Fotbal intern

FCSB, ia lecții! Cum a ajuns Ajax să fie Steaua Europei. Comparația imposibilă

24.05.2019 | 12:11
FCSB ia lectii Cum a ajuns Ajax sa fie Steaua Europei Comparatia imposibila

În februarie 2013, Steaua București se califica în optimile Europa League după o victorie senzațională cu Ajax Amsterdam. De atunci, echipa lui Gigi Becali a coborât și a tot coborât în prăpastia întunecată a mediocrității, în timp ce trupa „lăncierilor” a devenit din ce în ce mai strălucitoare.

FCSB, ia lecții! Cum a ajuns Ajax să fie Steaua Europei. Comparația imposibilă

Pe „Arena Națională”, fotbaliștii antrenați atunci, pe 21 februarie 2013, de Laurențiu Reghecampf învingeau cu 2-0, după 0-2 la Amsterdam, în tur, și eliminau, după 4-2 la loviturile de departajare, pe Ajax, un club mult mai bine cotat. Au trecut 6 ani de la acel succes memorabil, iar destinele celor două echipe au luat-o în direcții diametral opuse. FCSB nu a prins anul trecut grupele cupelor europene, iar în ultimii 4 ani nu a mai reușit să câștige titlul în competiția internă.

La polul opus, olandezii au prins aripi și au fost la câteva secunde de calificarea în finala Champions League în acest sezon. Ce au făcut ei bine, ce au făcut Gigi Becali și MM Stoica prost? Cum s-a pierdut un moment favorabil la Steaua, devenită între timp anonimă și ca nume, FCSB? Unde au ajuns eroii „roș-albaștrilor” din dubla aia de vis cu Ajax și nu unde, ci de ce au ajuns învinșii lor din acea seară magică să valoreze sute de milioane de euro? Ce „spun”, comparativ, cifrele ulterioare, detaliile, culisele, organizările cluburilor, reacțiile din interiorul lor? Unde s-a făcut, unde se face diferența? Răspunsurile la toate aceste întrebări le găsești numai în numărul din mai al revistei FANATIK! Care îți oferă a analiză amplă, o comparație detaliată a celor două grupări fotbalistice.

Comparația imposibilă dintre FCSB și Ajax, numai în revista FANATIK din mai! Cifre, patroni, jucători, bani...
Comparația imposibilă dintre FCSB și Ajax, numai în revista FANATIK din mai!

Ce mai poți citi în revista FANATIK din mai

  • Un reportaj de excepție, în exclusivitate absolută, la Miodrag Belodedici acasă. De fapt pornind de la Miodrag Belodedici de-acasă! FANATIK a reconstituit pas cu pas, la fața locului, împreună cu Belo, fuga sa din țară în decembrie 1988. Punct de plecare: Socol. Vama: Naidăș. Pit-stop: Bela Crkva. Destinația: Belgrad. Martor ocular, și atunci, și acum, mama lui Belo, Danița. Amintiri în premieră absolută, numai în revista FANATIK din mai!
Citește un reportaj senzațional despre fuga lui Miodrag Belodedici din România comunistă numai în revista FANATIK din mai! Martori: Belo și mama lui!
Citește un reportaj senzațional despre fuga lui Miodrag Belodedici din România comunistă numai în revista FANATIK din mai!
  • Mister Cornel Dinu, simbolul lui Dinamo, a scris a treia carte autobiografică. FANATIK a reușit să intre în posesia unor fragmente, pe care vi le oferă în exclusivitate, înaintea lansării oficiale a volumului „Misterele lui Mister”. Când va fi evenimentul editorial, unde, ce spune chiar „Procurorul” despre „misterele” sale pe care le dezvăluie în premieră în scrierea sa, prefața scrisă în stilul său acid și unic de Răzvan Ioan Boanchiș, numai în revista FANATIK din mai!
MIster Cornel Dinu a scis o carte cu... mistere din viața sa. Citește în premieră fragmente în revista FANATIK din mai! Este a treia carte autobiografică a „Procurorului”
MIster Cornel Dinu a scris o carte cu… mistere din viața sa. Citește în premieră fragmente în revista FANATIK din mai!
  • Cutremurător și tragic sfârșitul fostului acționar de la Dinamo, U Cluj și Petrolul, Florian Walter! FANATIK a aflat detalii incredibile despre problemele din ultimul timp ale acestuia, ce l-a dus la două tentative de sinucidere și adevărata cauză a morții. Toate amănuntele, numai în revista FANATIK din mai!
Află detalii cutremurătoare care au dus la moartea fostului acționar dinamovist Florian Walter numai în revista FANATIK din mai! A vrut să se sinucidă de două ori!
Află detalii cutremurătoare care au dus la moartea fostului acționar dinamovist Florian Walter numai în revista FANATIK din mai!
  • Un „pachet” consistent de pagini mondene cuprinde povestea de iubire a unui recent „fecesebist” cu fiica unui milionar libanez, când și unde va pleca Nicușor Stanciu de la arabi pentru a semna contractul vieții sale, pentru ce frumusețe mioritică este Victor Pițurcă un „socru de coșmar” și ce legături are cu fotbalul „Papasportivul” care ne va vizita țara la sfârșitul lui mai. Numai în revista FANATIK din mai!
Revista FANATIK din mai țîi oferă un „pachet” consistent de pagini cu subiecte mondene. De la Nicușor Stanciu la Victor Pițurcă
Revista FANATIK din mai țîi oferă un „pachet” consistent de pagini cu subiecte mondene
  • Nu uita paginile dedicate pariorilor, se apropie finalele cupelor europene, finala Cupei României, etapa a III-a din preliminariile Campionatului European din 2020, turneul de tenis de la Roland Garros abia a început și Simona Halep are șansa să revină pe primul loc mondial… Vrei să știi ce și pe cine să pariezi? Află cum să faci bani numai din revista FANATIK din mai!

Nu uita: a apărut numărul din mai al revistei FANATIK! Pachet de excepție: poster cu programul Campionatului European U21 + 48 de pagini cu exclusivități, totul la numai 6 lei! Acum la toate chioșcurile de difuzare a presei! Dacă îl mai găsești… Dacă nu, abonează-te ca să fii sigur că nu pierzi niciun număr al revistei FANATIK! Cea mai bună revistă de sport din România!

  • „Este nevoie ca jucătorii tineri să vină din spate mereu și să fie pregătiți pentru fotbalul mare, este ceea ce Ajax a făcut, iar noi nu!” – Laurențiu Reghecampf
  • „Sistemul de recrutare de la Ajax este foarte aspru şi este permanent. Nu vii tu la Ajax să dai probe de joc sau să te înscrii. Sistemul este unul foarte bine organizat şi stufos. Se fac evaluări la fiecare şase luni şi nu-ţi garantează nimeni că dacă ai intrat la academie o să şi rămâi. Selecţie este permanentă. Dacă nu evoluezi şi nu livrezi la cerinţele lor, pleci imediat” – George Ogăraru
  • 29.100.000 de euro este cota lotului lui FCSB
  • 420.000.000 de euro este cota lotului lui Ajax