Sport

FCSB – Nordsjaelland 0-0, în turul 3 preliminar al Conference League. Totul se decide în Danemarca

FCSB a făcut doar 0-0 în Ghencea contra lui Nordsjaelland, iar calificarea în play-off-ul Conference League se va decide peste o săptămână în Danemarca.
10.08.2023 | 23:14
FCSB  Nordsjaelland 00 in turul 3 preliminar al Conference League Totul se decide in Danemarca
Meciul de fotbal dintre FCSB si Nordsjaelland, contand pentru turul 3 preliminar al Conference League, desfasurat pe stadionul Ghencea din Bucuresti, joi 10 august 2023. © FOTO:Vasile Mihai-Antonio/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
10-08-2023
20:37

Când se joacă returul Nordsjaelland - FCSB

FCSB nu a reușit să o învingă pe Nordsjaelland în prima manșă a turului 3 preliminar din Conference League, deși a jucat mai bine de o jumătate de oră cu un om în plus, după eliminarea lui Nagalo din minutul 59. Ba, mai mult, „roș-albaștrii” au tremurat serios în prelungiri, când loviturra liberă executată de Nygren de la 18 metri a lovit transversala.

Fără niciun șut pe poartă, FCSB nici nu și-a creat mari ocazii de gol, chiar dacă a fost împinsă de la spate în permanență de un public entuziasmant. Șansele de calificare s-au redus, dar totul se va decide joia viitoare, de la 19:30, când este programat returul din Danemarca.

Deocamdată, nicio televiziune din România nu a achiziționat drepturile de transmisie ale acestei partide.

10-08-2023
18:29

FCSB - Nordsjaelland 0-0

Min. 90+7: Fluier final.

Min. 90+2: Nygren execută perfect o lovitură liberă de la 18 metri, Târnovanu e bătut, dar mingea lovește bara transversală.

Min. 84: Antman pătrunde în careu pe dreapta, șutează la colțul lung, mingea e deviată de Chiricheș, Târnovanu pare bătut, dar se duce peste bară.

Min. 71: FCSB cere penalty la o intervenție în careu asupra lui Olaru, dar arbitrul lasă jocul să continue.

Min. 68: Nuamah pătrunde în careu pe stânga, șutează la colțul scurt, dar Târnovanu respinge în corner.

Min. 64: Dawa șutează mult peste poartă de la 20 de metri.

Min. 61: Vali Gheorghe intră în locul lui Compagno la FCSB.

Min. 59: Nagalo vede cel de-al doilea cartonaș galben pentru un fault asupra lui Olaru și este eliminat.

Min. 46: La FCSB, Octavian Popescu intră în locul lui Cordea.

Min. 33: Diomande șutează puternic de la 18 metri, mingea trece pe lângă bară.

Min. 28: Nuamah șutează de la marginea careului, mult pe lângă poarta lui Târnovanu.

Min. 5: Corner al danezilor, Jensen-Abbew reia periculos cu capul din 6 metri, dar Târnovanu evită golul cu un reflex senzațional.

Min. 2: Coman saltă un balon în careu pentru Compagno, italianul preia pe piept și șutează din întoarcere de la 7-8 metri, dar mingea trece peste poartă.

Min. 1: A început partida.

Veste proastă pentru FCSB cu doar câteva minute înainte de startul meciului. Șut s-a accidentat la încâlzire și a fost înlocuit cu Ovidiu Popescu.

10-08-2023
17:04

Echipele de start la FCSB - Nordsjaelland

FCSB: Târnovanu – Pantea, Dawa, Chiricheș, Radunovic – Șut, Djokovic, Olaru – Cordea, Compagno, Fl. Coman. Rezerve: A. Vlad – V. Crețu, Panțîru, Haruț, Oct. Popescu, Lixandru, Edjouma, V. Gheorghe, Ov. Popescu, Nghezana, Radaslavescu. Antrenor: Elias Charalambous

Nordsjaelland: Hansen – Villadsen, Nagalo, Jensen-Abbew, Frese – Diomande, Tverskov, Bocha – Nuamah, Invartsen, Osman. Rezerve: Eriksson – Nygren, M. Hansen, Marxen, Hey, Sertdemir, Antman, Svensson, Coulibaly, Schandorff, Barslund, Munchk. Antrenor: Johannes Hoff Thorup

Meciul FCSB – Nordsjaelland are loc joi, 10 august, cu începere de la ora 21:30, în cadrul manșei întâi a turului 3 preliminar al Conference League. Vicecampioana României a avut cel mai mare ghinion, pentru că omologii din Danemarca sunt o echipă foarte puternică și bucureștenii mai vin și după trauma sezonului anterior de Conference League, unde, în grupă au primit în două meciuri nu mai puțin de zece goluri de la Silkeborg, care este o echipă daneză mult mai slabă ca Nordsjaelland. Dacă ar fi să realizeze surpriza să intre în play-off, ultimul rival pentru grupe ar fi Partizan Belgrad.

