Sport

Fanii lui Liverpool, șocați de numărul infim de bilete primit pentru finala Europa League

Liverpool a aflat care este numărul de bilete pe care-l va primi dacă se va califica în finala Europa League, iar fanii au luat foc când au aflat că vor ocupa doar o parte mică.
11.04.2024 | 00:33
Fanii lui Liverpool socati de numarul infim de bilete primit pentru finala Europa League
Liverpool, număr mic de bilete dacă se califică în finala Europa League / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Liverpool se află în lupta pentru un trofeu european, dar și pentru Premier League. Susținerea fanilor „cormoranilor“ nu a fost niciodată condiționată de performanțe, iar acum sunt contrar deciziilor forurilor europene privind numărul biletelor.

Doar un sfert din capacitatea stadionului pentru Liverpool

Decizia organismelor fotbalistice europene i-a scandalizat pe fanii lui Liverpool, care s-au declarat nemultimiți de numărul mic de bilete. Concret, echipa din Anglia va primi doar 25% din capacitatea stadionului, adică 12.000 de bilete.

ADVERTISEMENT

Finala va avea loc la Dublin și poate fi ultimul meci al lui Jurgen Klopp pe banca lui Liverpool. Clubul din Merseyside i-ar fi adus deja succesor acestuia. Stadionul are doar 48.000 de locuri, adversara va primi asemănător lui Liverpool, iar restul tichetelor vor fi vândute pentru publicul general.

O situație asemănătoare are loc și în cazul în care West Ham va ajunge în finala Europa League. În Conference League, Aston Villa lupta cu șanse reale la câștigarea trofeului și va primi doar 9000 de bilete în Grecia.

ADVERTISEMENT

Decizia privind Europa League și Conference League contravine cu ceea ce se întâmplă în Champions League. Acolo, finalistele vor primi 58% din capacitatea stadionului, fiind cea mai mare pondere din ultimul deceniu.

Reacția asociațiilor de suporteri

Football Supporters Europe, o asociație de membri ai galeriilor cluburilor europene, și-a arătat dezamăgirea vizavi de decizie. Asociația consideră că 50% este un procentaj prea mic pentru finalistele din Europa League.

ADVERTISEMENT

„Football Supporters Europe (FSE) își împărtășește astăzi îngrijorarea serioasă că alocațiile finaliștilor la Finala Europa League din 2024 de la Dublin vor atinge doar 50% din capacitatea totală a stadionului în ziua respectivă”, se arată într-un comunicat al grupului.

Liverpool, traseu dificil până la câștigarea trofeului

Liverpool se află într-o situație dificilă privind câștigarea trofeului, având în vedere echipele rămase. Pe partea de tablou a „cormoranilor“, Liverpool trebuie să treacă de Atalanta, iar mai apoi de câștigătoarea dintre Marseille și Benfica.

ADVERTISEMENT

În cazul în care va ajunge în finală, Liverpool va înfrunta una din formațiile AC Milan, AȘ Roma, West Ham sau invincibilii Bayer Leverkusen, care sunt la 3 puncte distanță de câștigarea Bundesligii.

ADVERTISEMENT
Tags: