Sport

Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău deplâng demiterea lui Fatih Terim de la Galatasaray: „O mândrie să te întâlnesc”

Fatih Termin este istorie la Galatasaray. Conducerea l-a îndepărtat pe „Împărat” pentru rezultatele proaste obținute în acest sezon, iar românii Moruțan și Cicâldău și-au exprimat regretul pentru plecarea antrenorului.
11.01.2022 | 08:47
Olimpiu Morutan si Alexandru Cicaldau deplang demiterea lui Fatih Terim de la Galatasaray O mandrie sa te intalnesc
Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău ar putea fi împrumutați la sfârșitul acestui sezon, anunță presa din Turcia. FOTO: Twitter
ADVERTISEMENT

Galatasaray are parte de un sezon execrabil. Gruparea de pe Nef Stadium este pe locul 12 în Super Lig, cu doar 27 de puncte cumulate în 20 de etape.

Ultima înfrângere le-a pus capac șefilor de la Istanbul, scor 0-1, cu Giresunspor. La final, președintele Burak Elmas l-a sunat pe Terim să ofere explicații, dar „Împăratul” nu a răspuns la telefon.

ADVERTISEMENT

Acest lucru l-a înfuriat pe „boss-ul” Galatei, care a decis să concedieze antrenorul, alături de alte trei persoane din club: Florya Metin Oktay, Fahri Yilmaz şi Necati Ateş.

Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău, mesaje de adio pentru Fatih Terim

Aduși la Galatasaray la cererea lui Fatih Terim, românii Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău sunt alături de fostul lor antrenor, căruia i-au transmis mesaje de susținere.

ADVERTISEMENT

„Mereu voi fi recunoscător pentru tot ce ai făcut pentru mine! Mulțmesc”, a scris Alexandru Cicâldău pe Instagram, în timp ce Moruțan a postat „O mândrie să te întâlnesc! Mulțumesc mult pentru tot”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Alexandru Cicaldau (@alexcicaldau)

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de OLIMPIU MORUȚAN (@morutan.olimpiu)

Aflat la al patrulea mandat la Galatasaray, Fatih Terim era antrenor pe Nef Stadium din decembrie 2017. Cu el la timonă, Galata s-a calificat în primăvara Europa League în acest sezon, dar în campionat a obținut șapte victorii, șase egaluri și șapte eșecuri.

ADVERTISEMENT

După înfrângerea cu Giresunspor, Terim a fost extrem de afectat.

„Nu este plăcut. Sincer, a fost ceva la care nu m-am așteptat. Ne-am obișnuit să primim gol înainte să ajungem la poartă sau să primim gol la prima ocazie. Îmi pare rău,dar nu sunt obișnuit cu asta la Galatasaray. Unde sunt jucători tineri, sunt și suișuri și coborâșuri, dar întotdeauna sfârșim prost.

Nu putem înscrie goluri ușoare. M-am săturat să tot spun asta. Jucătorii pe care îi numim marcatori sunt absenți. Au o problemă.

ADVERTISEMENT

Plângem în vestiar. Am spus asta încă din prima zi în care am devenit antrenor. Trebuie să fim concentrați înaintea meciului și să râdem după partidă. Depinde de noi dacă după meci plângem sau râdem. Ei trebuie să își pună mâinile în cap și să se gândească la asta.

Nu merită cuvintele urâte. Ei sunt cei care ne reprezintă în Europa și care ne vor duce sus. Suporterii sunt supărați, dar nu ar trebui să insulte. Bineînțeles că nici eu nu sunt obișnuiți cu aceste rezultate. Avem parte de un sezon în care victoriile nu sunt suficiente”, a declarat Fatih Terim, pentru cotidianul turc Fanatik.

ADVERTISEMENT