Fotbal international

Fanii lui Inter îi apară pe ultrașii lui Cagliari. Ei susțin că zgomotele de maimuță la adresa lui Romelu Lukaku reprezintă o formă de respect :)

04.09.2019 | 15:39
Fanii lui Inter ii apara pe ultrasii lui Cagliari Ei sustin ca zgomotele de maimuta la adresa lui Romelu Lukaku reprezinta o forma de respect

Un grup al fanilor lui Inter Milano i-a transmis un mesaj lui Romelu Lukaku, în care îi explică faptul că sunetele de maimuță pe care ultrașii lui Cagliari le-au făcut nu au avut ca scop jignirea fotbalistului, ci doar șicanarea lui. În minutul 72 al partidei cu Cagliari, Lukaku a „transformat” o lovitură de la 11 metri, dar imediat după gol le-a „aruncat” o privire tăioasă susținătorilor lui Cagliari, care aveau scandări rasiste la adresa lui.

Mesajul fanilor lui Inter în care îi apără pe ultrașii lui Cagliari

Fanii lui Inter i-au explicat lui Romelu Lukaku faptul că nu trebuie să se simtă ofensat de zgomomotele de maimulță auzite la meciul cu Cagliari: „Ne pare rău că tu crezi că incidentele de la Cagliari au fost rasiste. Trebuie să înţelegi că Italia nu este ca multe alte ţări din nordul Europei, unde rasismul este o problemă reală. Înţelegem că asta ţi se poate părea rasist, dar nu este aşa”.

„În Italia folosim unele căi doar pentru a ajuta echipele noastre şi a încerca să-i enervăm pe adversari, nu din rasism, ci pentru a-i şicana. Te rugăm să consideri această atitudine a fanilor italieni ca o formă de respect, pentru faptul că ei se tem de tine şi de golurile pe care le poţi marca împotriva echipelor lor şi nu pentru că ei te urăsc sau sunt rasişti”, au scris pe facebook fanii lui Inter Milano.

  • 26 de ani a împlinit Romelu Lukaku pe 13 mai
Romelu Lukaku, supărat din cauza scandărilor rasiste ale fanilor lui Cagliari. Sursă foto: aljazeera.com
Romelu Lukaku, supărat din cauza scandărilor rasiste ale fanilor lui Cagliari. Sursă foto: aljazeera.com

Fanii lui Cagliari nu au fost la primul incident

Fanii lui Cagliari au mai fost implicați în astfel de incidente de-a lungul timpului. Samuel Eto’o, Sulley Muntari sau Moise Keane au fost victimele scandărilor rasiste ale fanilor lui Cagliari, care au primit amenzi usturătoare, însă nu și-au schimbat comportamentul. Nici Antonio Conte nu a fost prea încântat de incidentele petrecute în Sardinia: În alte țări suporterii își încurajează echipa, nu vin la stadion pentru a-i jigni în halul ăsta pe adversari. Trebuie să existe un respect mai mare în fotbalul italian”.

Doi dintre foștii săi colegi de la Manchester United au fost victimele derapajelor rasiste din Anglia. Paul Pogba și Marcus Rashford au fost jigniți pe rețelele de socializare, după ce au ratat lovituri de departajare la partidele cu Wolverhampton și cu Crystal Palace.

  • 75.000.000 de euro este cota de piață a lui Romelu Lukaku, conform transfermarkt.com
Tags: