Sport

Febleţea lui Gigi Becali a ajuns la Doneţk! Junior Moraes a trădat Kievul

18.06.2018 | 12:09
Febletea lui Gigi Becali a ajuns la Donetk Junior Moraes a tradat Kievul

Febleţea lui Gigi Becali, care a vrut în mai multe rânduri să îl aducă la FCSB, a ajuns acum la Şahtior Doneţk. Brazilianul Junior Moraes a trădat Kievul, pentru a semna un contract pe doi ani cu campioana Ucrainei. Va juca în viitoarea ediţie a Champions League direct în faza grupelor, Şahtior fiind calificată direct.

Junior Moraes a evoluat în campionatul României, unde a îmbrăcat tricoul Gloriei Bistriţa, un club care astăzi încearcă să renască, reuşind să promoveze în a treia ligă. Fostul mare conducător al ardelenilor, Jean Pădureanu, a reuşit cea mai importantă lovitură de mercato din tot ce a avut Bistriţa vreodată, nimeni neştiind cât de bun era atacantul brazilian.

Febleţea lui Gigi Becali a ajuns la Doneţk! A fost golgeterul României la Gloria Bistriţa

La Bistriţa nu a stat decât un sezon, 2010-2011, suficient pentru a marca 18 goluri în 32 de meciuri. Jean Pădureanu a înţeles că e momentul unei excelente afaceri, dar deşi Gigi Becali îl dorea a ajuns în curtea altei Stele, a celei din Sofia, la ŢSKA. Din 2012 a ajuns în Ucraina, unde a jucat la Metalurg Doneţk şi Dinamo Kiev, marcând 57 de goluri.

Junior Moraes este la origini un produs al clubului care i-a dat pe Pele, Robinho, Neymar, adică FC Santos, unde un nume celebru de antrenor, Wanderlei Luxemburgo, l-a promovat la prima echipă. Bistriţa l-a luat însă de la Sant Andre, din a treia ligă. Acum, la 31 de ani, a semnat cu clubul unde Mircea Lucescu a scris istorie, cucerind în 12 ani 22 de trofee.

Feblețea lui Gigi Becali a ajuns la Donețk . În România a jucat un sezon la Gloria Bistriţa, fiind golgeterul campionatului, cu 18 goluri
Feblețea lui Gigi Becali a ajuns la Donețk . În România a jucat un sezon la Gloria Bistriţa