Sport

Favorita din grupa României pentru Euro şi-a anunţat lotul pentru Qatar! Poate fi surpriza Cupei Mondiale

Principala favorită din grupa preliminară a României pentru Campionatul European din 2024 și-a anunțat lotul pentru Campionatul Mondial din Qatar 2022.
10.11.2022 | 10:18
Favorita din grupa Romaniei pentru Euro sia anuntat lotul pentru Qatar Poate fi surpriza Cupei Mondiale
Elveția a anunțat lotul oficial pentru Campionatul Mondial din Qatar. Sursă foto: Sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

România a avut noroc la tragerea la sorți pentru preliminariile Campionatului European din 2024, care va avea loc în Germania. „Tricolorii” fac parte din grupa I alături de Israel, Kosovo, Belarus și Andorra, însă o va înfrunta și pe Elveția, echipă calificată la Campionatul Mondial din Qatar. Murat Yakin, selecționerul turc al elvețienilor, a anunțat lotul pentru turneul final.

Elveția și-a anunțat lotul pentru Campionatul Mondial din Qatar

Elveția se află în grupa C a Campionatului Mondial din Qatar și la înfrunta pe rând pe Camerun (24 noiembrie), Brazilia (28 noiembrie) și Serbia (2 decembrie). Murat Yakin a anunțat lotul Elveției cu care se va deplasa în Qatar. Selecționerul turc se va putea baza pe nu mai puțin de patru portari.

ADVERTISEMENT

Lotul Elveției pentru Campionatul Mondial din Qatar: 

  • Portari: Gregor Kobel (Borussia Dortmund), Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach), Jonas Omlin (Montpellier), Philipp Köhn (Salzburg)
  • Fundaşi: Manuel Akanji (Manchester City), Eray Comert (Valencia), Nico Elvedi (Borussia Mönchengladbach), Fabian Schär (Newcastle), Silvan Widmer (Mainz), Ricardo Rodriguez (Torino), Edimilson Fernandes (Mainz)
  • Mijlocaşi: Michel Aebischer (Bologna), Xherdan Shaqiri (Chicago Fire), Renato Steffen (Lugano), Granit Xhaka (Arsenal), Denis Zakaria (Chelsea), Fabian Frei (FCC Basel), Remo Freuler (Nottingham Forrest), Noah Okafor (Salzburg), Fabian Rieder (Young Boys Berna), Ardon Jashari (Lucerna)
  • Atacanţi: Breel Embolo (Monaco), Ruben Vargas (Augsburg), Djibril Sow (Eintracht Frankfurt), Haris Seferovic (Galatasaray), Christian Fassnacht (Young Boys Berna).

Formația helvetă se va putea baza pe un lot numeros. Conform Transfermarkt, valoarea echipei elvețiene se ridică la 271 milioane de euro. România va evolua cu Elveția în grupele preliminarii pentru Campionatul European din 2024.

ADVERTISEMENT

Meciul tur dintre cele două echipe va avea loc pe 19 iunie 2023, în timp ce returul, care se va juca în România, va fi pe 21 noiembrie 2023. Partida retur cu Elveția reprezintă ultimul meci din campania de calificare la Euro 2024.

Edi Iordănescu va fi prezent la Cupa Mondială pentru a urmări naționala Elveției

Deși România lipsește de la turneul final din 2022, Edi Iordănescu va merge în Qatar pentru a analiza formația lui Murat Yakin. Selecționerul reconfirmat pe banca naționalei României va fi prezent pentru 10 zile în Qatar și va urmări două dintre partidele Elveției.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu va asista la Brazilia – Elveția (28 noiembrie) și Serbia – Elveția (2 decembrie), însă fiul lui Anghel Iordănescu va putea urmări pe viu și alte partide. „Preliminariile pentru EURO 2024 vor începe în luna martie a anului viitor, însă staff-ul tehnic a început deja analiza adversarilor.

În aceste condiţii, selecţionerul Edward Iordănescu se va deplasa la Campionatul Mondial pentru a urmări pe viu selecţionata Elveţiei în partidele cu Brazilia şi cu Serbia.Acesta va fi prezent în Qatar în perioada 28 noiembrie – 2 decembrie şi va urmări şi alte meciuri”, se arată pe site-ul FRF.

ADVERTISEMENT

Xherdan Shaqiri bifează al patrulea mondial din carieră

Xherdan Shaqiri a atins o bornă impresionantă. Fotbalistul celor de la Chicago Fire se află printre jucătorii trecuți pe listă de Murat Yakin, acest lucru face ca mijlocașul elvețian să participe la al patrulea Campionat Mondial din carieră.

Fostul jucător al lui Bayern Munchen și Liverpool a mai participat la Campionatele Mondiale din 2010 (Africa de Sud), 2014 (Brazilia), 2018 (Rusia), 2022 (Qatar). De fiecare dată Shaqiri a evoluat pentru altă echipă.

În 2010, mijlocașul elvețian evolua în țara natală, la Basel, în timp ce în 2014, Shaqiri se afla la Bayern Munchen. În 2018, Xherdan Shaqiri se afla în tabăra celor de la Stoke, iar acum, jucătorul în vârstă de 31 de ani evoluează pentru Chicago Fire. Fotbalistul elvețian a strâns 108 apariții pentru prima reprezentativă și a reușit să marcheze de 26 de ori.

ADVERTISEMENT