News

Fără meciuri la televizor în Centrul Vechi! Proiect de lege cu prevederi „la sânge”

13.07.2020 | 12:46
Fără meciuri la televizor în Centrul Vechi! Proiect de lege cu prevederi „la sânge”
Terasele din Centrul Vechi, set nou de reguli. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.
ADVERTISEMENT

Fără meciuri la televizor în Centrul Vechi! Aceasta este una dintre prevederile unui proiect de lege care se referă strict la terasele din această zonă.

Concret, antreprenorii de aici vor avea parte de un nou set de reguli, dacă proiectul este adoptat. Distanța dintre localuri va fi marcată de către Administrația Străzilor și între terase vor fi cel putin 4 metri.

ADVERTISEMENT

Nu se termină aici –  majoritatea regulilor se referă la distanță. Mai exact, fiecare local al urma să aibă un marcaj în jurul lui.

Terasele din Centrul Vechi, set nou de reguli

În cazul teraselor aflate pe același trotuar, acestea trebuie despărțite de o sticlă încadrată într-un metal negru sau printr-un gard cu jardiniere, cu înălțimea de cel mult 1,5 metri.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, terasele nu vor mai avea voie să expună pe stradă vitrine sau frigidere, așa cum se întâmplă în prezent, când oamenii sunt chemați înăuntru și prin asemenea tertipuri.

Cea mai dură măsură pare a fi cea prin care televizoarele nu vor mai putea fi scoase din localuri pentru ca oamenii să urmărească meciuri de fotbal.

Există însă și o excepție – cea care ține de evenimentelor sportive foarte importante, aici fiind încadrate Campionatele Europene, Mondiale și Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT

Mașinile care aprovizionează aceste localuri vor avea un orar stabilit între orele 06.00-10.00. În afara acestui interval orar vor fi nevoite să plătească o taxă.

Inițiatorii proiectului spun că toate aceste modificări  vor fi aduse regulamentului de funcționare a teraselor sezoniere din Centrul Vechi pentru evitarea aglomerării.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri