX sau Craiglist (varianta americană). Una dintre primele schimbări importante făcute de rețea a fost introducerea apelurilor vocale și apoi video, din anul 2011.

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!