Unde se joacă meciul FCSB – Nordsjaelland, în prima manșă a turului 3 preliminar al Conference League

Întâlnirea FCSB – Nordsjaelland se dispută joi, 10 august, de la ora 21:30, pe stadionul Ghencea, acolo FCSB a mai jucat o dată, recent, meciul de campionat din etapa a 4-a a SuperLigii, cu CFR Cluj. Ca și atunci, sunt semne că toate biletele vor fi epuizate, urmând a se înregistra un al doilea meci  al echipei patronate de Gigi Becali în casa celor de la CSA cu sold-out.

ADVERTISEMENT

A fost o atmosferă fantastică la meciul cu CFR Cluj în tribunele stadionului din Ghencea și fanii FCSB promit să repete acest lucru la partida din Conference League. Nordsjaelland chiar este un rival de calibru pentru bucureșteni, dar suporterii speră ca 30.000 de oameni să poată fi de folos favoriților prin atmosfera creată, care, totodată, să pună uriașă presiune asupra danezilor.

Cine transmite la TV partida FCSB – Nordsjaelland

Partida FCSB – Nordsjaelland se joacă joi, 10 august, de la ora 21:30, pe stadionul Ghencea, în manșa întâi a turului 3 preliminar al Conference League. Ea va putea fi urmărită în direct pe postul de televiziune Pro TV. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Joi, 10 august, la București cerul va fi variabil, mai mult acoperit, pe parcursul zilei, însă pericolul de a ploua va fi destul de redus. Va fi totuși o zi mai călduroasă decât precedentele, cu o maximă la amiază de 28 de grade. La ora partidei vor mai fi în jur de 22-23 grade, optim pentru fotbal. Partida fost încreduințată de UEFA arbitrului de 40 de ani din Muntenegru, Milan Boskovic.

Ce jucători lipsesc din confruntarea FCSB – Nordsjaelland

FCSB are doi absenți la acest meci foarte dificil cu vicecampioana Danemarcei, mijlocașul Alexandru Băluță și atacantul David Miculescu, loviți în meciul anterior de Conference League, la București, cu CSKA Sofia 1948, scor 3-2. Ei nu au jucat cu CFR Cluj și nu au putut fi recuperați pentru partida europeană. Vlad Chiricheș, deși a greșit foarte mult în partidele jucate, rămâne titular alături de Dawa în centrul apărării.

ADVERTISEMENT

Nordsjaelland joacă un fotbal total, cu pressing foarte sus, din fața careului advers, cu urcări consistente ale fundașilor laterali în atac. Vedeta este un jucător de 19 ani, atacantul Nuamah, pentru care zilele acestea echipa franceză Reims a oferit 19 milioane de euro, dar danezii au spus nu, ei sperând ca să își poată vinde vedeta la o sumă de minim 30 de milioane la un club de top din Premier League sau din Bundesliga.

Cote la pariuri la jocul FCSB – Nordsjaelland

Pentru casele de pariuri, este o partidă din categoria celor socotite echilibrate, dar în care, totuși, echipa daneză are prima șansă la cota de 2,45. Pentru a obține victoria, FCSB are cota de 2,80.

ADVERTISEMENT

Varianta șansă dublă „X2” are cotă de 1,35, iar cea cu șansă dublă „1X” ajunge la 1,45. Cotele sunt foarte apropiate la marcarea golurilor: 1,35 FCSB, 1,33 Nordsjaelland. Desprinderea se face în privința echipei calificate în play-off: danezii au cotă de 1,45, bucureștenii de 2,80.

În turul 2 preliminar al Conference League, FCSB s-a impus cu 1-0 la Sofia și cu 3-2 pe teren propriu, pe stadionul Arcul de Triumf, în fața lui CSKA Sofia 1948. Partida retur de la București nu a fost însă deloc simplă, bulgarii având 2-1 cu mai puțin de zece minute înainte de final. Danezii intră abia acum în competiție, obiectivul lor declarat fiind calificarea în grupe.

ADVERTISEMENT