Sport

Fanii lui Lazio îl idolatrizează pe Ștefan Radu. Surpriza italienilor la întoarcerea din vacanță a fundașului român. Foto

Ștefan Radu a intrat definitiv în istoria lui Lazio, în sezonul precedent. Românul a atins o bornă incredibilă de meciuri în tricoul romanilor. Fanii i-au făcut o surpriză emoționantă la întoarcerea din vacanță.
19.07.2021 | 17:50
Fanii lui Lazio il idolatrizeaza pe Stefan Radu Surpriza italienilor la intoarcerea din vacanta a fundasului roman Foto
ADVERTISEMENT

Ştefan Radu este fotbalistul cu cele mai multe meciuri în tricoul lui Lazio. După ce l-a egalat pe Giuseppe Favalli la 401, pe 22 martie, apărătorul a terminat sezonul cu 412 partide în tricoul romanilor.

Deși a fost aproape de un transfer la campioana Italiei, Inter Milano, fundașul a ales în cele din urmă oferta lui Lazio și va scrie noi pagini în istoria clubului de pe Olimpico.

ADVERTISEMENT

”Înainte Ștefan, la următoarea bătălie!”

Lazio Roma și-a reluat pregătirile pentru noul sezon de Serie A, iar la reunire s-a prezentat și Ștefan Radu, fotbalistul cu cele mai multe meciuri din istoria clubului roman.

Suporterii prezenți la baza de pregătire a lui Lazio au afișat un banner cu un mesaj emoționant dedicat fotbalistului român.

ADVERTISEMENT

”412 volte con questa maglia. Avanti Stefan, alla prossima battaglia” (De 412 ori cu acest tricou. Înainte, Ştefan, la următoarea bătălie), i-au transmis suporterii lui Ștefan Radu.

În această primăvară, când a bifat meciul cu numărul 402 în tricoul biancoceleștilor, conducerea l-a răsplătit cu un tron inscripționat cu numele său și cifra istorică.

ADVERTISEMENT

Și presa din Peninsulă l-a lăudat pe român pentru siguranța de care a dat dovadă în sezonul recent încheiat.

A fost dorit de Simone Inzaghi la Inter Milano

Deși a ajuns la 34 de ani, Ștefan Radu este în continuare apreciat de antrenorii di Italia. Simone Inzaghi, fostul tehnician al lui Lazio, care a semnat în această vară cu Inter, campioana din Serie A, a insistat ca fostul său elev să fie transferat de gruparea din Milano.

ADVERTISEMENT

Oficialii lui Lazio au reacționat imediat și i-au propus prelungirea contractului care expirase în 30 iunie. Ca să-l convingă să continue pe Olimpico, șefii clubului ”biancocelest“ i-au oferit și un salariu atractiv – 1,2 milioane de euro pe sezon.

Fostul internațional român a semnat cu Lazio în ianuarie 2008. A evoluat o jumătate de sezon sub formă de împrumut, dar a fost suficient ca să-i convingă pe șefii de pe Olimpico că merită transferat definitiv.

A adunat 13 sezoane în Serie A, toate în tricoul lui Lazio, și este unul dintre căpitanii echipei. A doborât o serie de recorduri, între care cel mai mare număr de meciuri în tricoul ”biancocelest“ și cel mai mare număr de sezoane.

ADVERTISEMENT