Fotbal intern

Fanii lui SSC Farul au făcut curat în stadion după meci! Gest fără precedent în fotbalul românesc

04.08.2018 | 17:12
Fanii lui SSC Farul au facut curat in stadion dupa meci Gest fara precedent in fotbalul romanesc

Fanii lui SSC Farul au făcut curat în stadion după meci! Totul vine după ce Federația Română de Fotbal nu a omologat arena echipei pentru meciul cu ACS Poli încheiat cu scorul de 4-1. Fanii constănțeni au fost inițial ajutați de Gheorghe Hagi care a decis să o lase pe echipa din liga a doua să joace gratis pe stadionul de la Ovidiu.

Și suporterii prezenți la meci au vrut să întoarcă gestul. Imediat după ultimul fluier al arbitrului, ultrașii au rămas în tribune pentru a strânge toate gunoaiele care s-au strâns în timpul partidei.

Gestul e normal. Gică ne-a primit în casa lui, nu puteam intra încălțați și să lăsăm mizerie. Îi mulțumim încă o dată pentru sprijinul acordat”, au transmis reprezentanții galeriei pentru Gazeta Sporturilor.

Fanii lui SSC Farul au făcut curat în stadion după meci!

Gestul constănțenilor vine după ce la Campionatul Mondial de fotbal din Rusia s-a întâmplat același lucru. Astfel, Columbia – Japonia 1-2 s-a jucat în prima etapă din Grupa H a turneului final. Asiaticii au produs prima surpriză a zilei la turneul final, însă fanii selecţionatei antrenate de Akira Nishino au oferit faza zilei la finalul partidei de la Saransk. După fluierul final al meciului, fanii asiatici s-au bucurat alături de favoriţi, dar nu au plecat imediat de pe stadionul “Mordovia Arena”. Japonezii au făcut curat în tribuna pe care au ocupat-o, fiecare fan având cu el o pungă în care a strâns gunoiul.  Gestul de la finalul meciului  Columbia – Japonia 1-2 de la Campionatul Mondial 2018 nu este unul singural. Nu e prima oară când se întâmplă așa ceva – la Mondialul din 2014, fanii “samurailor” au strâns gunoiul din tribune după fiecare meci, imaginile făcând înconjurul lumii rapid, la fel întâmplându-se şi acum.

Fanii lui SSC Farul au făcut curat în stadion după meci!

La fel au procedat și fanii Senegalului, după victoria cu Polonia din grupe, 2-1. De altfel, la acea oră, africanii au oferit imaginea zilei la turneul final. Echipa națională a Senegalului a fost susținută din tribunele stadionului Otkrytiye din Moscova de câteva mii de suporteri care au cântat neîncetat pe durata întâlniri. La final însă aceștia au fost aplaudați la scenă deschisă de toată lumea. Conform cotidianului britanic Daily Mail, înainte de a începe sărbătoarea, fanii senegalezi au făcut curat în sectoarele pe care le-au ocupat.

Fanii lui SSC Farul au făcut curat în stadion după meci!

Mai mult de atât, echipa națională a Japoniei a intrat în istorie și printr-un alt gest. După ce au fost eliminați de la competiția din Rusia, jucătorii naționalei nipone au rămas să curețe vestiarul la finele partidei cu Belgia din optimile de finală. Conform cotidianului francez  Le Parisien, la plecare ei le-au lăsat un mesaj organizatorilor. Japonia a condus cu 2-0 Belgia și a fost foarte aproape de încă o mare surpriză la actuala ediție a Campionatului Mondial. Deși dezamăgiți, jucătorii asiatici au lăsat vestiarul de la stadionul din Rostov într-o curățenie perfectă, iar pe masă au pus un bilețel pe care scria în limba rusă ”Mulțumesc”.

5 goluri s-au marcat în meciul disputat la Ovidiu între SSC Farul și ACS Poli Timișoara

 

 

Tags: