Sport

FCSB, pe lista marilor ruşini din istoria fotbalului românesc! A devenit a şasea echipă care ia cel puţin 10 goluri într-o dublă

FCSB a intrat pe lista marilor ruşini din istoria fotbalului românesc. Trupa lui Nicolae Dică a devenit a şasea echipă din ţara noastră care ia cel puţin 10 goluri într-o dublă.
14.10.2022 | 00:10
FCSB pe lista marilor rusini din istoria fotbalului romanesc A devenit a sasea echipa care ia cel putin 10 goluri intro dubla
Cum a intrat FCSB pe lista marilor ruşini din istoria fotbalului românesc (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

FCSB a fost umilită de Silkeborg, iar dubla cu danezii intră în istoria neagră a fotbalului din România. Trupa lui Nicolae Dică a încasat 10 goluri în cele 180 de minute ale dublei din Grupa B şi devine a şasea echipă care atinge această bornă neagră.

Cum a intrat FCSB pe lista marilor ruşini din istoria fotbalului românesc

Silkeborg a dezmembrat-o pe FCSB într-o dublă din grupele Conference League. După înfrângerea umilitoare din etapa a 3-a, scor 0-5, “roş-albaştrii” au repetat dezastrul şi pe Arena Naţională.

ADVERTISEMENT

În tur, Anders Ferslev Klynge, Kasper Kusk, Nicklas Helenius, Stefan Teitur Thordarson şi Tonni Adamsen au marcat golurile victoriei. La meciul de pe Arena Naţională, doi dintre marcatorii din Danemarca au recidivat, Klynge şi Kusk, iar pe lângă ei s-au mai adăugat pe listă Soren Tengstedt şi Sebastian Jorgensen.

Astfel, cu 10 goluri primite într-o dublă europeană, FCSB devine a cincea echipă care atinge o astfel de bornă negativă. A şasea de pe lista ruşinii, SC Bacău, a primit 11 goluri într-o dublă din sezonul 1991-1992.

ADVERTISEMENT

Lista ruşinii din fotbalul românesc: echipele care au primit peste 10 goluri într-o dublă europeană

Dinamo este prima care a intrat pe această listă, chiar la debutul în Cupa Campionilor Europeni. În primul tur al competiţiei, în sezonul 1955-1956, “câinii” au fost învinşi de ŢDNA Sofia (actuala ŢSKA Sofia), scor 1-8, în deplasare. Dinamoviştii au mai spălat ruşinea la Bucureşti, unde au câştigat cu 3-2.

A doua “decară” a fost UTA Arad, în sezonul 1969-1970, tot în Cupa Campionilor Europeni. “Bătrâna Doamnă” a pierdut manşa tur, de pe teren propriu, cu 1-2, iar returul a fost unul dezastruos, cu o înfrângere drastică, scor 0-8. După acest dezastru, FRF a vrut să nu-i mai permită echipei arădene să participe în cupele europene din stagiunea viitoare. Dacă se lua această decizie, fotbalul românesc ar fi rămâs fără una dintre calificările de poveste. Anul următor, UTA a eliminat-o pe Feyenoord, în Cupa Campionilor Europeni, când olandezii erau deţinătorii trofeului.

ADVERTISEMENT

Steagul Roşi Braşov a trăit o ruşine asemănătoare cu Hamburg, în sezonul 1974-1975. Atunci, “stegarii” au pierdut prima manşă din turul 2 al Cupei UEFA, în Germania, scor 0-8. La retur, sub Tâmpa, braşovenii au pierdut doar cu 1-2. Umilinţa venea după ce Steagul Roşu Braşov reuşise o calificare miraculoasă în faţa lui Beşiktaş, cu trei goluri marcate ultimele patru minute ale meciului.

În sezonul 1992-1993 al Cupei UEFA, Electroputere Craiova, la prima aventură europeană, a fost umilită de Panathinaikos, scor 0-6, pe teren propriu. Grecii au continuat festivalul de goluri şi la Atena, dar la retur s-au oprit la 4-0.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare umilinţă din istoria fotbalului românesc a trăit-o SC Bacău, în turul 1 al Cupei Cupelor din sezonul 1991-1992. În manşa tur, pe stadionul “Municipal”, Werder Bremen a câştigat cu 6-0, iar returul a adus un nou rezultat dezastruos pentru moldoveni, când au cedat cu 5-0.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,07 este cota pentru „peste 2,5 goluri marcate” la FCSB – UTA. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT